Τα εκτός και τα φαινόμενα..


Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας μας, αποκτούν πάντοτε ξεχωριστή σημασία. Πόσο μάλλον φέτος που όλα τα οργανωμένα σύνολα ΣΥ.ΦΙ και ΘΥΡΑ 9 αποφάσισαν να στείλουν ηχηρό μήνυμα αποχής. Η ιδιαιτερότητα που συνηθίζουν να έχουν αυτά τα παιχνίδια είναι η ευκολία με την οποία οι μικρές ομάδες κοστίζουν απώλειες βαθμών στην ομάδα μας.

Στις 6 εκτός έδρας αναμετρήσεις που έχει δώσει μέχρι σήμερα στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα μας μετρά 3 απώλειες με το ίδιο μάλιστα σκορ 1-1. Αρχή απωλειών το παιχνίδι με τον Άρη στο Τσίρειο για την 2η αγωνιστική. Την 6η αγωνιστική με χειρούργο τον Χρίστο Ηλία και τις ευλογίες της ΚΟΠ η δεύτερη εκτός έδρας απώλεια για την ομάδα μας, ενώ την 12η αγωνιστική το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο με την Ενπ προδιάγραφε νέα απώλεια για το Τριφύλλι.

Στους τρείς αυτούς αγώνες όπου η ομάδα μας έχασε βαθμούς υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να αλλάξει από σήμερα στο παιχνίδι με την Αλκή. Η Ομόνοια σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να μπαίνει πολύ πιο αποφασιστικά στο γήπεδο και να κόβει τον αέρα από νωρίς στους μικρούς φιλόδοξους αντιπάλους της. Όταν αυτό δεν γίνεται κατορθωτό παρατηρείται μια σχετική χαλάρωση της ομάδας (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) το οποίο κοστίζει στο τέλος της ημέρας απώλειες βαθμών. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με την Αναγέννηση όπου η ομάδα έχασε κραυγαλέες ευκαιρίες να πετύχει νωρίτερα το τέρμα της ισοφάρισης, στα άλλα 2 παιχνίδια παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο.

Είναι ευκαιρία λοιπόν για το «τριφύλλι» να βάλει σήμερα νέες βάσεις για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος καθαρίζοντας αντιπάλους νωρίτερα διώχνοντας τις ελπίδες τους για συγκομιδή βαθμών απέναντι στη βασίλισσα.