Αυθεντικός – κυριακή κοντή γιορτή 16-10-11


Κυριακή κοντή γιορτή αδέρφια και αναφέρομαι στο σημερινό παιχνίδι της θρησκείας μας γιατί για εμάς όλα τα παιχνίδια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι γιορτή και έχουν την ίδια αξία. Εμείς είμαστε οπαδοί της κερκίδας και όχι του καναπέ και των social networks. Ντέρμπι κορυφής χτες και βρέθηκαν στο γήπεδο 8.000 καναπέδες στην καλύτερη φάση μάλιστα της βρώμικης ιστορίας τους. Ο καιρός των 1500 λαστιχάριων κάτω από τα δημοσιογραφικά του Μακαρείου,  δυστυχώς για εκείνους δεν πέρασε ανεπιστρεπτί γιατί οι ΟΠΑΔΟΙ δεν φαίνονται στα γεμάτα από γκλαμουριά παιχνίδια.

Πάμε για ακόμα ένα τρίποντο σε ακόμα ένα χωριό σε ακόμα ένα γήπεδο όπου ο ΛΑΟΣ κάνει κουμάντο. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν του διπλού διότι σε περίπτωση που υπήρχε δεν θα λεγόμασταν ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά ότιδηποτε άλλο. Στις 8μμ οι βαθμοί μας θα γίνουν δεκατρείς και με μισό αγώνα στο χέρι, εκείνον με τους κατόχους των περισσότερων καλοκαιρινών πρωταθλημάτων. Ο Αυθεντικός αυτό δήλωσε από την πρώτη στιγμή της διακοπής, τους θέλει στο γήπεδο και 45 λεπτά είναι υπεραρκετά για το τρίποντο γιατί είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ!

 

Εβδομάδα εθνικών αυτή που πέρασε και έγιναν διάφορα, κάποια εκ των οποιών τραγελαφικά, τα οποία και χρίζουν αναφοράς. Πάμε…

Περί εθνικών 1

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια των μέσων μαζικής γαλαζοκίτρινης προπαγάνδας, μας τα έκαναν καρπούζια  για την κλήση του παγωτάρη(καμιά μομφή προς το επάγγελμα) στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μια κλήση που έγινε αναγκαστικά κατόπιν τραυματισμού δύο άλλων παικτών που αγωνίζονται στην ίδια θέση. Πολύς θόρυβος για το τίποτα αφού ούτε ζέσταμα δεν έκανε που λέει ο λόγος.

Όταν όμως ο Πάτσα πήγε σε κοτζάμ Παγκόσμιο Κύπελλο και αγωνίστηκε στα δύο από τα τρία παιχνίδια, για 85 λεπτά συνολικά, μόκο τσιριμόκο οι αθλιογράφοι. Το ότι ταυτοχρόνως ο Πάτσα ήταν και ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τους πονούσε, τους πονά και θα τους πονά.

 

Περι εθνικών 2

Καρπούζια όμως δεν μας τα έκαναν για την κλήση του ομορφόπαιδου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Σκοπίων. Εδώ ίσχυσε ο άγραφος νόμος σε ότι έχει να κάμει με θέματα που αφορούν το παράρτημα και δεν πρέπει να τους δίνεται από ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα μέχρι και κουκούλωμα του. Αγραφος νόμος μεταξύ γαλαζοκίτρινων δηλητηριογράφων που λέει το εξής, βλέπε-άκου-κάνε μόκο. Μούγκα και για το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια των Σκοπίων της προκριματικής φάσης για 890 λεπτά στο σύνολο. Για όλα αυτά που δεν αναφέρθηκαν με πηχυαίους τίτλους όπως σε άλλες περιπτώσεις, υπάρχουν προφανείς λόγοι.

Τραγελαφικό 1

Φυλλάδα μας ενημέρωνε πως συμπαίκτης του παγωτάρη στην εθνική του εκμυστηρεύτηκε ότι το παράρτημα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κορυφαία (δεν) θα έλεγα διασυλλογική διοργάνωση. Καλύτερο μάλιστα και από την κατά τεκμήριον και κατά καθολική παραδοχή κορυφαία ομάδα του κόσμου αυτή τη στιγμή Μπάρτσα! Το όνομα του συμπαίκτη του παραμένει άγνωστο  ίσως γιατί δεν ειπώθηκε ποτέ κάτι τέτοιο ή ίσως για να μην τον πάρουν με τις πέτρες.

Το τελευταίο παιχνίδι των τελευταίων του 1957 στην κορυφαία (δεν) θα έλεγα διασυλλογική διοργάνωση ήταν με την Σαχτάρ και είχαν σύμφωνα με τα στατιστικά του αγώνα δύο τελικές προσπάθειες στον στόχο, μηδέν εκτός στόχου, δύο κόρνερ και 38% κατοχή.

Η άσημη, μπροστά στον διορισμένο/χάρτινο πρωταθλητή του 1980(βλέπε το προηγούμενο άρθρο του Αυθεντικού) Μπάρτσα  με τον ίδιο αντίπαλο και στο ίδιο γήπεδο -5 μήνες πριν- και αφού κέρδισε με 5-1 στο πρώτο παιχνίδι εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση της στα ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ, είχε στο χαλαρό έξι τελικές προσπάθειες στον στόχο, οκτώ εκτός στόχου, 4 κόρνερ και 68% κατοχή.

Αν το παράρτημα χρειάζεται ένα κοράκι και ένα μπασκετικό πέναλτι για να πάρει διπλό στη Λεμεσό η άσημη και ταπεινή Μπάρτσα μπροστά στον αυτοκράτορα της παράγκας,  πόσα κοράκια και πόσα μπασκετικά πέναλτι χρειάζεται???????

ΥΓ. Κατά την διάρκεια των διακοπών του Αυθεντικού τον Ιούλιο στην Ιμπιζα, παίκτης της Μπάρτσα του εκμυστηρεύτηκε πως ήθελε να αγωνιστεί στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ομάδα με την ίδια ιστορία και ιδανικά της Μπάρτσα. Για να δούμε ποια φυλλάδα θα κάνει πρώτη είδηση φήμη που δεν αφορά τον χάρτινο πρωταθλητή.

 

Τραγελαφικό 2

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο τσάρτερ της επιστροφής ο παγωτάρης άναψε πούρο για να γιορτάσει την πρόκριση. Τι κάνει τούτο το γεγονός τραγελαφικό; Οτι δεν έπαιξε λεπτό, δεν έκανε ούτε και ζέσταμα και παρίστανε το πρωτοπαλίκαρο της πρόκρισης. Ακόμα πιο τραγελαφικό; Οτι σε συνδυασμό με το χτεσινό αποτέλεσμα και των φιλικών γευμάτων πριν το παιχνίδι, κάπνισε και την πίππα της ειρήνης.

 

Προς…

Καναπέδες παραρτήματος 1: Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων ζητά από την ΕΕ όπως ανακοινώσει επίσημα την πτώχευση της Ελλάδας. Αλήθεια ποια η άποψη του ομορφόπαιδου σας;

Καναπέδες παραρτήματος 2: Αν ο μουσουλμάνος μεσοεπιθετικός σας σημείωνε χτες κάποιο τέρμα, ως ορθόδοξοι που δηλώνετε θα το πανηγυρίζατε;

Γαλαζοκίτρινους Λεμεσού και Λευκωσίας: Εμείς ποτέ δεν πέσαμε μαλάκες εκεί στην Β’ εθνική!

 

Εν κατακλείδι

Εμείς ρε δεν έχουμε πρόβλημα με την εθνικότητα κανενός ούτε με τη θρησκεία του ούτε και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κάποιας χώρας. Εμείς είμαστε ΟΜΟΝΟΙΑ, η χώρας μας η θρησκεία μας είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ και το μόνο που θέλουμε και για το μόνο που αγωνιζόμαστε είναι για το καλό της ομάδας μας. Το πρόβλημα και τα κολλήματα άλλοι τα έχουν και άλλοι καπηλεύονται σημαίες και έθνη όπως και όποτε τους συμφέρει. Οπότε δεν τους συμφέρει; Είπαμε είναι επαγγελματίες στο μόκο τσιριμόκο. Ολοι περιμένουν στη γωνία τον ΛΑΟ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να τον στήσουν στον τοίχο και για να του χρεώσουν άδικα κατηγορίες και χαρακτηρισμούς. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να λέμε με την πρώτη ευκαιρία αλήθειες που πονάνε. Εν κατακλείδι ρε φλωριά… Η  Ελλάδα μας της αντίστασης και του πολυτεχνείου η Ελλάδα σας της χούντας.

Και για όσους δικούς μας τόσο καιρό που γράφουμε δεν έμαθαν  το ποίημα και για όσους εχθρούς ακόμα να το χωνέψουν, τότε να το μάθετε οι μεν και να το χωνέψετε οι δε πως…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ