Τρελλή εβδομάδα έφυγε, τρελλή εβδομάδα μπαίνει


Ακόμα μια τρελλή εβδομάδα αδέλφια έχει περάσει. Ακόμα μια εβδομάδα να καθόμαστε και να σκεφτόμαστε αν είναι πραγματικά αυτά που ζούμε ή ζούμε σε ένα παράλληλο, σουρεαλιστικό σύμπαν λες και κάποιος Θεός μας μετάφερε εκεί για να διασκεδάσει τη μοναξιά του. Γιατί με όλα αυτά που γίνονται, όλα τα παράλογα, παρανοϊκά, κωμικά και συνάμα τραγικά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο, κινδυνεύει να χάσει ο σώφρων το μυαλό του.

Σε αυτό το άρθρο θα μπορούσαμε μιλήσουμε για την κακή εμφάνιση της ομάδας στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα. Θα μπορούσαμε να αναλύσουμε το παιχνίδι με το Παραλίμνι που λίγο η κακή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και λίγο ο Τράττος μας στέρησαν ακόμα 2 βαθμούς. Θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα για τα “παράπονα” που έχει το Παραλίμνι από τη διαιτησία και τη στάχτη που προσπαθούν να ρίξουν στα μάτια του κόσμου. Αλήθεια το ανύπαρκτο φάουλ, χρεωμένο στον Μπουθόν, πριν το ακυρωθέν γκολ του Παραλιμνιού το είδε κανένας; Το ανύπαρκτο φάουλ, χρεωμένο στο Φρέντυ, πριν το γκολ του Παραλιμνιού; Αποδεικνύεται ότι και το Παραλίμνι είναι ακόμα ένα παράρτημα του κατεστημένου που μιλά συντονισμένα για να κάνει ζημιά στην Ομόνοια.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το κάθαρμα (δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά ένας εοκαβητατζιής) τον Μισό, που έφαγε το ξύλο της χρονιάς του. Τι είπες κύριε Μισέ; Είναι Ομονοιάτες που σε χτύπησαν; Και πώς το ξέρεις; Τραγουδούσανε “εμπρός Ομόνοια για νέες νίκες πάμε”, την ώρα που σου έδιναν ροπαλιές στο κεφάλι; Η μισή Λάρνακα έχει προσωπικά μαζί του και αυτός ξέρει σίγουρα ότι είναι Ομονοιάτες. Αλήθεια τις ζημιές στο αυτοκίνητο του πριν δύο μήνες, Ομονοιάτες τις έκαναν;

Θα μπορούσαμε να εκθέσουμε την προπαγανδιστική ιστοσελίδα του αποέλ, που έλεγε στο twiter της, να παίξουν στοίχημα τη Σαλαμίνα να χάσει από την Ομόνοια γιατί έτσι είπε το κόμμα και για τη “σιγουριά” που είχαν για το ότι ο Λάρκου δεν θα τιμωρηθεί και ότι ευνοείται η Ομόνοια από την ΚΟΠ. Αλήθεια αυτοί που τα γράφουν τα πιστεύουν; Πόσο αποκομμένος πρέπει να είσαι από την πραγματικότητα για να ακολουθείς την εν λόγω ιστοσελίδα;

Θα μπορούσαμε να σπάσουμε πλάκα και να δώσουμε και μαθήματα ηθικής στον “παίδαρο” (ή παιδαρέλι καλύτερα) Ανδρέα που συνελήφθηκε στην ερημιά, μεταμεσονύχτιες ώρες με άτομο του ιδίου φύλου να κάνουν “παρέα”. Το άλλο πρωί στο facebook του έφταιξαν οι “κακοί” Ομονοιάτες και τα δήθεν συμβόλαια της Gasprom. Τον κυνηγάνε φαντάσματα, εξωγήινοι και… αλλοδαποί τον Ανδρέα. Ανδρέα ο Ιησούς είπε “ο πρώτος αναμάρτητος, πρώτος τον λίθο βαλέτω”. Δεν είσαι εσύ σε θέση να πεις τους Ομονοιάτες συκοφάντες. Α και κάτι ακόμα, “θέλει η π…@[email protected] να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει” Ανδρέα.

Αλλά δεν μπορούμε να ασχοληθούμε περαιτέρω με τέτοια θέματα. Αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα του ντέρπυ. Της μάχης των μαχών, του el classico (έρχεται και το Μπαρτσελώνα – Ρεάλ), η σύγκρουση δύο κόσμων, δύο ιδεολογιών, δύο κοσμοθεωρίων. Το παιχνίδι σύμβολο που εκεί συμπυκνώνεται όλη η κυπριακή πραγματικότητα και για 90 λεπτά τίποτα άλλο στον κόσμο δεν έχει σημμασία.

Η νέα σκανδαλώδης απόφαση του εφετείου που και πάλι κατακρεούργησε το δίκαιο για να μην αναστείλει την ποινή στον Λάρκου, δεν είναι άσχετη με το παιχνίδι της Κυριακής. Θα τολμήσουμε να προβλέψουμε ότι ο Λάρκου δεν θα αφεθεί να είναι στον πάγκο της ομάδας στο παιχνίδι με το αποέλ. Μυρίζει νέο σήριαλ με αναβολές με το τέλος του να είναι ακόμα πιο δυσάρεστο. Η νέα απόφαση δείχνει την παχυδερμία της ΚΟΠ. Φαίνεται να είναι πραγματικά αποφασισμένοι να τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα παρά την κοινωνική κατακραυγή. Ας πάρουν το μήνυμα για ακόμα μια φορά, ΟΜΟΝΟΙΑ μέχρι το τέλος και ο νοών νοήτω. Αφού θέλουν να επικρατήσει το χάος, ας επικρατήσει το χάος. Το κρίμα θα είναι πάνω τους.

Αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή και τον κάφρο, αστυνομικό ρεπόρτερ Πανίκκο Χατζηλιασή να κάνει την εμφάνιση του για να δυναμιτίσει το κλίμα. Πληροφορίες λένε ότι η επίσημη Ομόνοια ζήτησε από την αστυνομία να μην παρεβρίσκεται στο γήπεδο ο Χατζηλιασής γιατί το μόνο που κάνει σε κάθε παιχνίδι είναι να προκαλεί και να δημιουργεί ένταση στους φιλάθλους. Η αστυνομία σαν καλό “φιλαράκι”, αρνήθηκε. Ο Χατζηλιασής δεν είναι τίποτα άλλο από ένας βαρτός του Χατζήκυριάκου, για να προβοκατορεί ενάντια τους Ομονοιάτες. Εμείς λέμε όχι στις προβοκάτσιες τους και καλούμε την επίσημη Ομόνοια να σύρει αυτό τον κάφρο στα δικαστήρια και να πετύχει τιμωρία του από την πολιτεία και διάταγμα απαγόρευσης του από το να αναφέρει τη Ομόνοια στις δηλώσεις του.

Για αυτούς τους λόγους, αλλά και για άλλους πολλούς, την Κυριακή δεν έχει τίποτα άλλο σημμασία εκτός από τη νίκη. 90 λεπτά όλοι γινόμαστε ένα. Ένα σώμα, μια οντότητα. Ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, τεχνικοί στον πάγκο, Ομονοιάτες στις κερκίδες, στους καναπέδες και στα καφενεία, φοιτητές του εξωτερικού με κακής ποιότητας streaming, όλοι μαζί μια γροθιά, μια φωνή, ένα πάθος και ένα στόχο. Νίκη με κάθε κόστος.

Ήρθε η ώρα να δείξουμε από τι είμαστε φτιαγμένοι. Ήρθε η ώρα να δείξουμε στους απέναντι ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κεφάλι γεμάτο αέρα. Ήρθε η ώρα να σπάσει η φούσκα της ευρωπαικής επιτυχίας. Παρένθεση για στατιστικό δεδομένο: Το αποέλ είναι η τελευταία ομάδα σε τελικές προσπάθειες στην Ευρώπη και η τελευταία ομάδα σε κερδισμένα κόρνερ. Στα τελευταία δύο ευρωπαικά του παιχνίδια έχει δύο shots on target που είναι τα δύο γκολ με την Πόρτο. Αυτή η ομάδα λοιπόν θέλει να μας κοντράρει στο πρωτάθλημα.

Προς τους παίκτες και τη τεχνική ηγεσία θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα. Πολεμήστε για να δείξετε ποιοι είσαστε. Πολεμήστε για το δικό σας εγωισμό. Υπερβάλετε εαυτό γιατί μόνο έτσι αξίζετε τίτλο πρωταθλητή. Πολεμήστε για το κάθε φάλτσο σφύριγμα, για την κάθε άδικη κάρτα. για το ψέμα και τη λάσπη που δέχεται η ομάδα καθημερινά. Πολεμήστε για τον προπονητή που τιμωρήθηκε άδικα και για τον αρχηγό σας που τιμωρήθηκε γιατί ζήτησε ίση μεταχείρηση. Πολεμήστε για τον εξαναγκασμό σας να παίξετε ένα ημίχρονο σε ένα παιχνίδι δικαιωματικά δικό σας.

Πολεμήστε για τον κόσμο της Ομόνοιας που δίνει και αυτός την μάχη στους δρόμους, στους υπολογιστές, στα καφενεία. Για αυτό τον κόσμο σας που εξαναγκάστηκε να κάνει αποχή από το γήπεδο για να ζητήσει τα δίκαια σας. Για κάθε στραβό, κουλό και ανάποδο μέσα σε αυτή τη χώρα. Κοντράρετε το κατεστημένο που βάζει συνεχώς εμπόδια στο δρόμο σας. Χτυπήστε εκεί που πραγματικά ο αγώνας έχει αξία, στο γήπεδο. Πολεμήστε για τα μικρά παιδιά που σας λατρεύουν, για τις γριές που πάνε στο γήπεδο τυλιγμένες με το τιμημένο τριφύλι και για τους παππούδες που χύνουν δάκρυα χαράς σε κάθε σας νίκη.

ΥΓ: Αυτά τα Χριστούγεννα θα δούμε λαγουδάκια (πασχαλινά) βαμμένα πορτοκαλί και Άη Βασίληδες ντυμένους πράσινους.

το θέμα της εβδομάδας