Aυθεντικός – γαλαζοκίτρινη διαχρονική δυσωδία


Άγνωστες ποδοσφαιρικές ιστορίες γαλαζοκίτρινης δυσωδίας

1939-40: Το πρωτάθλημα διεξάγεται με έξι ομάδες. Το ντέρμπυ τίτλου ανάμεσα στα 1926mg και στις καμήλες της Λάρνακας βρίσκει νικητές τους πρώτους. Οι δεύτεροι μέχρι και σήμερα φωνάζουν για τη διαιτησία. Σημείωση, οι Λαρνακείς στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου (1940-41) δεν κατέβηκαν ποτέ για να λάβουν μέρος!

1956-57: Τα 1926mg τερματίζουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας που οδηγούσε στη Β’ κατηγορία και στην πρώτη θέση τερματίζει η όρνιθα. Με το τέλος του πρωταθλήματος σε έκτακτη συνεδρία της ομοσπονδίας αποφασίζεται να μην ισχύσει η διαβάθμιση! Ναι σωστά καταλάβατε, η πρώτη θέση ισχύει και πηγαίνει το πρωτάθλημα στην όρνιθα αλλά η τελευταία θέση δεν ισχύει. Σημαντική λεπτομέρεια 1. Η έκτακτη συνεδρία της ομοσπονδίας έγινε στο σωματείο των 1926mg. Σημαντική λεπτομέρεια 2. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κατείχε για 22 χρόνια το πόστο του γενικού γραμματέα στα 1926mg.

1962-63: Επαναληπτικός τελικός κυπέλλου ανάμεσα στο γαλαζοκίτρινο προστατευόμενο παιδάκι και στους ενοικιαστές του εξοχικού μας στην Λάρνακα. Ο πρώτος αγώνας έληξε 2-2 και στον επαναληπτικό κέρδισε το γαλαζοκίτρινο κατεστημένο 1-0 με ένα τέρμα που οι ενοικιαστές μας αμφισβήτησαν τόσο έντονα που μπήκαν και στο γήπεδο. Ο διαιτητής αποχώρησε και την θέση του πήρε ο ένας από τους δύο βοηθούς του.

1966: Επιστρέφει από τον Πάο ο Πάκκος ο οποίος πριν πάρει μετεγγραφή για την Ελλάδα αγωνιζόταν στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, παίκτης που επέστρεφε από ομάδα του εξωτερικού αυτομάτως άνηκε στην ομάδα που αγωνιζόταν πριν φύγει με μετεγγραφή. Κανονισμοί και γαλαζοκίτρινα άλογα. Ο Πάκκος κατέληξε στα 1926mg έπειτα από ενέργειες  ανθρώπων (βλέπε δεύτερη παράγραφο) που κατείχαν θέσεις κλειδιά στην ομοσπονδία.

1966-67: Το πρωτάθλημα κρίνεται στην αναλογία τερμάτων και οι τελευταίοι του 1957 σημειώνουν την ”μεγαλύτερη νίκη” τους στην βρωμιάρα ιστορία τους, με 17-1 επί του Αρη. Ναι τολμούν να την αναφέρουν και ως την μεγαλύτερη τους νίκη, απ’ ον αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον μαυροπράσινο ξενοδόχο που αγωνιζόταν την επομένη και τους πήρε το πρωτάθλημα.

1979-80: Με τρόπαια στα χαρτιά και στα ψέματα! Η μαμά ομοσπονδία μη αντέχοντας αλλό να βλέπει το γαλαζοκίτρινο κακομαθημένο της να το μεγαλώνουμε στα… γόνατα μας, αποφάσισε να του δωρίσει το πρωτάθλημα της περιόδου 1979-80. Πως έχει η βρωμερή γαλαζοκίτρινη ιστορία; Η ΟΜΟΝΟΙΑ χάνει το πρωτάθλημα από τα 1926mg με ένα τέρμα διαφορά. Το αξιοσημείωτο είναι πως δύο από τα τέρματα τους δεν τα πέτυχαν ποτέ διότι το παιχνίδι με την καμήλα και εκείνο με τον αποπ τα πήραν στα χαρτιά με 2-0 αφού προηγούνταν με 1-0 και διάκοπηκαν. Στην τελευταία αγωνιστική η ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνιζόταν στην Αραδίπου με το πεζούνι(μια εν η ΟΜΟΝΟΙΑ ρεεε τζιαι φορεί πράσινα) παραχωρώντας ισοπάλια 1-1 αφού προηγουμένως βρήκαμε τέσσερις φορές τα δοκάρια του πεζουνιού. Το φλωράκι αγωνιζόταν στην Πάφο με τον αποπ, κέρδιζε με 0-1. Διαιτητής ο παρολίγον νεκρός της πρεμιέρας του 1992 όπου μετά από διαμαρτυρίες(τι πρωτότυπο) των γηπεδούχων για φάουλ που υπέδειξε υπερ των φιλοξενουμένων , άρχισε αναίτια να μοιράζει κόκκινες με αποτέλσμα να αποβάλει πέντε παίκτες του αποπ. Η μοδά με τα φύλλα αγώνα κρατά από τότε φαίνεται γιατί σε αυτό το κοράκι έγραψε πως ο αγωνάς διακόπηκε από επεισόδια παικτών του αποπ και ΟΧΙ γιατί οι γηπεδούχοι έμειναν με έξι παίκτες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει με 0-2 το παιχνίδι και το πρωτάθλημα στα… χαρτιά το κακομάθημενο του γαλαζοκίτρινου κατεστημένου.  Είπαμε με τρόπαια στα χαρτιά και στα ψέματα!

2000: Ο Γκόγκιτς επιστρέφει από τον Οσφπ στην Κύπρο έπειτα από τρία χρόνια. Πήρε μετεγγραφή απο την όρνιθα το 1997 και όπως προνοούσαν οι κανονισμοί, με την επιστροφή του εντασσόταν στην ομάδα από όπου και αποχώρησε. Ναι σωστά μαντέψατε, όπως και στην περίπτωση του Πάκκου κατέληξε στη δεύτερη ομάδα της Λευκωσίας και της Κύπρου.

Εκτοτε κύλισε πολλή βρωμιά στο αυλάκι. Τα ψεύτικα πέναλτυ, οι άδικες κόκκινες σε αντιπάλους, τα τέρματα από θέση οφσάιντ, τα τέρματα που δέχτηκαν και ακυρώθηκαν ως οφσάιντ και οι περίεργες υπέρ τους δικαστικές αποφάσεις ανέρχονται σε εκατοντάδες. Θα θέλαμε τόμους για να τα απαριθμήσουμε και να τα περιγράψουμε.

Αφορμή για όλα αυτά η πορεία που έγινε στα γραφεία της ομοσπονδίας στις 6 του μήνα. Ο Αυθεντικός σας το απέδειξε με γεγονότα, έτσι ήταν πάντα αυτοί, έτσι είναι και έτσι θα μείνουν. Με τρόπαια στα χαρτιά και στα ψέματα! Δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ όσα χρόνια και να περάσουν. Εκείνοι που πρέπει να αλλάξουν είμαστε εμείς. Να γίνουμε ότι και πρώτα, ο φόβος και ο τρόμος τους. Γιατί αυτό ήμασταν και αυτό θα ξαναγίνουμε. Αλήστου μνήμης οι εποχές στο Μακάρειο με όλο το γήπεδο δικό μας και με 1500 φοβισμένα λαστιχάρικα κάτω από τα δημοσιογραφικά. Αλήστου μνήμης τα 11 χρόνια τους χωρίς πρωτάθλημα. Αλήστου μνήμης τα 7 χρόνια χώρις να μας κερδίσουν σε αγώνα πρωταθήματος. Τότε νομίζετε πως τα πράγματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο ήταν διαφορετικά από ότι σήμερα; Οχι φυσικά τα ίδια και χειρότερα αλλά τότε η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν ΟΜΟΝΟΙΑ και έτσι θα γίνει  και τώρα.

Τότε η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ που ήξεραν τι εστί κυπριακό ποδόσφαιρο και κυρίως τι εστί ΟΜΟΝΟΙΑ. Εδω και πολλά χρόνια την ΟΜΟΝΟΙΑ διοικούν άτομα που το ποδόσφαιρο το έμαθαν εκ διηγήσεως με τα γελοία fair play τους και τα ηττοπαθή ευ αγωνίζεσθαι τους. Αυτά δεν έχουν θέση στην ΟΜΟΝΟΙΑ, σε έναν πόλεμο όπως αυτόν που δέχεται από την πρώτη μέρα ίδρυσης της, δεν χωράνε ευαισθησίες ούτε και κλάδοι ελαίας.

Ανοίξετε επιτέλους τις πόρτες του σωματείου να μπουν μέσα πραγματικοί πολεμιστές και υπερασπιστές της ιδέας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αυτοί όλοι που έχετε τώρα είναι κάτι μεταξύ γιατρών χωρίς σύνορα και εγγονιών της μητέρας Τερέζας. Πόσα μέλη έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ, πόσα απο αυτά ζουν και ποιος ο μέσος όρος ηλικίας τους; Απαντήστε κύριοι!

Φτάσατε την ΟΜΟΝΟΙΑ στο σημείο μηδέν τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Ο εχθρός ήταν πάντα ο ίδιος, με τις ίδιες τακτικές, με τον ίδιο πούστικο (όπως και το ποιόν του) πόλεμο. Ο εχθρός δεν άλλαξε ποτέ, ούτε χρώματα ούτε χαρακτήρα. Εκείνοι που αλλάξαμε είμαστε εμείς για αυτό ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.

Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε

Το μόνο που θα ξοφλήθει είναι τα χρέη μας και να είστε κάτι παράπανω από σίγουροι για αυτό. Σε εμάς δεν θα πάρουν ούτε τα έπιπλα του σωματείου μας ούτε τα ποτισμένα με αίμα και ιδρώτα τρόπαια μας. Εσάς κάτι ήξεραν και σας τα σήκωσαν, ήξεραν με τι πουστιές τα πήρατε. Χαρείτε τώρα που μπορείτε, εντελώς εχθρική συμβουλή. Διότι όπως είπε και ο Αλίνσκι…

”MΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ”