Ο Αντρέας Κάντηλος για το ντέρπι


Πού θεωρείς ότι κρίνονται αυτά τα παιχνίδια;

Στην ψυχραιμία που θα επιδείξουν οι ομάδες. Χρειάζεται ηρεμία στο παιχνίδι και απ’ εκεί και πέρα πάντοτε «παίζει» ρόλο και ο παράγοντας τύχη. Η ομάδα που θα μπει δυνατά και θα μπορέσει να επιβάλει το ρυθμό της, πιστεύω ότι θα μπορέσει να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτά τα στοιχεία αναμένεται να κρίνουν και το σημερινό ντέρμπι, γιατί -κακά τα ψέματα- οι δύο ομάδες δεν έχουν φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης τη φετινή χρονιά;

Βέβαια, έτσι είναι τα ντέρμπι. Πάντοτε τα ντέρμπι κρίνονται απ’ αυτά τα στοιχεία, ανεξαρτήτως της κατάστασης που μπορεί να βρίσκονται οι δύο ομάδες.

Πιστεύεις ότι η απουσία του Ρενχίφο θα «παίξει» ρόλο, μιας και ο Νεόφυτος Λάρκου έχει μόνο έναν «καθαρόαιμο» επιθετικό στη διάθεσή του, τον Φρέντι Ντο Σάντος;

Όχι. Μέχρι τώρα ο Ρενχίφο δεν μας έδειξε ότι είναι ο παίκτης που μπορεί να πάρει στις πλάτες του την Ομόνοια.

Από την άλλη, υπάρχει και η πιθανή συμμετοχή του Αλωνεύτη στο σημερινό ντέρμπι;

Νομίζω ότι ο Αλωνεύτης θ’ αγωνιστεί. Θα βοηθήσει πολύ στον ψυχολογικό τομέα πιθανή συμμετοχή του και αν είναι και σε καλή κατάσταση, όπως ακούγεται, τότε θα παίξει και πιστεύω ότι και θα βοηθήσει, αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θεωρώ ότι μάλλον θα αγωνιστεί πίσω από τον επιθετικό και όχι στα «φτερά», αφού εκεί τον δοκίμασε ο Λάρκου στο φιλικό με τη ΜΕΑΠ, παρότι στη συνέχεια αγωνίστηκε και στα άκρα. Σίγουρα, μπορεί να βοηθήσει την Ομόνοια να εκπληρώσει το στόχο της.

Η Ομόνοια έχει με το μέρος της και την παράδοση. Στα τελευταία επτά παιχνίδια αγνοεί την ήττα σ’ εκτός έδρας παιχνίδι με την Ανόρθωση. Αυτό είναι καλό σημάδι ή μπορεί να σε παραπλανήσει;

Δεν μπορείς σε τέτοιο παιχνίδι να σκέφτεσαι την προϊστορία. Η παράδοση και τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια είναι μόνο για τους στατιστικολόγους. Αν δεν παίξεις στο γήπεδο, τότε δεν μπορείς να πάρεις τίποτα.

Είσαι αισιόδοξος ότι η Ομόνοια μπορεί να πάρει το τρίποντο;

Ναι, είμαι αισιόδοξος. Σε κάποια φάση πρέπει και η Ομόνοια να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Σίγουρα, περίμενα περισσότερα από την ομάδα μου, αλλά φαίνεται ότι μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, το συγκρότημά μας έχει επηρεαστεί, κάτι που είναι λογικό άλλωστε. Περιμένω, όμως, να… έρθει η στιγμή που θα… ανέβει η ομάδα.

Αν δεν κερδίσει, τότε τι γίνεται;

Τότε, προσαρμόζεις διαφορετικά τους στόχους σου, παρότι είναι ακόμα νωρίς. Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν μας έδειξε η φετινή Ομόνοια ότι είναι σε κατάσταση να… χτυπήσει τον τίτλο.

Κλείνοντας, ένα μήνυμα για τον κόσμο του «τριφυλλιού»…

Ο κόσμος είναι πάντοτε δίπλα στην ομάδα και θα είναι και σήμερα. Ο κόσμος κάνει υπομονή και πρέπει να συνεχίσει να κάνει υπομονή. Αισιοδοξώ ότι η Ομόνοια σε κάποια στιγμή θα δείξει ένα διαφορετικό -προς το καλύτερο- πρόσωπο.

πηγή: kerkida.net