Ψεύτες εν τη γενέσει – σπουδη στη προπαγάνδα

175

Στο -6 οι πρώτοι στην Ευρώπη και τα πρώτα σημάδια πανικού άρχισαν να φαίνονται. Οι φίλαθλοι του αποέλ μεθυσμένοι από τις επιτυχίες τους, στην Ευρώπη πήγαν στο παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα, νομίζοντας ότι όλος ο κόσμος είναι δικός τους.

Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και ανάρτησαν τα γνωστά τους φασιστικά σύμβολα. Με την λήξη του παιχνιδιού και μη μπορώντας να χωνέψουν ότι η “ευρωπαϊκή” ομάδα τους έχασε από την νεοφώτιστη Νέα Σαλαμίνα, έκαναν ζημιές στο γήπεδο, επιτέθηκαν σε οικογένειες και τέλος πετροβόλησαν τον κόσμο της Νέας Σαλαμίνας.

Και δεν τα λέμε εμείς, ο Φοίβου Ερωτοκρίτου, ο πρόεδρος τους, σε δηλώσεις του το λέει. Παραδέχεται ανοιχτά ότι οι οργανωμένοι πανσυφίδες και οι “ultras” του αποέλ είναι υπεύθυνοι γι αυτές τις ενέργειες.

Οι πανσυφίδες του αποέλ με τέτοιες ενέργειες, σου δίνουν την εντύπωση ότι δεν είναι τίποτε άλλο από “αππωμένα” παιδαρέλια που δεν στερήθηκαν ποτέ τίποτα στη ζωή τους και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και όπου θέλουν. Αβίαστα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τέτοια ανατροφή τους δώσανε στα σπίτια τους. Το προφίλ του μέσου αποελίστα είναι το προφίλ της “καλής” κοινωνίας της Λευκωσίας. Με μπαμπάδες και μαμμάδες μεγαλοστελέχη, μεγαλουπάλληλους και μεγαλοεπιχειρηματίες. Τίποτα δεν έλειψε ποτέ από το πολυτελές σπίτι τους. “Μπράβο” στην “καλή” κοινωνία της Λευκωσίας για τους “λεβέντες” της. Να τα “χαίρεται” τα τζάκια της.

Για να δούμε αν θα τους μαζέψει ο Φοίβος αυτή τη φορά. Πριν δύο χρόνια έκανε δήλωσή, ότι δεν αναγνώριζε το πανσυφί αποέλ. Μετά από μερικές βδομάδες συναντήθηκε μαζί τους και τους κάλεσε να σταθούν ασπίδα στο σωματείο. Κωλοτούμπες ο πρόεδρος του αποέλ.

Το σημάδια του πανικού όμως έφεραν και τις πρώτες ενδείξεις ότι κάτι μαγειρεύεται. Το σύστημα ξεκίνησε να το κινεί ο πανικός. Πρώτο σημάδι η σιγουριά του Γιοβάνοβιτς. Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα είπε ότι το πρωτάθλημα θα το πάρουν. Μετά ήρθε η σιγουριά του Ερωτοκρίτου που δήλωσε: “θα επανέλθουμε στις επιτυχίες”. Και τέλος μια πολύ περίεργη, ξεδιάντροπη δήλωση του Τάκη Αντωνίου: “Θα κινήσουμε όλους τους μηχανισμούς για να κάνουμε το παν για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Τον τίτλο φέτος τον θέλουμε”.

Τόση αναίδια έχει αυτός ο κύριος, και το παραδέχεται δημόσια ότι το αποέλ είναι η ομάδα των μηχανισμών και του παρασκηνίου. Και τελειώνει με το “Τον τίτλο φέτος τον θέλουμε”. Τον θέλετε και θα κάνετε το παν για να πάρετε δύο πρωταθλήματα στη σειρά για να αποκτήσετε την δυναμική και να κάνετε χρυσή δεκαετία; Για να είστε μονίμως στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ και να ρέουν τα εκατομμύρια; Για να μπορούν οι μεγαλομέτοχοι σας να μοιραστούν τα κέρδη και να τα ρίξουν στις καταρρέουσες εταιρείες τους;

Γιατί τίποτα δεν είναι κρυφό. Οι ψίθυροι λένε ότι η LTV θέλει να απολύσει κόσμο και ότι στο Madissons (συμφέροντα Πρόδρομου Πετρίδη) δεν πατά ούτε μύγα. Για να μην πούμε για τους υπόλοιπους μετόχους που είναι σαν τους γύπες έτοιμοι να κατασπαράξουν το παραδάκι από το Τσάμπιονς Ληγκ.

Η σιγουριά για το πρωτάθλημα Ερωτοκρίτου και Γιοβάνοβιτς προέρχεται από την ύπαρξη αυτού του μηχανισμού. Αυτό έχουν στο μυαλό. Το ίδιο σκέφτεται και ο Τάκης Αντωνίου, μόνο που αυτού του ξέφυγε και το είπε δημόσια. Το “παν για το πρωτάθλημα” ερμηνεύεται από τον κοινό νου, σαν η χρησιμοποίηση κάθε μέσου, θεμιτού και αθέμιτου.

Πριν ακόμα τελειώσει ο Τάκης Αντωνίου την δήλωσή του, ξεκίνησαν και τα πρώτα όργανα. Γνωστή προπαγανδιστική ιστοσελίδα του αποέλ, άρχισε να προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι η Ομόνοια ευνοείται. Με προπαγανδιστικές τακτικές και το γνωστό γκεμπελικό “η επανάληψη ενός ψέματος, το κάνει στο τέλος αλήθεια”. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το παραμύθι θα συνεχίζεται κάθε μέρα για να κρύψουν μέσα στα ψέματά τους, την δική τους εύνοια. “Απ’ ον αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του” φυσικά.

Λένε λοιπόν στην εν λόγω ιστοσελίδα ότι ο Φρέντυ ήταν οφσάιντ στο πρώτο γκολ με τον Απόλλωνα και ότι η Ομόνοια ευνοείται. Σε μια φάση τόσο οριακή που κανένας στο γήπεδο δεν διαμαρτυρήθηκε. Μάλιστα βλέπουν το Φρέντυ σε αντιδιαστολή με τον τελευταίο αμυντικό και δεν βλέπουν ότι η μπάλα χτυπιέται στην ίδια ευθεία με τον επιθετικό, πράγμα που εξ ορισμού δεν είναι οφσάιντ. Μισή αλήθεια και επαναλαμβανόμενα ψέματα. Κλασσικές προπαγανδιστικές τεχνικές.

Απαιτούν ακόμα τιμωρία του προέδρου και το προπονητή μας γιατί ζήτησαν τα αυτονόητα στο παιχνίδι με την Αναγέννηση. Ότι η μη τιμωρία τους (σημείωση ότι η απόφαση ακόμα εκκρεμεί) ισοδυναμεί με εύνοια της Ομόνοιας από την δικαστική. Τα ψέματά τους δεν έχουν όρια. Η δικαστική αποδεδειγμένα τιμωρεί με εξαντλητικές ποινές και έχει αποφάσεις σκάνδαλα εναντίων της Ομόνοιας, όπως το παιχνίδι με την Αελ που δεν δικαιώθηκε, αλλά αναγκάστηκε να παίξει ένα ακόμα περίεργο 45λεπτο για να πάρει τους δικαιωματικούς βαθμούς της.

Λένε ακόμα έπρεπε να τιμωρηθεί η Ομόνοια για υβριστικά συνθήματα από τους οπαδούς της εναντίων της ΚΟΠ και του αποέλ. Οι οπαδοί της Ομόνοιας ζητούν το δίκαιο τους και δεν θα τους φιμώσει καμιά ΚΟΠ και καμιά αποελίστικη ιστοσελίδα. Δεν θα απαιτήσετε και την τιμωρία μας γιατί ζητούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας, ούτε και θα εξισώσετε την διαμαρτυρία μας με εύνοια. Ακόμα μια κλασσική προπαγανδιστική τακτική – αυτή της στρέβλωσης της αλήθειας.

Θα σας το κάνουμε ξεκάθαρο για να το χωρέσει καλά το μυαλουδάκι σας. Είστε και εσείς εργαλείο του συστήματος, όπως είναι και η ΚΟΠ. Η προπαγάνδα σας και τα ψέματα σας δεν θα περάσουν. Είμαστε Ομόνοια και θα τα βάλουμε με όποιο τολμήσει να βλάψει με άδικο και παράνομο τρόπο την ομάδα μας, το κυπριακό ποδόσφαιρο και την κυπριακή κοινωνία γενικότερα. Όποιος πολεμά την Ομόνοια, πολέμα την Κύπρο.

Εκείνα που δεν λεν είναι πάρα πολλά. Αυτά που έχουν να κάνουν με τη δική τους εύνοια. Αυτά για τα οποία κάθε ομάδα φωνάζει μετά από κάθε παιχνίδι μαζί τους. Για το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Αλαμπί στην ασπίδα, το γελοίο μπασκετικό πέναλτι με Απόλλωνα, τη σφαγιαστική διαιτησία με Νέα Σαλαμίνα και καθαρότατου ακύρωση τέρματος της Σαλαμίνας. Τεχνική προπαγάνδας που ονομάζεται απόκρυψη πληροφοριών.

Ο στόχος τους είναι ένας. Να εξισώσουν την δική τους εύνοια με την δήθεν εύνοια της Ομόνοιας για να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν ανενόχλητοι. Για να μπορούν να δικαιολογήσουν τα πιο πάνω και να μπορούν να δικαιολογήσουν και τις μελλοντικές τους εύνοιες. Που είμαστε σίγουροι ότι το αποέλ θα έχει μελλοντικές εύνοιες. Το έργο το έχουμε ξαναδεί, δεν μας εκπλήσσει. Είναι σαν να βλέπεις σειρά στην τηλεόραση σε επανάληψη.

Τις ιστοσελίδες τους τις διαχειρίζονται γνωστοί δημοσιογράφοι και ραδιοφωνό-σταθμάρχες. Είναι σε πλήρη συνεννόηση με το σωματείο τους, την ΚΟΠ, τα ΜΜΕ και τα πολιτικοκοινωνικά συμφέροντα. Είναι άριστοι γνώστες και σπουδασμένοι στη προπαγάνδα και το ψέμα και προσπαθούν συντονισμένα και με βάση σχεδίου να ευνοήσουν την ομάδα τους και να κάνουν ζημιά στον ανταγωνισμό – στην Ομόνοια δηλαδή.

Είναι ντυμένοι στα κοστούμια τους και να πίνουν τους καφέδες τους στο coffee beanery και τα ποτά τους στο απεριτίβο με συνωμοτικές διαθέσεις. Όλοι μαζί, παράγοντες, στελέχη του αποέλ και της ΚΟΠ, μεγαλοδημοσιογράφοι, βουλευτές και όλο αυτό το χρήμα το βρώμικο. Παίρνουν εντολές από τους ραδιούργους στην Πινδάρου και από τα ενδότερα των μασονικών τους στοών.

Δεν μας παρατάτε ψεύτες

Εδώ τα αφεντικά τους κοροϊδεύουν ολόκληρη την κοινωνία, θα σκεφτούν να εγκληματήσουν στο ποδόσφαιρο; Εδώ μας λένε ότι φταίει ο πρόεδρος γιατί δεν ήξερε, λες και έπρεπε να έχει βγάλει ανώτατη σχολή πολέμου και εκπαίδευση ΟΥΚ για να εκτελεί τα καθήκοντά του. Εδώ οι τράπεζες τους έχουν οδηγήσει τον κόσμο σε κρίση και αυτοί αποφάνθηκαν ότι φταίνε οι μεροκαματιάρηδες και οι μισθωτοί και ότι ο φτωχός πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα. Θα διστάσουν να πουν ψέματα για το ποδόσφαιρο, αν είναι για να ευνοηθεί η ομάδα τους;

Με αυτούς τους ανθρώπους έχουμε να κάνουμε. Που έχουν στήσει εδώ και δεκαετίες ένα ψέμα και μέσα σε αυτό ζουν. Που ακόμα και η ίδια τους η ιδεολογία είναι ένα ψέμα και το μόνο που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι η εκμετάλλευση του κόπου των ανθρώπων.

Τι εννοούμε; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά για να δούμε το εν τη γενέσει ψέμα του αποέλ.

Διακηρύττουν ότι η ιδεολογική τους βάση είναι οι αξίες του ελληνισμού και του Χριστιανισμού. Βάση αυτών των αξιών χωρίζουν τους ανθρώπους. Σε Έλληνες, σε Τούρκους, σε Εβραίους, μαύρους, ομοφυλόφιλους σε οποιοδήποτε διαχωρισμό. Διαχωρίζουν τους ίδιους τους Έλληνοφωνους σε Έλληνες, ανθέλληνες, προδότες, Πόντιους, Βλάχους κτλ. Έχουν μια ρατσιστική, φυλετική αντίληψη με βάση τις αξίες του ελληνισμού.

Πολλές φορές έχουν κάνει ήχους μαϊμούς σε έγχρωμους ποδοσφαιριστές, όπως τον Λούα Λούα και τελευταίως τον Ντόσα Τζούνιορ. Έχουμε δει σβάστικες και άλλα εθνικιστοκοφασίστικα σύμβολα στα γήπεδα με αποκορύφωμα το ταξίδι ύμνο προς το ναζισμό, των αποελιστών στο Άουσβιτς. Έχουμε δει εθνικιστικές οργανώσεις που έχουν σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις να έχουν εξέχουσα θέση στην κερκίδα τους. Εκτοξεύουν απειλές κατά της ζωής προοδευτικών ανθρώπων. Όπως τα συνθήματα για φούρνους των ναζί και για το θάνατο του πρόεδρου της Δημοκρατίας. Έχουν μια αίσθηση ότι μπορούν να δίνουν πιστοποιητικά ελληνικότητας και ότι όποιος δεν τους προσκυνά δεν είναι Έλληνας. Προσπαθούν με αφορισμούς, απαξιώσεις και απειλές από την μια και δόξες και ηρωισμούς από την άλλη να σε κάνουν μέρος της δικής τους ελληνικότητας. Και όλα αυτά έχοντας σαν βάση τις αξίες του ελληνισμού.

Που βρίσκεται η προπαγάνδα εδώ; Στο ότι οι αξίες του ελληνισμού μιλούν για δημοκρατία, ισονομία, δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα και για το μεγαλείου και την μοναδικότητα του ανθρώπου ανεξάρτητα από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και την κουλτούρα του καθενός. Στο ότι ο ελληνισμός σαν πολιτισμός, δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ούτε επιβάλλεται από κανένα αλλά είναι παγκόσμιος και έχει επηρεάσει και επηρεάζει όλους τους σύγχρονους και όχι μόνο πολιτισμούς. Στο ότι οι αξίες του Χριστιανισμού είναι ο στωισμός, ο αλτρουϊσμός και η κοινωνία της αγάπης. Ο ελληνισμός και ο Χριστιανισμός είναι το άκρως αντίθετο από αυτό που προσπαθούν να πλασάρουν.

Η απόλυτη στρέβλωση της αλήθειας υπάρχει μέσα στην ίδια την κοσμοθεωρία τους. Ζουν μια πλάνη όσοι πιστεύουν στο αποέλ σαν ιδέα. Η πραγματική αλήθεια είναι ότι τα αφεντικά έχουν βρει ένα τρόπο να μαντρίζουν τους ανθρώπους και να τους εκμεταλλεύονται. Έχουν βιάσει ιστορία και πολιτισμό για να δημιουργήσουν ένα αναλώσιμο στρατό από πωρωμένα μυαλά να πολεμά για τα συμφέροντα του παρακράτους τους.

Οι αξίες του ελληνισμού είναι το ένα και το αυτό με τις προοδευτικές αντιλήψεις για τη ζωή. Αυτά που πρεσβεύει η Ομόνοια σαν παγκόσμια ιδέα, σαν κοσμοθεωρία. Ναι το λέμε και και σπάμε ακόμα ένα ταμπού. Είμαστε περισσότερο Έλληνες από τους αποελίστες, γιατί ο ελληνισμός είναι παγκόσμια στάση ζωής και είναι για όλους τους ανθρώπους. Ο ελληνισμός δεν είναι φυλές, διαχωρισμοί και μαντρίσματα. Κατά συνέπεια η Ομόνοια χωράει παντού, όπου υπάρχουν ανθρώποι. Σε κάθε θρησκεία, σε κάθε έθνος, σε κάθε κουλτούρα, σε κάθε πολιτισμό, σε κάθε ιδεολογία, στην κάθε γωνιά του πλανήτη ακόμα και μέσα στους εχθρούς της. Ο μόνος τόπος που δεν χωράει είναι τα άρρωστα μυαλά.

Με το να αντιληφτεί κάποιος τα πιο πάνω, αυτόματα καταρρέουν και οι προπαγάνδες περί έλληνων, ανθέλληνων και προδοτών και δείχνει ποιοι είναι οι πραγματικοί ανθέλληνες. Καταρρέει η προπαγάνδα για το αρνί αριστερός, αφού δείχνει ποιοι είναι τα πραγματικά αρνιά. Καταρρέει η προπαγάνδα για φυλές και ρατσιστικά έθνη. Καταρρέουν όλοι οι μύθοι και η ιδεολογία που έχουν χτίσει γύρω από το αποέλ. Δείχνει ξεκάθαρα ότι το αποέλ ήταν, είναι και θα είναι ο εκπρόσωπος της στρέβλωσης και της διαβολής μέσα στην κυπριακή κοινωνία.

Γι΄ αυτό πλανεμένε αποελίστα κάνε μια κριτική σε αυτά που σου λένε και σε θέλουν να πιστεύεις. Μην τυφλώνεσαι από την αγάπη και το πάθος σου για την ομάδα σου. Μην τυφλώνεσαι από τις βρώμικες επιτυχίες της και μην τρως ότι σου σερβίρουν. Είναι κρίμα να είσαι μέρος αυτού του ψέματος. Και να το ξέρεις ότι η Ομόνοια σαν ιδέα, είναι τόσο μεγάλη που χωρά ακόμα και μέσα σε σένα, ένα υποστηρικτή του “μισητού” αντιπάλου.

Συναγωνιστές Ομονοιάτες. Κλείστε τα αυτιά σας σε αυτά που σας λεν. Ουδέν κρυπτόν υπό τον (πράσινου) ήλιο. Κρατήστε τα λάβαρα ψηλά. Όσο ψέμα και όση λάσπη και να ρίχνουν εναντίων μας, τόσο πιο πολύ θα μας πεισμώνουν. Όλοι μαζί πάμε για το εικοστό πρώτο.

Όλοι μαζί να κάνουμε τη σιγουριά τους για πρωτάθλημα το χειρότερο τους εφιάλτη.