Αυθεντικός [23-9-11]


 

Βλάσφημοι και ανιστόριτοι, με αυτά που λέτε και γράφετε δεν θα αργήσει η μέρα που η παγκόσμια υπηρεσία στατιστικής και ποδοσφαίρου IF FHS , θα σας τραβολογά στα δικαστήρια και ο λόγος δεν θα είναι άλλος από την δυσφήμιση των όρων ”ποδοσφαιρικό ντέρμπυ” και ”μεγάλη κυρία”

Καλά από τα πορτοκαλοτηλεκατευθυνόμενα μέσα μαζικού αφΟΜΟΝΟΙΑτισμού της Κύπρου δεν περιμένα και τίποτε άλλο, πέραν από το να χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της Κυριακής ως ”ντέρμπυ” και την prostituta signora μεγάλη κυρία. Ομως ο Αυθεντικός είναι εδώ για ένα δωρεάν μαθηματάκι.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Η ιστορία μας ξεκινά το 1953 και με την ένταξη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην κοπ. Μια χρονολογία που σηματοδοτεί την αρχή (χωρίς τέλος) του εξευτελισμού… του αναγνωστηρίου που ενώ είχε 7 παρουσίες στο ”μεγάλο πρωτάθλημα” και μια κατάκτηση πρωταθλήματος,  έκαμε 5 χρόνια να πάρει διπλό απο την ΟΜΟΝΟΙΑ και 3 χρόνια για την πρώτη του νίκη.

10+10 χρόνια φαγούρας

Ποια ομάδα για ντέρμπυ ρε,  που η εντός έδρας νίκη τους τον πρώτο γύρο της περιόδου 1966-1967 ήταν η μοναδική τους επί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για το πρωτάθλημα μέχρι και τον πρώτο γύρο της περιόδου 1976-1977. 10, ΔΕΚΑ (ολογράφως για να το εμπεδώσετε) ολόκληρα χρόνια αγνοούσαν την νίκη επί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και για ακόμα 10, ΔΕΚΑ (ναι ρε αθλίοι ολογράφως ξανά) απο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος 1976-1977 μέχρι τον δεύτερο γύρο του 1986-1987.

15 χρόνια ανευ διπλού

Ποια ομάδα για ντέρμπυ ρε, που είχε να πάρει διπλό στο πρωτάθλημα από την ΟΜΟΝΟΙΑ 15 ολόκληρα χρόνια, από τον πρώτο γύρο το 1976-1977 μέχρι τον πρώτο γύρο της περιόδου 1991-1992.

32 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα

Ποια ομάδα για ντέρμπυ ρε όταν από το 1963 μέχρι το 1995 όταν και ΑΓΟΡΑΣΑΝ το πρωτάθλημα, μεσολάβησαν 32 χρόνια χωρίς να το κατακτήσουν.  Σε αυτή την περίπτωση τα παραμύθι πέφτει σύννεφο αφού έχουν να λένε για την εισβολή, για ένα γήπεδο που έχασαν αλλά δεν ήταν ποτέ δικό τους, όπως ακριβώς αυτό που χρησιμοποιούν τώρα (το εξοχικό ντε) που είναι επιχορηγημένο.

Η αλήθεια σε όλα αυτά είναι πως και πριν την εισβολή είχαν περάσει ήδη 11 χρόνια χωρίς να πάρουν πρωτάθλημα και βάσει βαθμολογίας ούτε καν το διεκδικούσαν με αξιώσεις αφού από το 1963 όταν πήραν το πρωτάθλημα τερμάτισαν δεύτεροι το 1983! Ομάδουλα της σειράς από ανέκαθεν και ας μην τα ρίχνουν στην εισβολή, μια εισβολή που προκάλεσαν οι παππούδες τους άλλωστε και η μόνη ομάδα που έχασε ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΗΠΕΔΟ ΗΤΑΝ Η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ποιο ντέρμπυ;

Βάσει των πιο πάνω στατιστικών για ποιο ντέρμπυ μιλάμε ρε αθλιογράφοι της κακιάς ώρας; Η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετωπίζει μια μικρομεσαία ομάδα στην έδρα της, που οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην του διπλού θα είναι η έκπληξη της αγωνιστικής.  Αυτό μας έλειπε τώρα να μας χρεώνουν ως ντέρμπυ παιχνίδι με την Λα Κορούνια της Κύπρου που έχει ως έμβλημα μάλιστα μίαν όρνιθαν.  Ήμαρτον δηλαδή και ακόμα δεν γράψαμε -αυτή είναι η εργασία των μαθητών μας- τα στατιστικά όλων των μεταξύ μας παιχνιδιών.

Back to school μαθητούδια μου και σας έχω ήδη τις πρώτες εργασίες οι οποίες είναι πολύ διαφορετικές από τις συνηθισμένες πους σας βάζουμε δεκάδες χρόνια τώρα. Τι στο καλό δεν βαρεθήκατε τα σπριντ για να γλυτώσετε; Δεν βαρεθήκατε τις φάπες σε κλειστά, ανοικτά, σε αυτοκινητόδρομους, σχολεία και αυλές σπιτιών;  Μέχρι και στο κέντρο του γηπέδου σας περάσαμε μία στο Μακάρειο και μία στο ΓΣΠ. Μέχρι και στην φιέστα σας, σας κάναμε πάρτυ. Ε φτάνει πια σας λυπάμαι, ώρα για πιο ακίνδυνα για εσάς μαθήματα.

Λοιπόν θέλω να μου βρείτε πόσες νίκες έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ, πόσα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και πόσες νίκες έχει η όρνιθα στα μεταξύ μας παιχνίδια. Hint, οι ισοπαλίες είναι περισσότερες από τις νίκες σας.

Ποιος πρόεδρος σας σε ζωντανή τηλεοπτική αθλητική εκπομπή δήλωσε πως δεύετερη του ομάδα είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ; Αυτη θα είναι η δεύτερη σας εργασία για την οποία μπορείτε να συνεργαστείτε με τους αθλιογραφίσκους . Ετσι για να μάθουν ποια ομάδα προορίζουν για ντέρμπυ.

Η τρίτη εργασία αφορά την παιδική χαρά-κερκίδα σας. Θέλω να μου βρείτε την χρονολογία κατά την οποία παραδώσατε πλακέτα στην θύρα 3 των αποελιστών εκ Λεμεσού. Μια ενέργεια που σας κατέστησε και επίσημα ως τον περίγελο των οπαδών. Ποτέ, μα ποτέ ρε πουθενά μαθητή δεν βραβεύεις αντίπαλη εντός συνόρων κερκίδα, είναι νόμος.  Α ρε μαθητούδια μια ζωή στη φάπα και στην ίδια τάξη. Για αυτό ψαχτείτε με τις εργασίες μήπως και προβιβαστείτε καμια φορά και την Κυριακή φρόνιμα γιατι το ξέρετε από την καλή και από την ανάποδη πως…

ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΑΣ