Άποψη Αναγνώστη: Η ιστορία μας έχει να τους διδάξει πολλά


Καταπράσινοι φίλοι μου σας χαιρετώ,

Στ’ αρχίδια μου που οι λαγοί έκαναν την Ευρώπη να παραμιλά. Στ’ αρχίδια μου που μπορει την Κυριακή στο γήπεδο να είναι η ομάδα χωρίς τον Λάρκου. Στ’ αρχίδια μου αν είναι αναξιόπιστος κι εντεταλμένος ο Ηλία και ο κάθε Ηλία. Στ’ αρχίδια μου αν ο δυ.ση. κρύβεται πίσω από πολλά περίεργα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Εγώ γεννήθηκα περήφανος Ομονοιάτης, με εμποτισμένες πολλές από τις αρχές και αρετές που εμπερικλείουν το όνομα και οι λόγοι ύπαρξης της ομάδας μας. Μεγάλωσα με κάποια ιδανικά που για τους υπόλοιπους είναι απλά λήμματα στον λεξικό του Μπαμπινιώτη. Κλαίω στις αποτυχίες της ομάδας μας τα τελευταία 25 χρόνια που μπορώ και αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα (είμαι τώρα 31). Κάνω πάρτυ στις επιτυχίες μας. Ποσώς με ενδιαφέρει τι κάνουν οι υπόλοιποι σε οποιοδήποτε άθλημα. Είμαι ρεαλιστής και ντρέπομαι με τους ηττοπαθείς. Βρίσκομαι κοντά στην αγαπούλα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια παρ’ όλες τις δυσκολίες. Δεν ανέχομαι από κανένα δημοσιοβλάκο να επιχειρεί να μειώσει το μεγαλείο της ομάδας μας για κανένα λόγο. Δεν ανέχομαι από κάθε άσχετο καναπέ να προσπαθεί να μου αποδείξει ότι η δική του ομάδα βρίσκεται έστω κοντά στην ιδέα που εμείς ονομάζουμε ΟΜΟΝΟΙΑ.

Όλοι την Κυριακή στο γήπεδο για την μεγαλύτερη ταξική πάλη που έμεινε. Όλοι εκεί για να δείξουμε (γιατί δεν χρειάζεται να αποδείξουμε τίποτα) ότι αν οι συγκύριες και οι συναγεριμιες μας αφήσουν στην ησυχία μας ,μπορούμε να καταφέρουμε τα αυτονόητα για μας, εφιάλτες γι’ αυτούς.

Με όλα αυτά που γίνονται (μας κάνουν καλύτερα) έχουν καταφέρει να ξυπνήσουν και τον τελευταίο Ομονοιάτη από τον λήθαργο που βόλευε όλους. Ήδη άρχισαν τα μέλη της δικαστικής και του εφετείου να φεύγουν σιγά σιγά φοβούμενοι το μένος ενός λαού καταπονημένου, αδικημένου και κατατρεγμένου. Ενός λαού που του στερούν το δικαίωμα της ίσης αντιμετώπισης. Ενός λαού που του στερούν το δικαίωμα της διεκδίκησης. Ενός λαού που ,επιτέλους, αντιδρά. Όσοι δεν μας σέβονται θα μας φοβούνται.

Η ιστορία μας έχει να τους διδάξει πολλά. Έχει όμως να διδάξει πολλά και σε μας.

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΛΑΟΣ – ΣΕΒΑΣΜΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΔΟΞΑ – ΤΙΜΗ – ΛΕΒΕΝΤΙΑ

RICHIE