Hoolifan: Ένας φίλος που κουράστηκε να σας περιμένει


Πριν ενάμιση μήνα στην ανοιχτή συγκέντρωση με το συμβούλιο όταν μάταια φωνάζαμε για  αντίσταση και επανάσταση στο κατεστημένο της Κοπ μέλος του συμβουλίου φωνάζοντας στο μικρόφωνο είπε ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν είναι πραξικοπηματίας δεν κάνει τέτοια πράγματα, η  θέση του κόσμου είπε είναι  μέσα στο γήπεδο δίπλα από την ομάδα.

Πόσο λάθος είχες τελικά. Μια χούφτα αλήτες σας μιλούσαν για αλλαγή της παθητικής στάσης και η απάντηση σας ήταν αυτή. Αφιερωμένη λοιπόν η απόφαση της δικαστικής σε εσάς που δεν ξεχωρίζεται μια επανάσταση για το άδικο, από ένα πραξικόπημα. Αφιερωμένη η πιο άδικη απόφαση στα χρονικά της δικαστικής σε εσάς ρε ανίκανοι που δεν καταφέρατε να προστατέψετε την ομάδα από τα επερχόμενα πυρά των εχθρών της. Έκανα λάθος. Τίποτα δεν είναι ικανό να σας  ξυπνήσει από το λήθαργο σας. Γιατί πολύ απλά δεν κοιμάστε είστε ξύπνιοι και συνειδητά ακολουθάτε αυτή τη γραμμή.

Η υποταγή σας και η παθητικότητα σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση κύριοι του συμβουλίου και το ξέρετε. Που είναι τώρα οι συμμαχίες μας, ο εκπρόσωπος μας στη ΚΟΠ που τόσο πανηγυρίζαμε? Εν κολλά τίποτε στο ρημάδι το κεφάλι σας? Δεν αντιμετωπίζονται έτσι αυτοί ρε. Ποτέ στην ιστορία δεν νικήθηκε ο φασισμός με δουλική στάση.

Ότι τα μέλη της δικαστικής , του εφετείου και η ΚΟΠ η ίδια παίρνει εντολές από την Πινδάρου το ξέρει και το παρδαλό κατσίκι. Εμείς τι κάνουμε? Γιατί δεν οργανώθηκαν τα αριστερά σωματεία τον καιρό των εκλογών να βγάλουν κοινό υποψήφιο. Όλοι έτρεξαν να στηρίξουν Κουτσοκούμνη. Αφού βλέπεις σαν κόμμα ότι οι αντίπαλοι σου έχουν αλώσει το χώρο του αθλητισμού, που είναι οι δικές σου παρεμβάσεις και διαβουλεύσεις να οργανώσεις ένα κίνημα αλλαγής?  Ήταν μια μοναδική ευκαιρία με τα τόσα αριστερά σωματεία που βρίσκονται στην Α κατηγορία και την αφήσατε να πάει χαμένη. Μόνο να αλλάζουμε τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων από 7 σε 6 για να πάμε όλοι μαζί συλλαλητήριο? Μόνο να προσέχουμε ποιος θα γραφτεί μέλος και ποιος όχι στην ΟΜΟΝΟΙΑ?

Πολλοί με βρίζετε πολλοί με θεωρείται εχθρό για αυτά που γράφω αλλά το κάνετε γιατί δυστυχώς τα γραφόμενα μου πειράζουν. Δεν έχω πρόβλημα και ούτε αμφισβητώ ότι η πλειοψηφία του κόσμου ανήκουν στο χώρο της αριστεράς. Εγώ ό ίδιος που φωνάζω τόσο και ακόμα δεν έχασα εκλογές που να μην ψηφίσω το Ακελ. Το πρόβλημα μου είναι αφού το κόμμα θέλει να έχει παρέμβαση στα διοικητικά και άλλα θέματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τότε αυτή η παρέμβαση να γίνετε με το γνώμονα το καλό του σωματείου και της ομάδας. Αφού βλέπετε πως το συμβούλιο που εσείς ορίσατε αδυνατεί να προστατέψει τα συμφέροντα μας γιατί δεν το αλλάζετε? Εκτός βέβαια και αν αυτή η παθητική στάση του συμβουλίου προέρχεται από τις δικές σας γραμμές. Τότε δεν έχουμε σωτηρία.

2 παιχνίδια ρε. 2 παιχνίδια λείψαμε μόνο από το πρωτάθλημα και έγινε της ΚΟΠ το κάγκελο. Και εσείς μας λέτε ότι η θέση μας είναι στο γήπεδο να τραγουδάμε. Συγνώμη αλλά ούτε καταλάβατε ποτέ ούτε και πρόκειται να καταλάβετε για τη πράγμα μιλάμε. Σας μιλάμε για οικονομικό πόλεμο των αντιπάλων για σεβασμό του αιμοδότη του κυπριακού ποδοσφαίρου και εσείς μας λέτε να ερχόμαστε να κάνουμε την μουσική υπόκρουση σε μια στημένη παράσταση. Τραγουδάτε εσείς που τα boxes σας τώρα.

Συγνώμη που δεν μπορώ να ακολουθήσω το κλίμα των καιρών για σύμπνοια και συστράτευση.  Δεν μπορώ να ενώσω δυνάμεις με κάποιους που άνοιξαν με τη στάση τους τις κερκόπορτες στον εχθρό. Δεν μπορώ να φωνάζω τόσο καιρό εγώ και τόσοι άλλοι για την υποταγμένη στάση του συμβουλίου και τώρα που ξεσπάθωσαν για τα καλά οι εχθροί να τα ξεχάσω όλα. Μπορεί και να το κάνω μέχρι να νικηθούν οι αντίπαλοι μα μετά σειρά παίρνει και το εσωτερικό μέτωπο. Γιατί αν δεν καθαρίσεις το σπίτι σου πάλι θα γεμίσεις με αρουραίους .

Στη συγκέντρωση δεν βγήκαν και πολλά. Ένα μεγάλο group therapy ήταν κατά την άποψη μου. Ο κόσμος μαζεύεται τα λέει στο συμβούλιο και μετά πάμε όλοι σπίτια μας μέχρι το επόμενο meeting. Κανονικά με το που μαζεύτηκε ο κόσμος θα έπρεπε να φεύγαμε 1000 άτομα πορεία στους δρόμους της Λευκωσίας. Να κλείσουν δρόμοι να φωναχτούν συνθήματα να καταλάβουν όλοι πως ο λαός ξεσηκώθηκε. Μόνοι  μας τα λέμε μόνοι μας τα ακούμε σε εκείνη την αίθουσα. Μην σας πω και ότι κακό μας έκανε γιατί εκτονώθηκε απλά η οργή του κόσμου που μπορούσε να αντιδράσει  με πολύ πιο έντονους τρόπους. Και  θέλετε ή όχι να το παραδεχτείτε θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα για εμάς.

Αυτά τα λαμόγια που βρίσκονται χρόνια σε αυτό το χώρο δεν φοβούνται ούτε το νόμο ούτε τη δικαιοσύνη ούτε τίποτα. Ελέγχουν τα πάντα έχουν και την πολιτική στήριξη από το Δη.συ. Το μόνο πράγμα που θα φοβηθούν ποτέ τους είναι όταν δουν το λαό έξω από τα σπίτια τους.

Ένα σωματείο δεν κατάφερε να προστατέψει η αστυνομία μετά τους πανηγυρισμούς των οπαδών του αποελ. Αλλά μετά την απόφαση όλη η ΜΜΑΔ και η μυστική αστυνομία ήταν σε επιφυλακή να αντιμετωπίσει τους κακούς Ομονοιάτες. Στείλτε και άλλους ρουφιάνους στη συγκέντρωση μπας και μάθετε καμιά πληροφορία μπας και βρείτε κανένα ύποπτο. Μόνο κάντε το πιο διακριτικά ρε ηλίθιοι. Την επόμενη φορά βάλτε ταμπέλα φωτεινή από πάνω σας που να γράφει «ρουφιάνος» ίσως να μην τραβήξετε και τόσο την προσοχή.

Δεν μπορούμε να τους κερδίσουμε στα δικά τους γήπεδα με τους δικούς τους νόμους και όρους. Όπως είπε και το φιλαράκι μου το νυχτοπούλι ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ στους 20 -30 ανώνυμους που πάλι θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν πράξη όλα αυτά που όλοι μας λέμε ότι αξίζουν να πάθουν όλοι αυτοί που μας καταστρέφουν τη ζωή αλλά εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε το θάρρος να τα κάνουμε.

Κλείνοντας. Όλοι εσείς του συμβουλίου, όλοι οι κομματικοί και γενικώς  λοιποί Ομονοιάτες που δεν συμφωνείτε μαζί μου. Μην με βλέπετε σαν εχθρό σας. Να με βλέπετε σαν ένα φίλο που κουράστηκε να σας περιμένει να αντιδράσετε. Ένα φίλο που βαρέθηκε να βλέπει χρόνια και χρόνια την ίδια κασέτα. Έναν ομονοιάτη που απλά δεν δέχεται να παίρνει το πρωτάθλημα όταν αποφασίζουν οι άλλοι να μας το δώσουν.

Γνωμικό της ημέρας. Δεν πρέπει να νοιαζόμαστε πολύ για το τι θα πει για μας ο κόσμος, αλλά τι θα πει εκείνος που ξέρει καλά για τα δίκαια και τα άδικα(Πλάτωνας)

Γνωμικό της ημέρας 2. Όταν ο λαός εξεγείρεται και παραδίνεται στην οργή του, είναι μια φλόγα σφοδρή που μάταια προσπαθεί κανείς να την σβήσει(Ευριπίδης)

Υ.Γ. Με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα είμαι βέβαιος πως θα καταφέρετε να επιστρέψει ο Λάρκου στα γήπεδα……σε 6 μήνες.

o Hoolifan