Κάποιος να τον μαζέψει…


xatziliashs o iperhrwas

Δηλώσεις από τον εκπρόσωπο τύπου του αποέλ, Πανίκκο Χατζηλιασή:

“…Κάποιοι που δεν αδικούνται δεν έχουν το δικαίωμα να φωνάζουν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Δημιουργούν προβλήματα και ένταση για ευνόητους λόγους, έχοντας αποκλειστικό στόχο και πρόθεση την προσφιλή τους μέθοδο του αποπροσανατολισμού.

Απορώ και εξίσταμαι για τις αντιδράσεις. Μήπως θέλετε να σας θυμίσω τις διαδοχικές αναβολές; Μήπως θέλετε να σας θυμίσω το τενεκεδάκι του καφέ που προσγειώθηκε στο κεφάλι ποδοσφαιριστή και τον αναπτήρα που σώριασε στο έδαφος τον κ. Γιοβάνοβιτς; Ζούμε στη Κύπρο και όλες αυτές οι διαμαρτυρίες είναι φυσιολογικές, ΓΙΑΤΙ; Γιατί όποιος εν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του. Οι συνήθεις ύποπτοι ας μην εκλαμβάνουν τη συνετή μας πολιτική και τους χαμηλούς τόνους, ως ένδειξη αδυναμίας γιατί έχει και η υπομονή τα όρια της…”

Ας ξεκινήσουμε

Μας μιλά για αναβολές της υπόθεσης και λέει ότι αυτό είναι εύνοια υπέρ της Ομόνοιας. Λες και ξέρει από πρώτο χέρι τι έγινε εκείνη τη νύχτα στο Παραλίμνι. Λες και έχει δικάσει και καταδικάσει χωρίς να είναι αρμόδιος τον προπονητή μας. Λες και είναι εύνοια μας να υπάρχει αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία και να συνεχίζεται για εβδομάδες, χωρίς να ξέρουμε την έκβαση της.

Λέει ότι η Ομόνοια δεν αδικείται και ότι δεν έχει δικαίωμα να φωνάζει. Και η διαιτησία του Χρίστου Ηλία τι ήταν; Εύνοια; Η διαιτησία του Παναγή στο Αμμόχωστος; Μήπως ήταν αδικία για το αποέλ; Το πέναλτι με τον Απόλλωνα από τον Αναστασίου; Το πέναλτι πάνω στον Αλαμπί στο σούπερκαπ που δεν δόθηκε ποτέ από τον Χρυσοστόμου;

Μας λέει και για συνετή πολιτική εκ μέρους τους. Ποιά συνετή πολιτική; Των φάλτσων σφυριγμάτων; Των μηχανισμών; Της προπαγάνδας; Των ψεμάτων; Των εμπρηστικών δηλώσεων; Αυτά ονομάζονται συνετή πολιτική;

Αν έχει ένα που πρέπει να φωνάζει και να χτυπιέται, αυτή είναι η Ομόνοια. Έχουμε σιχαθεί τα ψέματα τους.

Έχει δίκαιο σε ένα σημείο όμως: “Απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του”. Θα συμπληρώναμε και το “Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης”, αλλά και το “Όποιος ζει σε γυάλινα σπίτια δεν ρίχνει πέτρες του άλλουνου”.

Ας κάνουμε και μια ανασκόπηση στις δηλώσεις αυτού του κυρίου, γιατί ο άνθρωπος έχει ξεφύγει και κάτι πρέπει να γίνει άμεσα και θα γίνει άμεσα.

Πλέυοφ της σεζόν 2009 – 2010. Ο εν λόγω κύριος ηγήθηκε μια εκστρατεία να πείσει τους αποελίστες ότι το πρωτάθλημα δεν ήταν δίκαιο, αφού οι διαιτητές ευνοούσαν την Ομόνοια!! Αλήθεια πόσες ήττες μέτρησες εκείνο το μήνα ρε Χατζηλιασή; Νομίζεις εν μια κάποια αόρατη εύνοια που έδωσε το πρωτάθλημα στην Ομόνοια; Η το γεγονός ότι σε εβάφτισε ο Στάθης.

Αρχές της σεζόν 2010 – 2011 όταν έλεγε ότι για ομάδες που κάνουν φιλικά μεταξύ τους, εννοώντας το παιχνίδι Αλκή – Ομόνοια… Κάνει επίσημες θέσεις του αποέλ, καφενοκουβέντες και αγνοεί ότι εκείνη την περίοδο την κόκκινη στο Χιώτη και τα πέναλτι που ποτέ δεν δόθηκαν εναντίων τους από τους διαιτητές στην Πάφο.

Σεζόν 2010 – 2011 στο δεύτερο γύρο πριν από το παιχνίδι Ομόνοια αποέλ, το αποέλ αδικήθηκε (ίσως η μοναδική φορά της δεκαετίας) από τον διαιτητή στο κύπελλο με τον Απόλλωνα. Ο κύριος αυτός στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι διασύνδεσε την αδικία με το επόμενο παιχνίδι του αποέλ με την Ομόνοια και είπε ότι κάποιοι από την Ομόνοια θέλουν να αδικείται το αποέλ. Αποτέλεσμα η άδικη κόκκινη στον Εσπασαντίν και η μη αποβολή του Μαρσίνιο για πρόκληση εναντίων της κερκίδας στο αμέσως παιχνίδι με την Ομόνοια. Το τραγικό αποτέλεσμα ήταν το μαχαίρωμα ενός Ομονοιάτη φίλαθλου από αποελίστες, έξω από το γήπεδο, πριν το παιχνίδι.

Σεζόν 2010 – 2011 πλέυοφ. Ο Γιωργαλλίδης τραυματίζεται από κροτίδα στο παιχνίδι Ομόνοια -αποέλ. Κροτίδα που έριξαν οι “φίλαθλοι” του αποέλ. Ο κρότος ήταν τόσο δυνατός που επηρέασε το κέντρο προσανατολισμού του τερματοφύλακα μας. Ο Αντώνης ζαλίστηκε και έπαθε σιοκ και έτσι έγινε αναγκαστική αλλαγή ενώ έπρεπε να διακοπεί. Χάσαμε και το παιχνίδι και το αποέλ πανηγύρισε πρωτάθλημα. Οι γιατροί είπαν ότι κινδύνεψε να χάσει την ακοή του. Ο Χατζηλιασής μετά το παιχνίδι, προκλητικότατος όπως πάντα, μίλησε για θέατρο ως του τερματοφύλακα μας!! Εδώ ο εν λόγω κύριος μας το έπαιξε και γιατρός.

Το χειρότερο είναι ότι επηρεάζει και οπαδούς του αποέλ και βγαίνουν στα ραδιόφωνα και του βρίσκουν και δίκαιο.

Αλλά είναι “παλιά τους τέχνη κόσκινο αυτά” (άλλη παροιμία). Όποτε είναι από κάτω, πολώνουν το κλίμα και φανατίζουν για να ασκήσουν πίεση στα αρμόδια όργανα και επιτροπές, καθώς και για να περάσουν προβοκάτσια για να αντιδράσει ο αντίπαλος. Είναι άξιοι να πατήσουν πάνω σε πτώματα, αποδεδειγμένα, για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Ε δεν βλέπει κανένας που οδηγεί αυτό που κάνει ο εν λόγω κύριος με τις ευλογίες του διοικητικού συμβουλίου του αποέλ;

Προκαλεί και μάλιστα επικίνδυνα. Είναι τόσο ένοχο το αποέλ που δεν έχει κανένας από τα στελέχη του δικαίωμα να μιλά για εύνοια της Ομόνοιας. Είναι τόσο μεγάλη η πρόκληση και είναι τόσα πολλά τα ψέματα και οι προπαγάνδες που η κατάσταση μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Αν είναι δυνατόν, ένας άνθρωπος που παραπέμπει σε φιγούρα θεάτρου σκιών, να αφήνεται να ενεργεί με αυτό τον τρόπο, εκπροσωπώντας ένα οργανωμένο σύνολο με τεράστια επιρροή στην κοινωνία. Κάποιος που έχει γίνει ανέκδοτο για τις “ηλίθιες” εκφράσεις του όπως “την κορυφαία θα έλεγα…” και το “αυτή η ομάδα τραβάει κουπί”.

Ένας Ομονοιάτης βράζει για χρόνια τώρα από την αδικία εις βάρος του και την εύνοια του αποέλ πάλι εις βάρος της Ομόνοιας. Άμα έχουμε τους Χατζηλιασήδες να βγαίνουν με θράσος χιλίων πιθήκων να ζητούν και τα ρέστα, πώς πρέπει να αντιδράσουμε; Αμά επίσημος παράγοντας ομάδας γεμίζει με φανατισμό τους φιλάθλους του, έναντι άλλης ομάδας, που οδεύει το κυπριακό ποδόσφαιρο;

Που είναι οι αρμόδιοι που υποσχέθηκαν να πατάξουν την βία; Ο Χατζηλιασής δεν είναι ηθικός αυτουργός και υποκινητής; Η μήπως είναι οι ανώνυμοι χούλιγκανς; Κάποιος πρέπει να τον καταγγείλει και στην ΚΟΠ, και στην ΟΥΕΦΑ, αλλά και στην πολιτεία γιατί δημιουργεί κοινωνική αναταραχή με τη στάση του.

Η βία στην κυπριακή κοινωνία δεν είναι αποτέλεσμα ανωριμότητας και κακής ανατροφής. Η κυπριακή κοινωνία και αξίες έχει και ανθρωπιά αλλά και είναι πέρα για πέρα ώριμη. Το βλέπουμε όλοι καθημερινά, στο πως αντιμετωπίζουν οι ανθρώποι το συνάνθρωπό τους στην Κύπρο.

Η βία καλλιεργείται. Από ανθρώπους σαν το Χατζηλιασή και από τα συμφέροντα πίσω του. Τα τελευταία χρόνια η βία βολεύει τα συμφέροντα ορισμένων και γι αυτό κάνουν την εμφάνιση τους ορισμένοι.

Θα απευθυνθούμε και θα πούμε στους Ομονοιάτες φίλαθλους ότι αυτοί οι ανθρώποι ξεπερνούν καθημερινά και νέα όρια. Μην απαντάτε άμεσα και μεμονωμένα στις προκλήσεις και μην παρασύρεστε από τις προβοκατόρικες παγίδες τους. Όλοι μαζί μια γροθιά, θα διεκδικήσουμε το δίκαιο μας κόντρα στο κατεστημένο. Το έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και κανείς δεν θα μας το πάρει. Το δίκαιο μας είναι το ελάχιστο αυτονόητο και αν παλέψουμε όλοι μαζί κανένας Χατζηλιασής και τα συμφέροντα από πίσω του δεν μας σταματά.