Συνέντευξη Λουκά Βύντρα για όλα


Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Λουκάς Βύντρα, παραχώρησε συνέντευξη στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ και αναφέρθηκε στην νέα πρόκληση της καριέρας του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να αποδεχθείς την πρόταση της Ομόνοιας; «Με ήθελε πολύ στην ομάδα ο Νίκος Νταμπίζας. Επίσης, ήθελα να αγωνιστώ σε μια χώρα που είναι κοντά στην Ελλάδα, κυρίως για οικογενειακούς λόγους. Δεν αλλάζεις περιβάλλον αφού Ελλάδα και Κύπρος είναι το ίδιο. Γνώριζα ότι η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο, κάθε χρόνο διεκδικεί πρωτάθλημα, κύπελλο, δηλώνει παρούσα στην Ευρώπη. Νομίζω είναι αρκετοί οι λόγοι για να πας σε μια ομάδα όπως είναι η Ομόνοια».

Πιστεύεις ότι οι φιλοδοξίες σου ταιριάζουν με αυτές της Ομόνοιας; «Είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο και διεκδικεί τίτλους κάθε χρόνο. Είναι ό,τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή. Άλλωστε οι φιλοδοξίες του κάθε ποδοσφαιριστή είναι να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα και να κατακτήσει τίτλους».

Η Ομόνοια έχει τέσσερα χρόνια να πανηγυρίσει τρόπαιο, σε συνδυασμό με τεράστια οικονομικά προβλήματα. Αυτό το γεγονός βάζει πίεση, τόσο σε σένα όσο και στους συμπαίκτες σου; «Η άποψη μου είναι ότι, από τη στιγμή που μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο δεν σκέφτεσαι, ούτε το οικονομικό, ούτε ότι έχει πολλά χρόνια να πάρει τίτλο. Παλεύεις για τον επόμενο στόχο, ένα νέο κύκλο, προσδοκώντας σ’ ένα τρόπαιο».

Πώς απαντάς σε όσους θεωρούν πως ο Βύντρα ήλθε τώρα στην Κύπρο, που είναι στα 35 του, στη δύση της καριέρας του; «Η απάντηση είναι το γήπεδο. Εκεί φαίνεται αν κάποιος έρχεται απλώς για να περάσει τον καιρό του ή για να συνεχίσει να παίζει σε ψηλό επίπεδο. Ο Ασίς είναι ένα καλό παράδειγμα. Πιστεύω έχω να προσφέρω πολλά ακόμη κι ας είμαι στα 35 μου. Γι’ αυτό, άλλωστε, ήλθα σε μεγάλη ομάδα».

Πιστεύεις ότι η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της διοίκησης και του κόσμου της; «Χτίζεις μια ομάδα για να πάει για τίτλο. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι πετύχαμε. Ό,τι και να πούμε τώρα… Θα φανεί στο γήπεδο».

Το μήνυμά σου στον κόσμο της Ομόνοιας; «Όπως είπε και ο αρχηγός (σ.σ. Μαργκάσα), θα πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια που κάνουμε. Γίνεται σωστή δουλειά. Χρειαζόμαστε τον κόσμο στο γήπεδο και ελπίζουμε στο τέλος της σεζόν να είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Ήρθες στην Ομόνοια αργοπορημένα. Σε ποια κατάσταση είσαι; «Έκανα προπονήσεις μόνος μου. Νιώθω καλά. Ο προπονητής είναι αρμόδιος γι’ αυτά τα θέματα. Αυτός θα κρίνει αν είμαι έτοιμος ή όχι. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ καλύτερα».

Αισθάνεσαι έτοιμος να βρεθείς στο αρχικό σχήμα; «Θα δούμε. Μέχρι το Σάββατο υπάρχουν άλλες δύο προπονήσεις και θα δείξει».

Τι κλίμα συνάντησες στην Ομόνοια; Οι πρώτες σου εντυπώσεις; «Πολύ καλό. Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά και υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για να παίξεις μπάλα σε ψηλό επίπεδο».

Στις λίγες μέρες που είσαι στην Κύπρο, τι κρατάς; «Δεν είμαι ούτε μια βδομάδα στην Κύπρο, αλλά όλα είναι καλά, τόσο στις προπονήσεις, όσο και εκτός προπονητικού κέντρου. Είναι σαν να είμαι στην Ελλάδα. Στην ομάδα, όπως είπα και προηγουμένως, υπάρχει πολύ καλό κλίμα, κάνουμε καλές προπονήσεις. Μέχρι στιγμής είναι όλα ωραία και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα συνεχίσουμε».

Λόγω των αδυναμιών που παρουσίασε η Ομόνοια μεσοαμυντικά το προηγούμενο διάστημα, ο κόσμος προσδοκεί ότι ο Βύντρα θα δώσει λύση… «Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Δεν μπορεί από μόνος του ένας ποδοσφαιριστής να κάνει τη διαφορά χωρίς να έχει τη στήριξη των υπολοίπων. Είμαστε μια ομάδα, με το τεχνικό τιμ, όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Να βοηθά ο ένας τον άλλο και έτσι βελτιώνονται όλοι».

Η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι, δεν πέρασες και τα καλύτερα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τι έχεις να μας πεις; «Πήγα με άλλες φιλοδοξίες βάσει των όσων μου είχαν υποσχεθεί από την ομάδα, όμως βρήκα άλλα πράγματα στην αρχή. Ήμουν μόνος μου, χωρίς την οικογένειά μου. Είχα κάποιες δυσκολίες που με επηρέασαν».

Ισχύει ότι βρέθηκες κοντά σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, όμως λόγω αντιδράσεων από τους οπαδούς δεν έκλεισε η μετεγγραφή; «Δεν θέλω να σχολιάσω οτιδήποτε επί του θέματος».

Το όνομά σου «έπαιξε» και παλαιότερα για Κύπρο… «Συζητήσεις, ως εκεί. Τίποτα το επίσημο».