Green Devil – Tσαμπουκά αλλού


Στον κόσμο του ποδοσφαίρου συμβαίνουν πολλά και άλλα τόσα στην Κύπρο αφού η πρωτοτυπία είναι στο αίμα μας. Μερικά πράγματα αν δεν τα ζείτε από κοντά δεν μπορείτε να τα καταλάβετε ή καλύτερα να τα συνδέσετε ως μία ιστορία. Οι εμπλεκόμενοι πολλοί, οι κύριοι μοχλοί όμως πάντα οι ίδιοι.

Καλά ρε Green Devil, εσύ τι ρόλο βαράς? Θα πουν ορισμένοι.

Το ρόλο που θα θέλατε, του ενημερωτή σας στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν το λέω σαν προτέρημα μου ή ότι είμαι πιο μάγκας ή και πιο μπασμένος από εσάς. Απλά στην συγκεκριμένη ιστορία ήμουν εκεί από το μία φορά και ένα καιρό και με βρίσκει κάπου πριν τον επίλογο.

Ξεκινάμε για να μη σας ζαλίζω άλλο. Φέτος που λέτε ενώ μπήκε η χρονιά και όλα βάδιζαν ήρεμα και ωραία έρχονται κάτι εξοντωτικές ποινές προς την ομάδα μας και ο κόσμος απεγνωσμένος με πρωτοπόρο την Θύρα 9 βγαίνουν στους δρόμους με σκοπό να γίνει παντού γνωστό το αίτημα τους για ένα πιο δίκαιο πρωτάθλημα.

Η ΚΟΠ συνεχίζει στο ίδιο βιολί, αλλά κάθε φορά πιο προκλητική αφού το τυχαίο σημείο διαμαρτυρίας (πάντα για τη χρονική στιγμή) του κόσμου, ήταν εντέλει μόνο η αρχή του σχεδίου της ΚΟΠ. Περνάει ο καιρός με τον κόσμο να έχει αρχίσει να απηυδεί με όλα αυτά καθώς προστίθενται καθημερινά νεύρα, πικρές και αδικία.

Μία μέρα και ενώ ο κόσμος ταξίδεψε στο Παραλίμνι κόντρα στην Αναγέννηση ο διαιτητής της αναμέτρησης Ηλία έκανε μία σφαγιαστική διαιτησία που είχε ως συνέπεια να χρειαστεί η αστυνομία για να σωθεί το τομάρι του κυρίου αυτού.

Ο κόσμος στο αμήν του, ζητά απεγνωσμένα για μία πορεία προς την ΚΟΠ αφού εκεί βλέπει να πηγάζουν τα προβλήματα του και να κινούνται οι μοχλοί κινήσεως του βρώμικου συστήματος. Έτσι και έγινε σε μία μεγαλειώδη πορεία των 1500 ατόμων σε κόσμια πλαίσια, αρκετά συνθήματα και μπόλικη ΟΜΟΝΟΙΑ.

Η ΚΟΠ παίρνει το πάτημα βάση 2 λέξεων στον τοίχο με σπρέι και βγάζει τον άκουσον άκουσον νόμο για απαγόρευση παρουσίας κόσμου έξω από το οίκημα της ΚΟΠ και τιμωρία της ομάδας που υποστηρίζουν. Μαζί με όλα αυτά βλέπουμε παράλληλα κτυπήματα (Μακρίδης δικαστική επειδή μίλησε για 50-50 και άλλα παράλογα).

Αφού η ΚΟΠ διασφαλίζει με προκλητικό και φασιστικό τρόπο την προστασία του κάθε παράγοντα της από την οργή του κόσμου, με την απειλή πάντα τιμωρίας της ομάδας του υποτιθέμενου φταίχτη, κόσμος που τα είχε με τον Ηλία τον βρίσκει έξω από την ΚΟΠ και πιο συγκεκριμένα σε άλλη πόλη.

Ο Ηλία και ο κάθε Ηλία τα κάνανε απάνω τους και όπως καθημερινά μπαινοβγαίνει στην αστυνομία και ζητάει προστασία, έτσι κλαίει και προς τον Κουτσοκούμνη για το ότι έμεινε απροστάτευτος. Το θέμα τώρα δεν είναι ο Ηλία αλλά ο κάθε Ηλία. Υπήρξε ένας πόλεμος και σας το είχαμε πει από την πρώτη μέρα.

Ο Κουτσοκούμνης προσπαθεί να πλήξει της δική μας πλευρά και να κερδίσει μία από τις πιο μεγάλες μάχες αποδεικνύοντας στους άλλους διαιτητές -εφετείο και λοιπούς φιλοΚΟΠρικούς παράγοντες, ότι αν κάνετε αυτό που θέλω, εγώ θα σας παρέχω προστασία. Έτσι, με αυτή τη λογική εμφανίζεται και ο τελευταίος νόμος που καταπατά δικαιώματα και δικαιώματα, δεν στηρίζεται πουθενά και δεν ξεκαθαρίζει τίποτα (θέμα το οποίο δεν θα αναλύσουμε τώρα).

Εκεί όμως που όλα πήγαιναν γάντι και ετοιμαζότανε το στρατηγικό του παζλ να μπει στο φινάλε του, εμφανίστηκε το βίντεο που δείχνει ένα καταπιεσμένο μωρό, απροστάτευτο να ακούει την οργή του λαού σε κόσμια πλαίσια(δεν υπάρχουν ούτε βρισιές αλλά ούτε χειροδικίες), τον κύριο Ηλία που τάχα έχει πλάτες για να τα βάζει με τον πράσινο λαό.

Έτσι ενώ το μήνυμα που προσπαθούσε να περάσει ήταν το αντίθετο χάνονται όλα εκεί και αναγκάζεται να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Πίεση από παντού για να βγει εκείνο το βίντεο, με τους πιο ελεεινούς τρόπους που μπορείτε να φανταστείτε. Έπεσε του κόσμου το τηλέφωνο και ασκήθηκαν πολλοί μηχανισμοί για να βγει.

Το βίντεο όμως κύριοι της ΚΟΠ δεν είναι ένα βίντεο απλά, αλλά η απόδειξη του ότι δεν μπορείτε να προστατεύσετε κανένα από τα δικά μας χέρια. Δεν θα βγει το βίντεο, θα είναι εκεί λάβαρο να θυμίζει στον κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ ότι στον πρώτο λόφο κυματίζει η σημαία με το δοξασμένο τριφύλλι.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΟΙ- Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΧΑΜΩ

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

Όλοι κοντά,

Green Devil