Παράγοντα που δίδασκες για το κόμμα


xristakhs

Κάποτε δεν μπορούμε να επικρίνουμε κάποιον αποκαλύπτοντας το όνομά του, είτε (1) για ανθρωπιστικούς λόγους (ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να καταπατά ανθρώπινες προσωπικότητες στην προσπάθειά του να αναδείξει ένα θέμα), είτε για (2)αποφυγή νομικών μπλεξιμάτων (το νομικό καθεστώς της Κύπρου είναι για τα μπάζα). Κι επειδή υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις και ο δημοσιογράφος αδυνατεί να ονοματίσει το υποκείμενο, η λύση δίνεται μέσω του παρασκηνίου. Το παρασκήνιο είναι αυτό που μας δίνει τη δυνατότητα να στείλουμε τα μηνύματα που πρέπει, με απώτερο στόχο να υπάρξει βελτίωση μιας κατάστασης.

Μπαίνουμε στο ψητό γιατί τράβηξε πολύ αυτός ο πρόλογος και πιθανόν να σας κουράσαμε…

Το σημερινό μας σχόλιο έχει ως αποδέκτη έναν παράγοντα πολυσυζητημένο. Για πολλούς οπαδούς της ομάδας του, αυτός ευθύνεται για πολλά κακά του συλλόγου. Διότι έχει παρεξηγήσει το ρόλο του εντελώς. Φέρεται να κάνει κακούς χειρισμούς, να δυσαρεστεί παίκτες και προπονητές και γενικά να προκαλεί ανακατωσούρα.

Και προσοχή: Όλα αυτά δεν του τα καταλογίζουν άνθρωποι των καφενείων. Υπάρχουν άτομα σοβαρά με κοινωνική υπόσταση και ώριμα σκεπτόμενα που τον χαρακτηρίζουν ως το. καρκίνωμα της ομάδας.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, λοιπόν, πριν από κάποια χρόνια διατηρούσε πρακτορείο  στοιχημάτων σε μεγάλο προάστιο της Λευκωσίας, όπου συνήθιζε να. παίρνει περίπατο τη γλώσσα του. Η προσφιλής του ατάκα για την ομάδα, την οποία σήμερα υπηρετεί, ήταν η ακόλουθη: «Η ομάδα δεν πρόκειται να κάνει χαΐρι όσο το κόμμα έχει χέρι μέσα σ’ αυτήν.».

Το θέμα είναι ότι ενώ τα εκστόμιζε αυτά, χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς οπισθοδρομικούς τους κομματικούς παράγοντες της ομάδας, ο ίδιος ήταν ένας απ’  αυτούς! Ή εξελίχθηκε σε έναν απ’ αυτούς. Κι αυτός ανήκε στο κόμμα και μάλιστα η σχέση του μ’ αυτό ήταν ιδιαίτερα στενή. Όταν ενεπλάκη κι αυτός με τα διοικητικά της ομάδας, τον συνόδευε η φήμη του στενά συνδεδεμένου ανθρώπου με σημαντικό στέλεχος του κόμματος!

Μάλιστα, λίγο μετά την είσοδό του στο Δ.Σ. του σωματείου, απέκτησε και κοινωνικό αξίωμα, έχοντας την πλήρη στήριξη του συγκεκριμένου κόμματος!

Με απλά λόγια, παλιά του έφταιγε το κόμμα για την κατάντια της ομάδας και τώρα που είναι παράγοντάς της, είναι κι αυτός άνθρωπος του κόμματος ως τα μπούνια!

Ωραία πράματα. Άνθρωποι που άλλα λεν κι άλλα κάνουν κι έχουν κατακλύσει το χώρο του ποδοσφαίρου.

Του Φάνη Μακρίδη | balla.com.cy