Αυθεντικός: Οι ιερές αγελάδες και το δικό μας μέλλον


Ενώ μέχρι και οι πέτρες μπορούσαν να προβλέψουν το τι θα συνέβαινε στο ντέρμπυ με τους εκ φύσεως φλώρους και ευνοημένους, μόνο η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ήθελε ή καλύτερα δεν μπορούσε να το προβλέψει. Το fair play και το ευ αγωνίζεσθαι, ποδοσφαιρικά, τους έχει αποχαυνώσει και δυστυχώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα των γραφείων στην Καρπενησίου ΜΟΛΥΝΕΙ και τα αποδυτήρια στο Γέρι. Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και την αγωνία αρκετών από την επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ για τις εκλογές… ε πως να μην πάει η ομάδα στο ντέρμπυ για ακόμα μια φορά απροστάτευτη?

Το τρίπτυχο της αντίστασης

ΛΑΟΣ, Προπονητής και ποδοσφαιριστές  συνθέτουν το τρίπτυχο. Ο ΛΑΟΣ πολεμά σε όλα τα επίπεδα, ενάντια σε όλους και σε όλα. Ο Προπονητής μας αφέθηκε στο έλεος των δικαστών και κάποιου εφετείου και οι ποδοσφαιριστές δεν τους φτάνει που έχουν να παίρνουν δεδουλευμένα της περσινής χρονιάς, σε κάθε αγώνα έχουν να αντιμετωπίσουν 14 αντιπάλους.

Ώρες μετά τα τραγελαφικά γεγονότα του ντέρμπυ τα γαλοζοκίτρινα τσουτσέκια έκαναν παρέλαση στα ΜΜΕ και οι της επίσημης ΟΜΟΝΟΙΑΣ άφαντοι. Το μόνο που κατάφεραν με την στάση τους ήταν να βγουν και από πάνω οι απέναντι! Και εκεί που βγαίνει η ανακοίνωση και λέμε να που πάνε να ξυπνήσουν… ύπνο βαθύ και πάλι.

Ιερές αγελάδες

Μετά και τα ψεσινά δώρα που έκαναν τα κοράκια στην αγαπημένη τους ομάδα δεν μπορώ να το κρατώ μέσα μου. Εδώ και χρόνια έχω την αίσθηση πως ότι έχει σχέση με τα 1926mg , οι κόρακες και γενικά οι άρχες του κυπριακού ποδοσφαίρου το θεωρούν ιερό. Οπως στην Ινδία έχουν τις ιερές αγελάδες έτσι και στην Κυπρό έχουμε τις δικές μας ιερές αγελάδες, μόνο που εδώ είναι χρώματος γαλαζοκίτρινου. Κατάλαβες τώρα ρε Ιάγο τι έκανες? Τάκλινγκ σε ιερή αγελάδα ρε αθεόφοβε! Να είσαι και ευγνώμων που δεν σου επέβαλαν και την θανατική ποινή για το ατόπημα σου, οπόταν μην φωνάζεις  για την κόκκινη κάρτα.

Σε αυτό το σημείο να εξηγήσουμε στους γαλαζοκίτρινους βουτυρομπεμπέδες πως στο ποδόσφαιρο εκτός από την κίτρινη κάρτα υπάρχει και η κόκκινη. Φυσικό να μην γνωρίζουν την ύπαρξη της αφού δεν είδαν παίκτη τους να τη δέχεται από Κύπριο διαιτητή.

Και τώρα τι?

Για την ντροπή των οπαδών και το παράρτημα γράφτηκαν και θα γραφτούν τόμοι για τις βρωμιές τους. Τώρα πρέπει να δούμε τι κάνουμε εμείς ως ΟΜΟΝΟΙΑ από εδώ και πέρα. Επιλογές δεν υπάρχουν πολλές παρά μόνο δύο. Αλλαγή στάσης από την επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ ή ας μας αδειάσουν την γωνιά από τώρα και ας μην περιμένουν την επόμενη εκλογική συνέλευση.

Να αλλάξουν στάση τώρα χλωμό το βλέπω, εδώ και 3,5 χρόνια τα ίδια και τα ίδια θα αλλάξουν τώρα? Και τι μας λες ρε μαλακά θα πείτε κάποιοι,  να φύγει η διοίκηση μεσούσης της χρονιάς? Ναι και όχι μόνο. Να πάρει μαζί και τα έμμισθα στελέχη της, εκείνα  που έκαναν τα αποδυτήρια στο Γέρι άνω κάτω-πάνω κάτω και ειδικά κατά την περσινή χρονιά με όλες τις συνέπιες που βιώνουμε ακόμα και αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Και πως έχουμε τώρα διοίκηση ποια η διαφορά από τον να έχουμε μια προσωρινή ή να μεν έχουμε καθόλου? Στο καλό να πάνε, τελείωσαν και οι εκλογές, πήραν την προβολή που ήθελαν, παρίσταναν και τους ιεραπόστολους του fair play και τους λυτρωτές του κυπριακού ποδοσφαίρου. Το κομμάτι τους το έκαναν, ας φύγουν όσο είμαστε στο -1. Μαζί να φύγουν και οι ”σκάουτερς” που έφεραν στην ομάδα λεωφορεία γεμάτα παίκτες και ζήτημα αν μας βγήκαν πέντε από αυτούς. Ονόματα παικτών-παλτών αχρείαστο να αναφερθούν στο παρόν στάδιο.

Κάπου εδώ να πούμε και μερικά πράγματα για τον πρόεδρο μας. Μαγκιά του που από την πρώτη μέρα βγήκε να πει πως δεν κατέχει το αντικείμενο, δεν είναι κακό να μην κατέχει κάποιος το τόπι πόσο μάλλον όταν το παραδέχεται . Το κακό όμως είναι ότι από όσους εμπιστεύτηκε και από όσους ΔΙΟΡΙΣΑΝ δίπλα του , κάποιοι δεν το κατέχουν στον βαθμό που δεν το κατέχει ούτε και ο ίδιος και κάποιοι άλλοι δεν είχαν κατά νουν το καλό της ομάδας. Διότι όσα και να του καταλογίζουν δικοί και ξένοι, ο πρόεδρος πονεί την ομάδα περισσότερο από όλους όσους παρελαύνουν στα γραφεία της Καρπενησίου καθημερινά. Είναι ο μόνος  -τη δεδομένη στιγμή-  που μπορεί με τα κατάλληλα άτομα δίπλα του να βγάλει την ομάδα από το τέλμα και τα ευκόλως νοούμενα παραλείπονται.

Ξύδι και τοίχο

Είμαι σίγουρος πως σε πολλούς δεν άρεσαν τα όσα έχω αναφέρει, και είναι λίγα αν με ρωτάτε. Σε όλους αυτούς λοιπόν συστήνω ξύδι και τοίχο γιατί αυτή η στήλη δεν πρόκειται να δώσει άλλοθι (με το να κατηγορούμε τους απέναντι και μόνο) σε κανέναν που έφερε την ΟΜΟΝΟΙΑ ως εδώ,.

Το ποιοι είναι οι απέναντι και το ποιόν τους το ξέρουμε δεκάδες χρόνια τώρα. Δεν είναι τώρα ξαφνικά που έγιναν παράρτημα και αυτοκράτορες της παράγκας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως στεκόταν πάντοτε στο ύψος των περιστάσεων με διοικήσεις τσαρικές που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της ούτε από δικό μας ούτε από ξένο.

Αφιερωμένο ένα ρητό του Karl Popper στην ευ αγωνίζεσθαι επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ που προσπάθησε εις μάτην και εις βάρος της ίδιας μας της ομάδας να φέρει τον παράδεισο του ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΟΔΗΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

ο Αυθεντικός