To θέμα της εβδομάδας: Εκτίθεστε, δεν το καταλαβαίνετε;


Βγήκε ο Χατζηλιασής, ο Πολυδώρου και ο Φοίβος να μας πείσουν ότι το αποέλ νίκησε δίκαια την Ομόνοια και ότι η Ομόνοια κλαψουρίζει σαν μικρό παιδί. Ο Χατζηλιασης λέει ότι ήθελε συγχαρητήρια και μίλησε για Ευρώπες, ο Πολυδώρου μας είπε για κλάψες και ο Φοίβος ότι η Ομόνοια κάθε φορά μιλά για τη διαιτησία. Ο Γιοβάνοβιτς είπε ότι το αποέλ νίκησε δίκαια.

Δεν καταλαβαίνουν ότι εκτίθενται; Δεν καταλαβαίνουν ότι μόνο ο πιο πωρωμένος, άμυαλος, φανατισμένος οπαδός τους, τους πιστεύει; Δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν γίνει το ρεντίκολο του ποδοσφαίρου;

Γιατί να σου πούμε συγχαρητήρια Χατζηλιασή; Γιατί μας νίκησες στη βρώμα και στο παρασκήνιο; “Κύριε” Άντη κλαίμε; Η βράζουμε από θυμό, αγανάκτηση και αδικία; Φοίβο, εν πολλά απλό γιατί κάθε φορά έχουμε παράπονο. Γιατί κάθε φορά αδικούμαστε. Ιβάν μου, έμαθες να κάμνεις πλάνα με 14 παίκτες εσύ. Που να σου εξηγώ τώρα πώς παίζεται το ποδόσφαιρο;

Ρεζίλι των σκυλιών έχουν γίνει σε ολόκληρη την Κύπρο γιατί δεν θέλουν να παραδεχτούν το προφανές. Αντί να σιωπήσουν και να μείνουν στις τρύπες τους, δεν ντρέπονται να θέλουν να βγουν και από πάνω. Ντροπή σας. Ντροπή σας που θέλετε να είστε και σοβαροί άνθρωποι στην κυπριακή κοινωνία. Είστε ένα μάτσο καραγκιόζηδες και είναι άξιο απορίας πώς καταφέρατε να πετύχετε στη ζωή σας. Αλλά άστε ξέρουμε. Η ξεδιαντροποσύνη, βρωμιά, η αδικία και το έγκλημα είναι ο ορισμός της πολιτικοκοινωνικής σας δράσης.

Γέμισαν και τα Facebook οι οπαδοί του αποέλ για πελάτες και πανηγυρισμούς. Ε τί να πει κανείς; Άμα μπορούν και χαίρονται έτσι νίκες, ας τις χαίρονται. Στη δική τους εικονική στάνη τα αποελάκια… Μπεεεε…

Πριν την απόφαση της λεγόμενης δικαστικής της ΚΟΠ ζήτησε η ΚΟΠ στήριξη των οργάνων της από τα υπόλοιπα σωματεία. Αντί αυτού έλαβε καταπελτικές απαντήσεις για τα όργανά της και δεκατρία σωματεία ζήτησαν συνάντηση με την ΚΟΠ για να συζητηθεί η εμπιστοσύνη στα όργανα της ΚΟΠ και τα στραβά του κυπριακού ποδοσφαίρου. Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση της Ανόρθωσης που μίλησε για καταστροφή των σωματείων με την ανέχεια της ΚΟΠ.

Η ΚΟΠ αγνόησε τα δεκατρία σωματεία και συνέχισε απρόσκοπτη το έργο της. Ίσως να τα αγνόησε γιατί το δέκατο τέταρτο σωματείο είναι το αποέλ. Ποιός ξέρει; Αυτό που ξέρουμε είναι ότι για χάρη του αποέλ, αργοπεθαίνει το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Βγήκε και η δική μας διοίκηση να πει ότι αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο με μια ανακοίνωση δύο – τριών παραγράφων. Εκτός από δύο κουβέντες από το βοηθό προπονητή και τον Καρυπίδη που ήταν αναγκασμένοι να μιλήσουν δημοσιογραφική, κανένας δεν είπε τίποτα άλλο. Φοβούνται να μην αρπάξουν τιμωρία πάλι από την λεγόμενη δικαστική. Κύριοι ή αντιδράτε, ή φοβάστε. Δεν έχει μέση λύση. Η ανοίξετε το στόμα σας και πείτε ονομαστικά για Τσαγγάρηδες και επόπτες η σκάστε. Και αν σας βάλουν πρόστιμο, απειλήστε με περισσότερα μέτρα.

Ξεκίνησαν ήδη οι φωνές για αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Μπορεί να αδικήσεις αυτούς που σκέφτονται έτσι; Αφού με αυτή την ΚΟΠ, με αυτή τη διαιτησία, με αυτά τα συνδρομητικά και με αυτά τα ΜΜΕ πρωτάθλημα δεν παίρνει η Ομόνοια ούτε σε πενήντα χρόνια. Και ακόμα και αν κάνει η Ομόνοια ομαδάρα δέκα επίπεδα πιο πάνω από ότι υπήρξε ποτέ ομάδα στην Κύπρο, αυτοί απλά θα κάνουν τη σφαγή πιο φανερή.

Ένα νέο 1948 ζητά ο Λαός. Μόνο που το 2011 είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε συμπαράσταση και από άλλα σωματεία, αλλά και από την συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων φιλάθλων. Μια αποχώρηση της Ομόνοιας θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Θα μείνει μόνο το αποέλ να συντηρείται από τα λεφτά της Ευρώπης.

Μια καθολική καταγγελία της ΚΟΠ από τα σωματεία της πρώτης κατηγορίας προς την ΟΥΕΦΑ θα ήταν η πιο σωστή κίνηση αυτή τη στιγμή. Ακολουθούμενη από μαζικές αγωγές κατά της ΚΟΠ σε πολιτικά δικαστήρια. Ακόμα και να μην προχωρούσαν οι υποθέσεις σίγουρα θα τραβούσαν την προσοχή της ΟΥΕΦΑ στην Κύπρο, για να αναδειχθεί επιτέλους και στην Ευρώπη αυτή η παράγκα που έχουν στήσει για χρόνια πάνω στην πλάτη μας.

ΥΓ: Ομόνοια, ώσπου να καταλάβει ο αποελίστας ότι η ομάδα του ευνοείται.

ΥΓ2: Εδώ μπήκε το αποέλ στους ομίλους και στήθηκε το Τσάμπιονς Λίγκ για να περάσει η Λυόν και να μην περάσουν Αγιαξ και Ολυμπιακος. Στο κυπριακό πρωτάθλημα θα κολλούσαν;

το θέμα της εβδομάδας