Aυθεντικός – More than life and death


”A lot of football success is in the mind. You must believe you are the best and then make sure that you are”  Bill Shankly

Όποιος δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο Bill Shankly ας ανοίξει ένα ακόμα ”παράθυρο” στον υπολογιστή του και να ψαχτεί στο ίντερνετ.

Βασική αρχή

Όλα τα άρθρα του Αυθεντικού μέχρι σήμερα είχαν ως βάση την πιο πάνω αρχή και αυτή θα έχουν και όλα τα επόμενα γιατί αυτό πιστεύει για την ΟΜΟΝΟΙΑ και αυτό θέλει να μεταφέρει και σε όσους τον διαβάζουν.

Δυστυχώς την αρχή τούτη δεν φαίνεται να την συμμερίζεται κανείς από την επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ και αυτό δείχνει η υποδούλωση τους στην μητέρα -κατά κόσμο ποδοσφαιρική ομοσπονδία- των 1926mg. Όταν εδώ και 3.5 χρόνια είσαι ο ”yes mister” της ομοσπονδίας, το καλό και υπάκουο παιδί, ο κατά την άποψη σου εξαγνιστής του κυπριακού ποδοσφαίρου και ο πρεσβευτής του αηδιαστικού fair play τότε αυτά που μας κάνουν και λίγα είναι. Σε αυτά τα 3.5 χρόνια υπήρχε από πλευράς επίσημης ΟΜΟΝΟΙΑΣ μηδενική αντίσταση και ολοκληρωτική ανοχή σε όλα.

”I was the best manager in Britain because I was never devious or cheated anyone. I’d break my wife’s legs if I played against her, but I’d never cheat her”  Bill Shankly

Και εμείς; Εμείς φτάσαμε στο σημείο να μην κάνουμε ούτε τάκλιν στους αντιπάλους. Μια φορά να βγάλεις ανακοίνωση για το γαμημένο fair play, μια για το ευ αγωνίζεσθε, μια για το αθλητικό πνεύμα και μια για τον εξαγνισμό του κυπριακού ποδοσφαίρου τελείωσες τους παίκτες. Τους κάνεις να νομίζουν πως βρίσκονται σε πολιτιστικό όμιλο.

Άλλοθι για κανένα και σε κανένα

Για όποιον δεν το κατάλαβε ακόμη, αυτή η στήλη δεν πρόκειται να αναφερθεί σήμερα σε κανένα διαιτητή, σε καμιά δικαστική και σε κανένα εφετείο. Σε αυτούς όλους που πολεμούν την ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Αυθεντικός αναφέρθηκε προ έντεκα ημερών με συγκεκριμένο άρθρο. Δεν περιμέναμε τον αγώνα με την αναγέννηση ούτε και την εκδίκαση του αγώνα με τους αποελίστες της Λεμεσού για να μάθουμε την απόχρωση της ομοσπονδίας και των υπόλοιπων αρχών του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αυτή η στήλη δεν πρόκειται να παραχωρήσει άλλοθι σε κανέναν ο οποίος έφερε την ΟΜΟΝΟΙΑ σε δυσμένεια. Γιατί οι διαιτησίες, οι δικαστικές και τα εφετεία είναι το άλλοθι αυτών που έφεραν την ΟΜΟΝΟΙΑ σε αυτό το σημείο. Και όταν λέμε σε αυτό το σημείο εννοούμε να είναι ανήμπορη να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Για το εκτός γηπέδων τα είπαμε χιλιάδες φορές, όλοι ξέρουμε ότι προσπαθούν με πούστικο(όπως και το ποιόν τους) τρόπο να πλήξουν την ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι μόνοι που δεν το ξέρουν -ούτε πρόκειται να το μάθουν ποτέ- και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, είναι εκείνοι που την διοικούν.

Για το εντός γηπέδων από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε;  Αν πάρουμε το τελευταίο παιχνίδι με την αναγέννηση εγώ είδα μια ΟΜΟΝΟΙΑ χωρίς επιθετικό στον πάγκο και με έναν κατώτερο των περιστάσεων εντός γηπέδου. Απόρροια αυτών των δύο δεδομένων η έλλειψη του εύκολου γκολ. Εύκολο γκολ δεν είναι τα πολλά γκολ, είναι το γκολ με τη μισή άντε με τη μια ευκαιρία που θα βρεις. Έψαχνα να βρω επιτελικό χαφ και το μόνο που έβλεπα ήταν τον ίδιο τύπο που βλέπω εδώ και 2.5 χρόνια να περιπατεί μέσα στο γήπεδο. Έναν παίκτη που όλο φεύγει και τελικά όλο μένει αφού του κάνουν και επέκταση συμβολαίου ώστε να μειωθεί το ηγεμονικό συμβόλαιο που του έδωσαν.

Ψιτ, πρόεδρε ψάξου και κάνε τη σούμα πόσους παίκτες σου έφεραν οι αυλικοί σου, πόσα στοίχησαν και κυρίως για πόσα απέδωσαν. Με το μαρούλι που έριξες αν είχες τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου για μια πενταετία το πρωτάθλημα θα το παίρναμε στο ρελαντί. Σου έφεραν επιθετικό μέσα Ιουνίου και τέλος Αυγούστου κούνησε μαντήλι και αυτό το περιστατικό είναι δυστυχώς απλά η κορυφή του παγόβουνου. Εσύ προς τιμήν σου το δήλωσες πως δεν κατέχεις το άθλημα και αυτό δεν είναι κακό, ίσα ίσα μαγκιά σου και που το παραδέχτηκες. Το κακό είναι ότι όσοι είναι γύρω σου δεν το κατέχουν ούτε εκείνοι το τόπι και δεν λες να το καταλάβεις έστω και αργά.

”At a football club there is a holy trinity – the players, the manager and the supporters. Directors don’t come into it. They are only there to sign the cheques”  Bill Shankly

Στην ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή η τριάδα έπαψε να υφίσταται αφού νέα ήθη και έθιμα μας θέλουν να έχουμε συνδετικούς κρίκους ανάμεσα σε διοίκηση και παίκτες, εξωγενείς παράγοντες να έχουν λόγο εδώ και χρόνια στις μεταγραφές και όσον αφορά τον παράγοντα οπαδοί άμα λάχει να τους δίνουμε στεγνά. Το παπάρι όμως που πέρσι μιλούσε για φιλικά να τρέχουμε από τα boxes στη φυσούνα για να το προστατεύσουμε.

Για τα αγωνιστικά δεν τελειώσαμε, θα επανέλθουμε σε μια πιο κατάλληλη στιγμή.

Κλειστή συγκέντρωση

Για τον γραφών η συγκέντρωση της Τετάρτης θα έπρεπε να ήταν κλειστή όχι μόνο για τα γαλαζοκίτρινα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης αλλά και για την επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ αφού μας απέδειξαν πως δεν παίρνουν από λόγια. Άστε που κάποιοι θα αναγκαστούν να αφήσουν στη μέση δουλειές που αφορούν την προεκλογική τους εκστρατεία για τις επερχόμενες δημοτικές. Μην σας πω ότι με τη συγκέντρωση θα επέλθουν επιπλοκές και στον δημιουργικό τους οίστρο σε ότι έχει να κάνει με την σύνταξη της κοινής ανακοίνωσης με τους αποελιστές της Λεμεσού. Στη συγκέντρωση δεν χωράνε οι (στην συντριπτική τους πλειοψηφία) προσκυνημένοι της διοίκησης παρά μόνο οι παίκτες, ο προπονητής και οι οπαδοί. Με άλλα λόγια η αγία τριάδα του τεράστιου Bill Shankly.

Λάθος και ο χώρος της συγκέντρωσης αφού με κάτι τέτοιες επιλογές/κινήσεις από πλευράς μας, μας (αυτό)αφαιρούμε το δικαίωμα να ζητάμε όπως ανοίξουν οι πόρτες του σωματείου για μαζική εγγραφή μελών.

”Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that”Bill Shankly

Για αυτό προς κάθε αλλόθρησκο σκυλί που είτε διαιτητής είναι, είτε της δικαστικής, είτε τσουτσέκι της γαλαζοκίτρινης παράγκας ένα έχω να πω, για αυτό το πρωτάθλημα και για αυτή την ομάδα είμαστε έτοιμοι ακόμα και την ψυχή μας να δώσουμε. Έτσι…

ΣΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΜΕΣΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ, ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΤΕΦΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ