Αυθεντικός – Remember the 13 of November


Προς τι ο τίτλος θα αναρωτιέστε αδέρφια και όχι άδικα αφού τόσα χρόνια οι αθλιογραφίσκοι της δεκάρας σας τα έπριξαν με τις ευρωπαικές εφήμερες χαρές των εκ φύσεως φλώρων. Για την αιώνια όμως ντροπή τους, μόκο τσιριμόκο τα γαλαζοκίτρινα φερέφωνα.

Σαν σήμερα πριν από 48 χρόνια η ΠΡΑΣΙΝΗ Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα σημείωνε την μεγαλύτερη νίκη της στα ευρωπαικά κύπελλα. Ένα δικό της, δικό μας ρεκόρ, ένα πανευρωπαικό ρεκόρ που κρατάει μέχρι και σήμερα! Η ΠΡΑΣΙΝΗ Σπόρτινγκ Λισαβόνας στις 13/11/1963 φιλοδωρούσε τον διορισμένο (από την ομοσπονδία) ψευδοαυτοκράτορα με 16 τεμάχια! Τελικό σκορ 16-1! Ακόμα ένα ρεκόρ που σημειώθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι αυτό του ποδοσφαιριστή της  ΠΡΑΣΙΝΗΣ Σπόρτινγκ, του Ντομίνγκο Αντόνιο Σίλβα Μασκαρένιας ο οποίος ήταν ο πρώτος που σημείωσε έξι (6) γκολ σε ένα αγώνα. Τελικά ο θρήνος εκτός από ομάδα των διαιτητών είναι και ομάδα των ρεκόρ και μάλιστα πανευρωπαικών.

Η ντροπή των οπαδών είναι με την εντύπωση πως η ποδοσφαιρική ευρώπη ασχολείται και θα ασχολείται στο μέλλον μαζί τους λόγω της πιθανής πρόκρισης στην κορυφαία (δεν) θα έλεγα διασυλλογικής διοργάνωσης. Μισό δίκιο το έχουν αυτή την φορά και είναι η μοναδική, γιατί ο λόγος που θα ασχολούνται μαζί τους είναι ο αριθμός 16 (στα Πορτογαλικά dezesseis) που αφορά όμως το ρεκόρ της ντροπής.

Αρκετά όμως γράφτηκαν για αυτή την ιστορική μέρα, ώρα να μιλήσουν τα βίντεο. Καλή σας μέρα αδέρφια που είμαι σίγουρος θα είναι, μιλάμε άλλωστε για μέρα γιορτής.

 

Και όπως λέει ο τίτλος του βίντεο… UEFA RECORD!

REMEMBER REMEMBER THE 13th OF NOVEMBER

ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ