Εδώ θα μείνει για πάντα, το ζεστό το πέρασμα σου…


Ernesto Guevara de la Serna ο γνωστός σε όλους μας Ernesto “CHE” Guevara..

Γεννημένος στο Rosario της Αργεντινής στις 14 Ιουνιου το 1928 ο πρωτότοκος γιος μιας επταμελής οικογένειας όπου άνηκε στην Αργεντίνικη ολιγαρχία.
Ο Ερνεστιτο (Τετε) όπως το φώναζαν χαϊδευτικά στο σπίτι για να ξεχωρίσει από τον πατέρα του Ernesto Guevara Lints σε ηλικία μόλις 2 ετών αποκόμισε την ασθένεια που θα τον ταλαιπωρούσε για την συνέχεια της ζωής του, το άσθμα.
Ο Ernesto, στη βιβλιοθήκη του είχε δεκάδες βιβλία με ταξιδιωτικές εμπειρίες και κάθε είδους περιπέτειες. Αργότερα έδειξε και ενδιαφέρον για την ποίηση και την φιλοσοφία. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του πατέρα του : « Ο Ernesto σε ηλικία 13 ετών είχε παιδεία που αναλογούσε σε έφηβο 18 ετών».

Το 1946 αποφοιτά από το λύκειο και ετοιμάζεται για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο του Buenos Aires.

Στο πανεπιστήμιο ο Ernesto ξεκίνησε μαθήματα για την εφαρμοσμένη μηχανική. Κάποια γεγονότα έμελλαν να ήταν καθοριστικά για την μετέπειτα ζωή του και τον έκαναν να σταματήσει στα μέσα της χρονιάς του δεύτερου έτους την σπουδή του και στην συνέχεια να αποφασίσει την μεταφορά του στην Ιατρική. Οι δυο πιο σημαντικοί λόγοι που φαίνεται να ώθησαν τον Ernesto να ακολουθήσει την Ιατρική ,ήταν θάνατος της γιαγιάς του αλλά και η χρόνια ασθένεια άσθματος που είχε.

Διαβάστε ολόκληρο το άθρο στη σελίδα της Θύρας 9 —>