Trifylli.net: Απαντηση στην ανακοινωση του αποελ


apoel

Τrifylli.net: Η δική μας απάντηση στην ανακοίνωση του αποέλ

Ενορχηστρώνεται από τον Χατζηκυριάκο μια άνευ προηγούμενου προπαγάνδα από το επίσημο αποέλ, με σκοπό να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου για την εύνοια του αποέλ από ΚΟΠ και διαιτησία. Ο Ανδρέας Χατζήκυριάκος είναι υπεύθυνος για το γραφείο τύπου του αποέλ, αλλά είναι και δημοσιογράφος και είναι αναμεμειγμένος στην επικοινωνιακή ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού. Και όταν λέμε γραφείο τύπου για το αποέλ, εννοούμε γραφείο προπαγάνδας.

Ο αντιπρόεδρος του αποέλ, Άντης Πολυδώρου είναι αρθρογράφος στην ιστοσελίδα apoel.net. Μια ακραία προπαγανδιστική ιστοσελίδα που ελέγχεται από γνωστό διευθυντή ραδιοφωνικού σταθμού. Μαζί με τους Πανίκο Χατζηλιασή και Τάκη Αντωνίου αποτελούν μια αισχρή μηχανή προπαγάνδας που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό των συμφερόντων του αποέλ.

Έχει βγει ανακοίνωση λοιπόν από το αποέλ με συγγραφέα τον Χατζήκυριακο που χρησιμοποιεί άριστα την προπαγάνδα εναντίων της Ομόνοιας και προσπαθεί να φορτώσει τα πάντα πάνω στην Ομόνοια.

Ας πάρουμε την ανακοίνωση παράγραφο, παράγραφο για σχολιασμό και στο τέλος θα αναλύσουμε συμπεράσματα και θα δώσουμε δικές μας απαντήσεις στους κυρίους του αποέλ για να καταλάβουν ότι δεν μπορούν πλέον να παίζουν με τη νοημοσύνη κανενός, ούτε καν με τη νοημοσύνη των δικών τους οπαδών.

Κατηγορεί η ανακοίνωση τους, την επίσημη Ομόνοια ότι υποθάλπει τη βία και την τρομοκρατία. Ξεχνούν τις τόσες πόσες δηλώσεις του Χατζηλιασή που έπαιρνε στο στόμα του την Ομόνοια και προκαλούσε με τα λεγόμενά του. Τον Τάκη Αντωνίου να μιλά για μηχανισμούς.

Ξεχνούν τον τραυματισμό του Γιωργαλλίδη από κροτίδα των δικών τους οπαδών. Ξεχνούν το μαχαίρωμα οπαδού της Ομόνοιας από οπαδό του αποέλ. Ξεχνούν τις φασιστικές επιθέσεις του αποέλ στη κερκίδα της Ομόνοιας εναντίων λίγων και τις επιθέσεις στο νουέβο κάμπο. Ξεχνούν την επίθεση στο σωματείο της Ομόνοιας.

Μιλούν για το ξυλοφόρτωμα στο Μισό και το επιρρίπτουν σε Ομονοιάτες, χωρίς να έχουν καν αποδείξεις ότι είναι Ομονοιάτες. Μιλούν για απειλές εναντίων των θεσμικών οργάνων της ΚΟΠ, για τον τραυματισμό του Κοντη και για τη διαμαρτυρία με φέρετρα εναντίων της ΚΟΠ.

Ο κόσμος βράζει από την αδικία και την αγανάκτηση.

Καμιά επίσημη Ομόνοια δεν μπορεί πλέον να τον συγκρατήσει. Αν είναι κάποιος υπεύθυνος για αυτά που γίνονται είναι τα θέσμια της ΚΟΠ. Αν δεν υπάρχει ισονομία, τότε αυτές οι συμπεριφορές είναι αναπόφευκτες σε κάθε κοινωνία. Αντί να προβληματιστούν που οδεύει το ποδόσφαιρο και η κοινωνία μας περισσότερο ρίχνουν λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις τους.

Λεν ότι η επίσημη Ομόνοια ενθαρρύνει τη βία, γιατί σύμφωνα με τη δική τους λογική δεν καταδικάζει τη βία. Τώρα αυτή θεωρείται λογική ή στρέβλωση πιστή σε προπαγανδιστικές τακτικές; Να αποδείξει όσα κατηγορεί το αποέλ για έμμισθους και να μην μένει σε κούφια λόγια και ψέματα. Όσο για τα βίντεο που αναφέρουν, δεν είναι προς συμφέρον τους να βγουν στη δημοσιότητα και να δείχνουν τον Ερωτοκρίτου και τον Ιωνά Νικολάου να βρίζουν.

Καταλογίζουν στην επίσημη Ομόνοια ότι μέσω αυτή της τακτικής προσπαθεί να προλάβει εσωτερικά προβλήματα. Αυτή η Ομόνοια στήθηκε με κόπο και μόχθο. Κάποιοι προσπαθούν να τη διαλύσουν με άνομους τρόπους. Δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή σε κανένα που παράνομα υποσκάπτει την Ομόνοια και το μεγαλείο της. Οι επιτυχία της φετινής Ομόνοιας είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Οι αποτυχίες της προέρχονται από μεθοδευμένες προσπάθειες του παρασκηνίου του αποέλ. Είναι αισχρό αυτό που κάνει το αποέλ.

Η ευθύνη για την κατάσταση λένε ότι είναι όλη δική της Ομόνοιας.

Τί άλλο να πούμε εμείς; Πόση προπαγάνδα μπορεί να αντέξει κάποιος; Η ευθύνη πρώτα ανήκει σε αυτούς που αποφάσισαν να δολοφονήσουν το ποδόσφαιρο και να το προσφέρουν στο πιάτο του αποέλ και μετά σε όλους τους άλλους. Αν το αποέλ νομίζει ότι οι συνεχόμενες φάλτσες διαιτησίες, η καταστρατήγηση του δικαίου και η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα μπορεί να γίνει ανεχτή και να επικροτείται από την Ομόνοια και τον Ομόνοιατη είναι πέρα για πέρα γελασμένοι, αλλά και αποκομμένοι από την πραγματικότητα. Στη δε δήλωση του αποέλ ότι δεν πρόκειται να φοβηθούν, η απάντηση είναι ότι είναι ήδη φοβισμένοι και αυτό φαίνεται γιατί κατέφυγαν σε ψεύδη, συκοφαντίες και προπαγάνδες για να στηρίξουν το δίκαιο-άδικό τους.

Λένε ότι το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη παίζεται στο γήπεδο (εννοούν ότι είναι ευρωπαίοι και ότι κερδίζουν στην Ευρώπη με την αξία τους). Εμείς συμφωνούμε απόλυτα. Αν ήταν πραγματικοί Ευρωπαίοι και είχαν “τσίππα” πάνω τους θα ζητούσαν επανάληψη του αγώνα και δεν θα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι νίκησαν δίκαια. Αντί αυτού αρέσκονται σε κάλπικες νίκες και φάλτσα σφυρίγματα υπέρ τους. Εκτός από προπαγάνδα και υποκρισία.

Τέλος λένε το εξής σπουδαίο: Δεν θα ανεχθούν τον “εκφοβισμό” των θεσμικών οργάνων της ΚΟΠ. Η μοναδική ομάδα που στηρίζει τα θεσμικά όργανα της ΚΟΠ είναι το αποέλ. Έχουν χάσει το κύρος τους, της φερεγγυότητα τους, το αίσθημα αδικίας βρίσκεται στα ύψη, οι κύριοι με τα κοστούμια δολοφονούν το ποδόσφαιρο. Ιστορικά σωματεία όπως ΑΕΛ, Απόλλωνας, Ανόρθωση δεν έχουν εμπιστοσύνη προς τα όργανα της ΚΟΠ και αυτοί στο αποέλ τα στηρίζουν. Μήπως είναι μια έμμεση παραδοχή ότι η ΚΟΠ ευνοεί το αποέλ;

Έχουμε σιχαθεί. Έχουμε σιχαθεί αυτούς τους κυρίους του αποέλ να μας κατηγορούν ψευδώς. Έχουμε σιχαθεί τις ανοίκειες επιθέσεις τους. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε τα ίδια και τα ίδια.

Η Ομόνοια τηρεί για χρόνια τώρα υπεύθυνη στάση στα θέματα βίας. Έχει θυσιάσει πολλούς πόρους για να μην οξυνθεί η σύγκρουση στη κοινωνία. Έχει θυσιάσει ακόμα και τίτλους για το καλό της κυπριακής κοινωνίας. Για αντάλλαγμα παίρνει αυτές τις συμπεριφορές από τους απέναντί.

Μέγιστες ευθύνες φέρουν τα συντεταγμένα όργανα της κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και το παρασκήνιο που παίζεται εις βάρος όλων των ομάδων για χάρη του αποέλ. Τέτοιες επιθετικές ανακοινώσεις όπως αυτή του αποέλ προωθούν περαιτέρω τη βία. Η προκατάληψη έχει προ πολλού περάσει το κόκκινο. Αν αυτοί οι κύριοι εξακολουθούν να βάζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα, πάνω από τα συμφέροντα της ομάδας του, του ποδοσφαίρου και του κυπριακού Λαού, τότε βαδίζουμε μα μαθηματική ακρίβεια σε ευρεία σύγκρουση και αναταραχή με απρόβλεπτες συνέπειες.

Καλά κάνουν οι κύριοι του αποέλ και της ΚΟΠ να προβληματιστούν και να συνειδητοποιήσουν τις δικές τους ευθύνες που είναι και οι μεγαλύτερες. Και η πολιτεία πρέπει οπωσδήποτε να επέμβει πριν τα πράγματα ξεφύγουν εκτός ελέγχου. Και η επέμβασή της για να είναι ουσιαστική πρέπει να αποδίδει ευθύνες πρώτα στους έχοντες εξουσία του κυπριακού ποδοσφαίρου και μετά στους υπόλοιπους. Πρέπει να αποδίδει ευθύνες στους εμπρηστές του κλίματος που δεν είναι άλλοι από το επίσημο αποέλ.

Ο κόσμος κρίνει ποιοι είναι τα λαμόγια και οι ψεύτες. Ποιοι έχουν καλές προθέσεις και ποιοι εκμεταλλεύονται. Ο κόσμος δεν είναι θύμα καμιάς μηχανής προπαγάνδας του συναγερμού και του αποέλ. Ξέρει πολύ καλά τα οφέλη από το πρωτάθλημα και γιατί το αποέλ πατά επί πτωμάτων. Ξέρει πολύ καλά ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα πείραμα για να δοκιμάσει τις αντοχές τις κοινωνίας, σε ένα ευρύτερο σχέδιο και πλαίσιο για εξαθλίωση της κοινωνίας από πολιτικοκοινωνικούς παράγοντες. Τα πάντα στο βωμό των συμφερόντων.

antis polidwrou xkiriakos apoel
mixalis papagewrgiou sportfm Οι κύριοι συντελεστές της πιο καλοστημένης προπαγανδιστικής σελίδας του παραρτήματος

Άντυς Πολυδώρου(αντιπρόεδρος ΕΤΑΙΡΙΑΣ αποέλ)

Ανδρέας Χ”Κυριάκος(ant1 tv)

Μιχάλης Παπαγεωργίου(διευθυντής sport fm)