Η UEFA δεν θα κάνει εκπτώσεις στα στημένα


Μάχη για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου είναι αποφασισμένος να δώσει ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της UEFA, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας στη Λεμεσό, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

«Βρίσκεται στις προτεραιότητες μας και θα δώσουμε μάχη. Τα πράγματα έγιναν πιο πολύπλοκα, έγιναν πιο σοβαρά, υπάρχουν εμπλοκές σε χώρες της Ευρώπης. Η UEFA έχει επενδύσει πολλά χρήματα στο σύστημα παρακολούθησης του στοιχήματος αγώνων και μπορούμε να ξέρουμε πλέον πως διακινούνται τα χρήματα μέσα από το στοίχημα και πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων», δήλωσε σχετικά ο Πλατινί.

Και συμπλήρωσε: «Με το σύστημα συναγερμού γίνεται έγκαιρη προειδοποίηση, όμως δεν σημαίνει ότι κάθε ύποπτο παιχνίδι είναι και στημένο. Στο σύστημα παρακολούθησης έχουν ενταχθεί όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα Α’ και Β’ κατηγορίας.

Επιπλέον σε όλες τις ομοσπονδίες-μέλη της UEFA υπάρχει υπεύθυνο άτομο, είναι ο συνδετικός κρίκος της κάθε εθνικής ομοσπονδίας με την ευρωπαϊκή και θα υποβάλει τις εκθέσεις του.

Δεν είμαστε όμως ούτε εισαγγελείς ούτε αστυνομία. Έχουμε στη διάθεση μας το σύστημα του εντοπισμού και συνεργαζόμαστε με τις κρατικές υπηρεσίες κάθε χώρας. Η αποστολή της κάθε ομοσπονδίας σταματά μέχρι τις πειθαρχικές κυρώσεις».

πηγή: politis