Αυθεντικός – Εμείς ή Κανένας [19-9-11]


Οι δυνατότητες υπάρχουν

Τα όσα μας παρουσίασε η ομάδα τα τελευταία δύο παιχνίδια πρωταθλήματος σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τα όσα μας παρουσίασε στα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια αλλά και στο παιχνίδι της ασπίδας εναντίον των εκ’ φύσεως καλομαθημένων άκα φλώρων. Ένα παιχνίδι που κρίθηκε από την ασίστ που τους έδωσε αμυντικός μας και ως είθισται από το κοράκι το οποίο μας αρνήθηκε καθαρό πέναλτι.

Οικονομικό

Είναι τοις πάσι γνωστό το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ το οποίο και κοινοποίησαν με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ποδοσφαιριστές, οπού σε αυτή αναφέρεται η μη καταβολή μισθών/πριμ κυπέλλου της περσινής ποδοσφαιρικής χρονιάς και το πριμ πρωταθλήματος 2010. Να σημειωθεί ότι οι μέχρι τώρα φετινές οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας προς τους ποδοσφαιριστές είναι τακτοποιημένες.
Η αναφορά μου σε οικονομικής φύσεως θέματα δεν έχει σκοπό να στοχοποιήσει ούτε τους ποδοσφαιριστές ούτε τη διοίκηση. Το αντίθετο μάλιστα. Για αλλά θέματα όμως, όπως θα διαπιστώσετε και πιο κάτω η κριτική είναι αναπόφευκτη.

Ποδοσφαιρικός Εγωισμός

Είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο πως στην κακή εικόνα που παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο η οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο, ρόλο παίζει και το οικονομικό. Είναι όμως εδώ που η διοίκηση καλείται να παράξει έργο με το  να δώσει κίνητρα στους ποδοσφαιριστές , να τους φανατίσει , να τους κάνει να αντιληφθούν που βρίσκονται. Αυτά όμως δεν πρόκειται να τα πετύχει με την πολιτική του καλού παιδιού και τις fair play ανακοινώσεις .
Καλούνται επίσης οι ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να ανασύρουν στην επιφάνεια τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό . Από τον Κριστιάνο Ρονάλτο μέχρι τον τελευταίο ερασιτέχνη στον κόσμο, κανείς ποδοσφαιριστής δεν ξεκίνησε την μπάλα στα 7 του χρόνια στα 8 του στα 10 του για να γίνει πλούσιος. Τα λεφτά τους αργά ή γρήγορα θα τα πάρουν, δεν πρόκειται να τα χάσουν, αλλά τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό, την ποδοσφαιρική τους τιμή μόνο οι ίδιοι μπορούν να περισώσουν.
Από κανένα ποδοσφαιριστή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν απαιτώ να αγωνιστεί για έμενα, για εσένα, τον οπαδό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Δεν απαιτώ να αγωνιστούν ούτε για τη φανέλα, ούτε για την ιστορία μας. Αυτά όλα είναι για εμάς τους οπαδούς ΤΗΣ, που γεννηθήκαμε ΟΜΟΝΟΙΑτες, που μεγαλώσαμε στις κερκίδες, που γεράσαμε σε αυτές και που σε αυτές θα πεθάνουμε για την πάρτη ΤΗΣ.
Απαιτώ όμως από αυτούς να παίζουν για το εγώ τους, για το επόμενο ψηλότερο συμβόλαιο τους, για την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο για τον χιλιοειπωμένο… ποδοσφαιρικό τους εγωισμό!

Αν αγωνίζονται για αυτά τότε κερδίζει και η ομάδα και οι ίδιοι. Αυτά είναι τα απλά μαθηματικά του σύγχρονου επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Απλά μαθηματικά που στην διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αγνοούν να μεταφέρουν στους εκάστοτε ποδοσφαιριστές μας και η μοναδική τους έγνοια είναι η εξυγίανση του ποδοσφαίρου, τα αθλητικά ιδεώδη και το ευ αγωνίζεσθαι. Διοίκηση και ποδοσφαιριστές ξυπνάτε διότι δεν είμαστε στο παρά πέντε, είμαστε ήδη στο και πέντε.

Αυτό το πρωτάθλημα θα το πάρουμε εμείς ή κανένας

Με αυτό έκλεισα το προηγούμενο μου άρθρο και είμαι σε θέση να γνωρίζω πως δικοί και ξένοι έφαγαν σύγχυση. Καθόλου παράξενο αφού κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια και κάτι ψιλά, οι εκάστοτε διοικήσεις μας ήταν η προσωποποίηση της ηττοπάθειας με αποτέλεσμα ο ΛΑΟΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να χάσει την περηφάνια του και να ξεχάσει ποια ομάδα υποστηρίζει  σε συνάρτηση πάντα με την ενορχηστρωμένη, αντι-ΟΜΟΝΟΙΑτικη πολιτική των δηλητηριογράφων.
Αν η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος ήταν μονάχα θέμα οικονομικής ευρωστίας, πληρέστερου ρόστερ και βεβαίως βεβαίως ελέγχου του παρασκηνίου τότε η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα κατακτούσε ούτε τα μισά πρωταθλήματα που κατέκτησε μέχρι τώρα.
Για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος υπάρχουν πτυχές πολύ πιο σημαντικές από τις πιο πάνω όπως η διάθεση, η προσπάθεια, το πάθος και φυσικά η θέληση. Διότι όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει  τότε πολύ απλά οι άλλοι δεν μπορούν!
Για αυτό δικοί και ξένοι -η κάθε πλευρά για τους δικούς της λόγους- εμπεδώστε το…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Η ΚΑΝΕΝΑΣ