Διεκδικήστε το Αυτονόητο


Όσο περνούν οι ώρες και αποκαλύπτεται το παρασκήνιο πίσω από τη νέα βόμβα που ταρακούνησε συθέμελα την κυπριακή κοινωνία, τόσο πιο πολύ οργίζεται ο κόσμος. Και μετά απορείς πως μια στοίβα πυρομαχικά αφαίρεσε τη ζωή σε 13 άτομα, κατάστρεψε ζωτικές εγκαταστάσεις και δημιούργησε μέγιστη αναστάτωση στην κοινωνία.

Όταν τα άτομα που έχουν τα πόστα μέσα στην κοινωνία, έχουν σαν μοναδική έννοια την εξυπηρέτηση των κατεστημένων του παρακράτους στο οποίο είναι ταγμένοι, τότε ο μοναδικός χαμένος είναι ο μέσος άνθρωπος. Το κατεστημένο έμαθε για χρόνια τώρα να καρπώνεται τον κόπο του, ακόμα και την ίδια του τη ζωή για να εξυπηρετήσει τα ιδιοτελής συμφέροντά του.

Ο γραφών είναι άνθρωπος ιδεολόγος. Και σαν Ομονοιάτης ταυτίζεται, εκφράζει και εξελίσσει την Ομονοιάτικη κοσμοθεωρία. Μιας κοσμοθεωρίας που μισά θανάσιμα όποιους εκμεταλλεύονται ιδεολογίες για να δημιουργήσουν κατεστημένα εκμετάλλευσης πάνω στους ανθρώπους. Και το κάνουμε ξεκάθαρο: η Ομόνοια πιο θανάσιμα θα μισήσει εκείνο που θα εκμεταλλευτεί την ίδια την Ομόνοια για να δημιουργήσει κατεστημένο. Επικαλούμενος δηλαδή αντιομονοιατισμό ή και ακόμα χειρότερα επικαλούμενος Ομονοιατισμό.

Αυτό που νιώθουμε και αυτό που εκφράζουμε, δεν είναι θέμα πολιτικό, δεν είναι θέμα βολέματος, δεν είναι θέμα αριστερού – δεξιού, δεν είναι θέμα Έλληνα – Τούρκου.

Είναι θέμα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ του άνθρωπου. Ε δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η παρωδία που ονομάζεται Κύπρος. Σκατά στα κατεστημένα σας. Σκατά στις καρέκλες σας. Σκατά στα βολέματά σας. Σκατά στα εκατομμύρια σας.

Εμείς δώσαμε αξία στις θέσεις σας, εμείς δώσαμε αξία στα λεφτά σας και εμείς αποφασίζουμε από αυτή τη στιγμή το μέλλον μας. Εμείς. Όχι εσείς.

Η διοίκηση της Ομόνοιας για τους πιο πάνω λόγους ΔΕΝ μπορεί να αντεπεξέλθει. Είναι ήδη φθαρμένη μέσα στο παρακράτος και τα βολέματα. Δεν έχει πλέον ούτε την πειθώ, ούτε και καταλαβαίνει από το “θρόνο” της τον απλό κόσμο. Το μήνυμα μας είναι να ξυπνήσουν. Αφήστε τις δεσμεύσεις σας στο κατεστημένο της ΚΟΠ και ελάτε μαζί μας να το αμφισβητήσουμε. Εκείνοι δεν τήρησαν τον λόγο τους πρώτοι. Έλατε μαζί μας να γίνεται απλοί Ομονοιάτες. Μακριά από τα συμφέροντα και τις καρέκλες και να μπείτε στη πρώτη γραμμή μαζί μας.

Στον Λαό της Ομόνοιας έχει πέσει ο κλήρος να πολεμήσει αυτό το σάπιο σύστημα και να είσαστε σίγουροι όλοι, ότι θα το τραβήξει μέχρι τέλους ακόμα και αν αναγκαστεί να ξηλώσει και Ομονοιάτες και όποιο κατεστημένο στήθηκε πάνω στον Ομονοιατισμό.

Αφού οι ηγέτες δεν μπορούν, ηγέτες θα βρεθούν μέσα από τη μάζα. Αφού δεν υπάρχει οργάνωση, οι Ομονοιάτες θα αυτοοργανωθούν. Ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται στην Κύπρο. Το βιώνουμε καθημερινά.

Ο νόμος είναι βιτρίνα χωρίς γυαλί που μπροστά που καταληστεύεται από την αυθαιρεσία των περαστικών. Και η ιστορία για αιώνες τώρα, διδάσκει ότι: Όταν κανένας δεν κατοχυρώνει τα αυτονόητα της κοινωνίας σου, τότε είσαι υποχρεωμένος να διεκδικήσεις δίκαιο, να εφαρμόσεις δίκαιο και να θεματοφυλάξεις δίκαιο.

Η αδικία έχει συσσωρευτεί και έχει γίνει μια τεράστια στοίβα. Έχει αφεθεί για χρόνια τώρα από το κατεστημένο και την ανικανότητα του συστήματος απροστάτευτη κάτω από τον ήλιο του δικαίου. Κύριοι της δικαστικής της ΚΟΠ με την απόφασή σας, της έχετε βάλει φωτιά. Μην διανοηθείτε να στείλετε κάποιο να τη σβήσει. Η έκρηξη είναι αναπόφευκτη και θα είναι Γιγατόνων. Θα κλάψετε επί ερειπίων.