Aυθεντικός: Δεν φοβόμαστε Κανένα


Γεια σας αδέρφια. Εβδομάδα ντέρμπυ αυτή που διανύουμε και όπως είναι λογικό θα περιμένετε να ασχοληθούμε σήμερα με τα 1926mg.

Οχι όμως, με τον χάρτινο αυτοκράτορα και την ντροπή των οπαδών θα ασχοληθούμε κάποια άλλη στιγμή. Σήμερα θα μιλήσουμε για τα δικά μας και δεν σας το κρύβω πως σκόπιμα δεν έγραψα κάποιο άρθρο μετά το παιχνίδι με τη Σαλαμίνα. Ο λόγος είναι ότι στην ένταση της στιγμής θα γράφονταν πράγματα που δεν θα έπρεπε να γραφτούν. Μετά όμως την ψεσινή εμφάνιση και το νέο στραβοπάτημα δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα μιλήσουμε εκτός από το ψεσινό και για το παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας . Πάντα όμως έχοντας κατά νουν πως ακολουθεί ντέρμπυ οπόταν ας μην δώσουν την ερχόμενη Κυριακή την αφορμή για να ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου που δεν άνοιξαν σήμερα!

Κόσμος Παρών Παίκτες Απόντες

Ασφαλώς και αναφέρομαι στο παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας όπου σε εργάσιμη μέρα βρέθηκαν στον γήπεδο κοντά στις  15 χιλιάδες Ομονοιατών. Νούμερο που προκαλεί ανατριχίλα και ρίγος συγκίνησης αφού αυτός ο ΛΑΟΣ με τα όσα περνά τα τελευταία χρόνια στέκεται άγρυπνος φρουρός της ΙΔΕΑΣ που ονομάζεται ΟΜΟΝΟΙΑ. Νούμερο που για άλλους αποτελεί άπιαστο όνειρο αφού σε εργάσιμη μέρα και σε μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της, καμία ομάδα στην ΟΜΟΝΟΙΑτικη Κύπρο δεν μπορεί να κατεβάσει 15 χιλιάδες κόσμου.

Αυτά όλα όμως δεν φαίνεται να τα έχουν υπόψη οι ποδοσφαιριστές μας διότι δεν εξηγείται διαφορετικά η τραγική εμφάνιση και η απώλεια δύο πολύτιμων βαθμών μέσα στην έδρα μας.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία τα όσα προηγήθηκαν με την άδικη ποινή του προπονητή μας. Ισα ίσα που έπρεπε να τους πεισμώσουν όλα αυτά όπως ακριβώς πείσμωσαν τον ΛΑΟ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που έδωσε βροντερά το παρών του. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με 15 χιλιάδες στρατού οι παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα έπρεπε να μετατρέψουν το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία.

Αντί αυτού μετά το τέλος του αγώνα βγήκαν και από την επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ να μας πουν για το πόσο καλή ομάδα είναι η Σαλαμίνα. Ρε πάτε καλά? Αντί να φέρουν προ των ευθυνών τους, τους παίκτες τους έκαναν και πλάτες. Η Σαλαμίνα είναι καλή ομάδα για τους αποελιστές της  Λεμεσού, για τον απόλλωνα, την αεκ κτλ. Για την ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ισχύουν όλα αυτά και ειδικά κάτω από τις συνθήκες που προαναφέραμε. ΕΙΣΑΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ, ΤΕΛΟΣ.

Στο ίδιο έργο θεατές

Μετά τα χαϊδέματα της επίσημης ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τους ποδοσφαιριστές δεν έπρεπε να αποτελέσει έκπληξη για κανέναν μας η επανάληψη του έργου της Δευτέρας. Τραγική συνολική εμφάνιση και τραγικά ατομικά λάθη είχαν σαν αποτέλεσμα να δωρίσουμε ακόμα δύο βαθμούς.

Οι παίκτες είναι στον κόσμο τους, αυτό μας έδειξαν στα δύο τελευταία παχνίδια, και ο μόνος που προσπαθεί να τους αφυπνίσει είναι ο προπονητής μας αφού συγκεκριμένα μέλη της επίσημης ΟΜΟΝΟΙΑΣ, επιφορτισμένα με καθήκοντα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα τρέχουν και δεν φτάνουν με τις προεκλογικές τους εκστρατείες. Που καιρός για ΟΜΟΝΟΙΑ και εντατικοποίηση των προσπαθειών για κατάκτηση του τίτλου. Ολα αυτά είναι συνέπεια των όσων φωνάζουμε εδώ και χρόνια. Να ανοίξουν οι πόρτες του σωματείου για τον ΛΑΟ και όχι να αποτελεί προνόμιο για τους λίγους και (με ειδικά κριτήρια) εκλεκτούς.

Το τόπι ακουστά και αν

Μέσα σε όλα αυτά ψες είχαμε και την ομάδα του Παραλιμνίου να φωνάζει για τη διαιτησία και το ακυρωθέν τέρμα τους. Η θέση της επισήμης ΟΜΟΝΟΙΑΣ επ’ αυτού?

”Υπερβολές τα όσα υποστηρίζει η ομάδα του Παραλιμνίου”

Μάλιστα αδέρφια,  για ακόμα μια φορά η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ τους αποστομώνει όλους και στέκεται αντάξια της ιστορίας και των απαιτήσεων  του ΛΑΟΥ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ακόμα ένα κακό που προκαλείται από την επιλογή -βάσει ειδικών κριτηρίων- για το ποιοι θα απαρτίζουν την επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ είναι πως όλοι ή σχεδόν όλοι το τόπι το έχουν ακουστά και αν.

Διότι έστω και ακουστά να το είχαν θα μπορούσαν να υπερασπιστούν την ΟΜΟΝΟΙΑ και ταυτοχρόνως να τους ξύσουν πλήγες προς όφελος μας λέγοντας πως ”Κατά την εκτέλεση του φάουλ το σώμα του παίκτη γέρνει προς τα εμπρός. Σαφώς και δεν υπάρχει οφσάιντ αφού το σώμα του γέρνει όπως και στο πρώτο τέρμα του Φρέντυ στο παιχνίδι με τον απόλλωνα. Τέρμα που όλοι λέγατε τότε πως ήταν οφασαιντ! Ολα αυτά θα ήταν αχρείαστα να αναφερτούν αν ο διαιτητής δεν έδινε μπασκετικό φάουλ όπως έγινε και σε κάποιο παιχνίδι στη Λεμεσό. Αν εκείνο και το σημερινό ήταν παραβάσεις  τότε η φάση του 35′ στο παιχνίδι του Super Cup και το κράτημα του Αλαμπί που ήταν σε θέση βολής,  από τον Ολιβέιρα ήταν πέναλτυ, κόκκινη και τιμωρία έξι μηνών που είαναι και τις μόδας”

Όταν κατέχεις την μπαλιτσα και όταν δεν θεωρείς τον εαυτό σου και την ομάδα σου εκπρόσωπο του fair play αυτά λες (αφού σου δίνεται η ευκαιρία) πριν από ένα ντέρμπυ. Ετσι βάζεις πίεση εκεί που πρέπει να βάλεις και στα παπάρια σου ενδεχόμενη τιμωρία. Μιλάμε για ντέρμπυ που κρίνει εν πολλοίς την έκβαση ολόκληρου πρωταθλήματος.

Δικαιολογίες τέλος

Δεν υπάρχουν πλεον άλλες δικαιολογίες. Παίκτες που είναι ψυχικά εκτός ομαδάς να γίνουν και σωματικά και αναφέρομαι στον Περουβιανό. Δεν έχει θέση στην ομάδα, όποτε περάσει αλλαγή είναι προκλητικά αδιάφορος και περιμένει την μέρα που θα φύγει. Κάποιοι παίκτες που θέλουν μια μπάλα δική τους και παίζουν για την πάρτη τους δεν έχουν θέση στην εντεκάδα. Αλλες ομάδες βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και πέτυχαν ότι πέτυχαν λόγω των τερματοφυλάκων τους και στην Ομόνοια συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Με τα λεφτά που είχε στη διάθεση της η Ομονοια έπρεπε να παίρνει για πέντε σερί χρονιές το πρωτάθλημα και λίγα λέω. Έγινε κακοδιαχείρηση όλα αυτά τα χρόνια και κακός προγραμματισμός. Δικαιολογίες πλεον δεν υπάρχουν ούτε περί διαιτητικών λαθών ούτε περί δικαστικών αποφάσεων. Ο ΛΑΟΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θεώρει την κατάκτηση του πρωτάθληματος επιβεβλημένη για 1948 λόγους.

Τυχόν ντροπιαστικό αποτέλεσμα την ερχόμενη Κυριακή θα ανοίξει τους ασκούς του αιόλου. Ο κόσμος έδειξε τεράστια υπομονή απέναντι σε όλους και σε όλα. Δεν θα ανεχτεί τον εμπαιγμό από κανέναν παίκτη και από καμιά επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ.  Δεν είναι απειλές ούτε προειδοποιήσεις είναι κάτι αναπόφευκτο σε περίπτωση που δούμε την Κυριακή περιπατητές, για ακόμα μια φορά μέσα στο γήπεδο.

Είναι πραγματικά λυπηρό να αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα πριν από ένα ντέρμπυ, αλλά άφου έτσι έπρεπε να γίνει έτσι και έγινε.

Η ΣΚΟΤΕΙΝΟΤΕΡΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΓΗ

ο Αυθεντικός