Ομόνοια – Τόσο απλά


otan pairnei i omonoia titlo
Αλήθεια, τι είναι αυτό που κάνει ένα φίλαθλο, οπαδό μιας ομάδας; Η ποδοσφαιρική συμπάθεια πως εξελίσσεται σε παθολογική αγάπη για ένα σύλλογο; Στο παρελθόν ίσως πολλοί να ήταν οι λόγοι που κάποιος έτρεχε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Το αίσθημα της απελευθέρωσης από την καθημερινότητα, η όψη της στρογγυλής θεάς οδηγούσε πάντα τον κόσμο στις εξέδρες του εκάστοτε γηπέδου, ή ακόμη στις αλάνες, στα χωράφια με τις πέτρες να αντικαθιστούν τα δοκάρια.

Καλός ο πρόλογος θα έλεγε κανείς αλλά πιο είναι το θέμα; Η παθολογική αγάπη προς τον σύλλογο της Ομόνοιας Λευκωσίας, δεν ήταν ποτέ μονοδιάστατη. Χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο παρακολουθούσαν χρόνια πριν η Ομόνοια ιδρυθεί ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Τι ήταν αυτό που έκανε τη μισή Κύπρο να στραφεί υπέρ της Ομόνοιας; Σίγουρα όχι απλά η θέα της στρογγυλής θεάς και η απελευθέρωση από την καθημερινότητα. Μέσω της Ομόνοιας ο κάθε ένας αντλούσε δύναμη και αισιοδοξία πως η καταπιεστική κοινωνία και ο εξευτελισμός, θα λύγιζαν μπροστά στην ιδεολογία της ομάδας αυτής.

Ψάχνοντας βαθύτερα το νόημα της αγάπης μας για την Ομόνοια, το τριφύλλι και το πράσινο με το λευκό της χρώμα, ας αναλογιστεί κανείς τους λόγους που υποστηρίζει πιστά τον Αθλητικό Σύλλογο Ομόνοια Λευκωσίας. Τι είναι αυτό που διαφέρει μέσα μας όταν αγωνίζεται η ομάδα μας; Πώς είναι δυνατόν να νιώθουμε πολλαπλάσια την απογοήτευση και την χαρά για κάθε αποτυχία η κάθε επιτυχία της ομάδας μας αντίστοιχα; Η απάντηση είναι τόσο απλή που δεν την βλέπει κανείς.

Μονάχα όσοι την αγαπούν.. Όλοι εμείς οι τρελοί καψούρηδες οπαδοί της

Ο Μ Ο Ν Ο Ι Α