Γνωρίζοντας τον αντίπαλο


Μετά το αφιέρωμα με την Αλκή, αποφασίσαμε να πηδήσουμε τον Άρη (ομάδα που στην ιστορία της μας περιγράφει τους καφενέδες και τον μπουφετζή του συλλόγου ενίοτε) και να πάμε στην 3η αγωνιστική και στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος αέλ.

Ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία του τόπου μας αφού η ίδρυση του μας ταξιδεύει πίσω στο 1930 και σε ένα ζαχαροπλαστείο(Αγ. Γεώργιος στην οδό Αγ. Ανδρέα) όπου στις 4 Οκτωμβρίου πάρθηκε η απόφαση για την ίδρυση του.

Σαν Αθλητικό σωματείο μετρά 244 τίτλους οι οποίοι διανέμονται σε 8 αθλήματα.
Πετόσφαιρα 96, Καλαθόσφαιρα 85, Ποδόσφαιρο 38, Ποδηλασία 9, Bowling 8 , Λεμβοδρομίες και Χειροσφαίριση απο 3 και Hockey !!! 2 τίτλους.
Αυτή τη στιγμή το σωματείο ασχολείται με 7 αθλήματα (Ποδόσφαιρο, Καλαθόσφαιρα, Πετόσφαιρα, Bowling, Futsal , Μπιλιάρδο και Σαίτα)

Έδρα της αέλ το Τσίρειο στάδιο, χωριτηκότητας 13152 ατόμων που είναι και το μεγαλύτερο στάδιο της Λεμεσού. Χρώματα της ομάδας το κίτρινο και το μπλε, χρώματα που εισηγήθηκε ο Ρένος Αντωνιάδης(δεν έγινε γνωστό το γιατί). Επείσης η αέλ είναι ένα από τα οκτώ ιδρυτικά μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (1934). Κατέχει το ρεκόρ του μεγαλύτερου σκορ στο Κυπριακό πρωτάθλημα, με 24-1 επί του άρη στο τοπικό τους ντέρμπι. Κρατάει αυτό το ρεκόρ από τις 20/11/1938 και δύσκολα θα σπάσει με τα νέα δεδομένα.

 

Γνωρίζατε ότι…
. για να ιδρυθεί ο απόλλωνας έφυγαν 29 !!! από τους 32 παίκτες της αέλ;
. η αέλ είναι η πρώτη ομάδα που εκπροσωπεί την Κύπρο σε ευρωπαική διοργάνωση καλαθόσφαιρας;
. η καλαθοσφαιρική αέλ έχει το παγκύπριο ρεκόρ καλύτερης επίθεσης και μεγαλύτερης διαφοράς σε ένα αγώνα με 177-39 επί του εθνικού;
. το 1996 η ποδοσφαιρική αέλ υποβαθμίστηκε στην δέυτερη κατηγορία;

Μεγάλη και ιστορική ομάδα η αέλ, πρώτη,αήττητη και χωρίς να δεχτεί τέρμα στο πρωτάθλημα, αλλά στο δρόμο της η μεγαλύτερη και ιστορικότερη ομάδα της Κύπρου η ΟΜΟΝΟΙΑ. Καθήκων μας, όπως εξάλλου και κάθε αγωνιστική η υποδούλωση του κάθε αντιπάλου μας και η αναγνώριση του για την απόλυτη κυριαρχεία μας εντός και εκτός γηπέδου σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού.
Ραντεβού στο γήπεδο.