Αλκή – Ομόνοια 0-3


Καλή παρουσία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα από την Ομόνοια που επικράτησε δίκαια της Αλκής μέσα στο ΓΣΖ με 0-3. Η ομάδα μας χωρίς να εντυπωσιάσει πήρε το ζητούμενο και παρέμεινε κοντά στη κορυφή. Βέβαια είναι κάπως ειρωνικό να συζητάμε για κορυφή σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό που παρακολουθούμε φέτος.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας έδειξε από νωρίς να ψάχνει κάποιο γκολ όμως υπήρχε μια μικρή αδυναμία στην τελική φάση. Η Αλκή δεν κλείστηκε και προσπάθησε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Γιωργαλλίδη αλλά η Ομόνοια ήταν καλύτερη και δεν άργησε να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Στο 27 ο Αντρέας Αβραάμ σε εκτέλεση φάουλ πλάγια της περιοχής έστειλε με δύναμη την μπάλα προς το τέρμα, με την μπάλα να κτυπάει σε πόδι αμυνόμενου και να καταλήγει στα δίκτυα. 2 λεπτά αργότερα μετά από όμορφο συνδυασμό η Ομόνοια διπλασίασε τα τέρματα της με τον Λεάντρο από κοντά να μην χαρίζεται στον Τσέρνιακ. Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κινήθηκε σε πιο χαμηλούς ρυθμούς με την Ομόνοια να προσπαθεί να παγώσει τον ρυθμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό όμως σε πολλά σημεία δεν υπήρχε η απαιτούμενη προσπάθεια, με την Αλκή να προσπαθεί να απειλήσει. Στο 53 ο διαιτητής της αναμέτρησης Μάριος Παναγή σφυρίζει χέρι του Σερφά από το 1 μέτρο και υποδεικνύει πέναλτι για την ομάδα της Αλκής. Το πέναλτι απέκρουσε ο Αντώνης Γιωργαλλίδης και ουσιαστικά εκεί όλα έδειχναν ότι η Ομόνοια πολύ δύσκολα θα έμπαινε σε περιπέτειες. Την βρίσκει σε κείνο το τέρμα o Γιωργαλλίδης (VIDEO)

Στο 68 της αναμέτρησης  ο διαιτητής αρνείται γελοιωδώς πέναλτι στην Ομόνοια σε χέρι αμυντικού στην περιοχή θεωρώντας άθελη την κίνηση του αμυντικού. 2 λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του αρχηγού να σκοράρει και να σκοτώσει τις όποιες ελπίδες της Αλκής στέλνοντας την Ομόνοια με σιγουριά στο τρίποντο.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε περισσότερα τέρματα αν η Ομόνοια φαινόταν πιο αποφασιστική στην τελική προσπάθεια αλλά η όλη απόδοση της ομάδας κρίνεται ως επαρκής.

Για την Ομόνοια αγωνίστηκαν οι: Γιωργαλλίδης, Σπούγκιν, Καρυπίδης, Σερφά, Μαργκάσα, Κασέκε, Λεάντρο(86΄ Σάλατιτς), Μακρίδης, Εφραίμ(87’ Αλωνεύτης), Αβραάμ(71’ Χριστοφή), Φρέντι
Σκόρερ για την Ομόνοια:
28’ Φούσκο (αυτ.), 30΄ Λεάντρο, 70’ Μακρίδης
Κάρτες: Λεάντρο, Σερφά(χάνει τον επόμενο αγώνα)

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Βαθμολογία Ποδοσφαιριστών

Στιγμιότυπα(kifines.com):