Μας έφτιαξε η σημερινή Ομόνοια


Νίκη τεράστιας σημασίας πήρε σήμερα η Ομόνοια απέναντι σε μια μεσαία ομάδα του κυπριακού πρωταθλήματος, όπως είναι ο Απόλλωνας. Το γεγονός που κάνει την νίκη σπουδαιότερη είναι η απίστευτη θέληση που έδειξαν σε αρκετά σημεία του αγώνα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, απέναντι στα εκνευριστικά σφυρίγματα του διαιτητή. Όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος σήμερα, είτε λεγόταν Απόλλωνας είτε Ένωση Νέων Παραλιμνίου το ίδιο θα ήταν για την σημερινή Ομόνοια, που είχε σαν πρώτο στόχο να εξουδετερώσει την παρουσία του διαιτητή και μετά την άμυνα της αντίπαλης ομάδας.

Αυτό που είδαμε πριν τα δύο απανωτά τέρματα για την ομάδα μας, ήταν μια Ομόνοια να προσπαθεί να βρει διαδρόμους στην αμυντική παράταξη του αντιπάλου, και από την άλλη μια απίστευτη προσπάθεια να σταματήσουν οι επιθετικές ενέργειες του τριφυλλιού από τους κίτρινους. Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα είχαν το ελεύθερο να βάζουν τρικλοποδιές, να σπρώχνουν, να παίζουν με το χέρι και να τραβάνε φανέλες ανενόχλητοι με την τακτική “σταματήστε τον αντίπαλο με κάθε τρόπο” και τις ευλογίες των διαιτητών.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι αν η Ομόνοια δεν σημείωνε το πρώτο τέρμα ο ρυθμός του αγώνα θα γινόταν ακόμη πιο εκνευριστικός και τα σφυρίγματα ακόμη πιο φάρσα. Το βράδυ οι ιστοσελίδες θα μιλούσαν για μια κακή Ομόνοια, ένα μέτριο παιχνίδι και μια ομάδα που δεν πείθει για τον τίτλο. Οι αυριανές εφημερίδες θα έγραφαν για απογοήτευση του πράσινου λαού και για κακή διαχείριση του αγώνα από τον προπονητή της Ομόνοιας. Πάλι καλά που η σημερινή Ομόνοια είχε τα αρχίδια να κερδίσει όλους εσάς μαζί και να σας στείλει το πιο ξεκάθαρο μήνυμα ότι την ιστορία και το όνομα αυτής της ομάδας δεν πρόκειται να το θολώσουν τα θολωμένα σας μυαλά.

Στα αγωνιστικά η Ομόνοια ήταν καλή, και πάλεψε πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου ψάχνοντας διαδρόμους για κάποιο τέρμα. Επιθετικά υπήρχαν δυσκολίες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο με το ρεσιτάλ σκοπιμότητας του διαιτητή, είχε όμως θαυμαστή συγκέντρωση στην αμυντική της λειτουργία. Αυτό της επέτρεψε να μην δεχτεί κάποιο τέρμα και να συνεχίσει με υπομονή και επιμονή μέχρι την επίτευξη του στόχου, που δεν ήταν άλλος από την νίκη και τους 3 βαθμούς.

Το πρώτο τέρμα για την ομάδα μας που άνοιξε το δρόμο για την μεγάλη αυτή νίκη, ήρθε μετά από έξυπνη πάσα του Αβραάμ στο κενό χώρο, που βρισκόταν ο Εφραίμ ο οποίος με τη σειρά του έστειλε μια κατευθυνόμενη σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του Φρέντυ που σημείωσε το 1-0 και έστειλε τον κόσμο της ομάδας στα ουράνια. Το ξέσπασμα των ποδοσφαιριστών απέδωσε γρήγορα εν νέου καρπούς αφού 2 λεπτά αργότερα Εφραίμ και Φρέντυ επανέλαβαν εαυτό και κλείδωσαν μια σπουδαία νίκη για το Τριφύλλι, με μία παρόμοια φάση. Ο Εφραίμ έστειλε μπαλιά ακριβείας στον Αγκολέζο και αυτός έστειλε τον Απόλλωνα νωρίς για μπάνια.

Αγωνίστηκαν στο σημερινό αγώνα οι: Γέβριτς, Σπούγκιν (Σάλατιτς), Καρυπίδης, Σερφά, Αβραάμ, Κασέκε, Μακρίδης, Αγκουιάρ (45’ Λεάντρο), Χριστοφή (Ντα Σίλβα), Εφραίμ, Φρέντι