Revolutionario: Αριστερός, Ομονοιάτης, Θυραεννιώτης


revolutionario

Γράφειο Revolutionario

Είμαι ΘΥΡΑ 9 από τα 5 πρώτα δευτερόλεπτα της ζωής μου..
Όσο υπερβολικό και αν ακούγεται για μερικούς μας η 9 είναι ένα μεγάλο σχολείο που όλα αυτά τα χρόνια ο ένας έμαθε στον άλλο τι είναι ζωή.. Όσο υπερβολικά και να ακουστούν όλα όσα θα γράψω τα νιώθω και θέλω να τα πω.

Η ΘΥΡΑ 9 και η δράση της, έχοντας φυσικά και την παιδεία από την οικογένεια με “ώθησε” στο να πολιτικοποιηθώ μακριά από την γραμμή και τις εμμονές κόμματος.. Γιατί το να ανήκω σε ένα οπαδικό σύνολο με την δράση της ΘΥΡΑ 9 είναι μια μεγάλη ευθύνη.. Γιατί η ΘΥΡΑ 9 μιλά για αξίες, ιδέες και ανθρωπιά.. Μπορεί οποίος θέλει να με αντικρούσει παραθέτοντας μου αντίθετες απόψεις και με αποδείξεις να πείσει για το αντίθετο.. Πραγματικά όμως δεν γράφω για κανένα άλλο εκτός από μας της 9 που πραγματικά ξέρουμε τι είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ στη ζωή μας..

Μετά και το τέλος των βουλευτικών εκλογών αρκετοί έσπευσαν να συσχετίσουν το 25% του ΑΚΕΛ με την αποτυχημένη πορεία της ομάδας μας τα τελευταία 20 χρόνια. Όσα άτομα πραγματικά απείχαν από τις εκλογές λόγο της ποδοσφαιρικής πορείας της ομάδας μας για μένα ως πολιτικοποιημένος θυραεννιοτης με βρίσκει προβληματισμένο.

Λόγοι για να μην ψηφίσω ΑΚΕΛ παρά πολλοί. Ένας από τους λόγους και η προκλητική στάση τους, απέναντι σε μας που βλέποντας σωρεία λαθών εδώ και πολλά χρόνια ζητούσαμε απλά λόγο στις γενικές συνελεύσεις του σωματείου. Αυτός όμως είναι ένας λόγος για να μην ψηφίσω ΑΚΕΛ. Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι υπεράνω των αξιών και της ζωής. Δεν θα κάνω μαθήματα ιστορίας γιατί, πως και τι ίδρυσε την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά αυτό που θα κάνω είναι να θυμίσω άπαντες πως η ΟΜΟΝΟΙΑ ιδρύθηκε με στόχο να προάγει προοδευτικούς ανθρώπους/αθλητές και αθλήτριες.

Η σχέση που αναπτύχθηκε στο χρόνο με το κόσμο και την ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν ένα φυσικό φαινόμενο. Ακραίο φυσικό φαινόμενο. Οι λόγοι πολλοί όμως ο σημαντικότερος είναι ο ανύπαρκτος πολιτικός κόσμος της θεωρίας και της πράξης, λόγος που αναγκαστικά δημιούργησε γενιές χωρίς πολιτικό λόγο και πολιτικές ευθύνες.

Το ΑΚΕΛ φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο ρεφορμισμός που ήρθε μέσα στο χρόνο ήταν λόγω της έλλειψης ικανών ηγετών που στο πόλεμο της πολιτικής θα κρατούσαν την βαρετή σημαία της αριστεράς και όταν μιλούμε για αριστερά δεν είναι ο διαχωρισμό από τους άλλους.. Δεν τασσόμαστε απέναντι από κανένα. Αντίθετος είμαστε υπέρ της λαϊκής τάξης από όπου και αν προέρχεται γιατί στην Κύπρο υπάρχει και η “δεξιά λαϊκή τάξη” με την οποία κάποιοι άλλοι έπαιξαν μαζί της.

Έτσι αυτό που με βαραίνει σαν ΟΜΟΝΟΙΑτη άνθρωπο πολιτικοποιημένο είναι ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει κόμμα και ας αναλάβουμε κάποιες ευθύνες. Υπάρχει ένα κόμμα με τεράστια ιστορία και υπάρχει και ένα ΑΟΡΑΤΟ κόμμα συνειδήσεων που είτε πρέπει να ξυπνήσει στο ΑΚΕΛ, είτε με τη μορφή κάποιου άλλου ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ κόμματος. Το μαύρο στις κάλπες δεν είναι πολιτική ευθύνης και είναι η δεύτερη συνεχόμενη μου φορά..

ΥΓ 1: Όσοι έτρεξαν να μας δώσουν την παραμικρή ευθύνη για την είσοδο του ΕΛΑΜ στην Βουλή λόγο της απουσίας μας από τις κάλπες ας κοιταχτούν ξανά στο καθρέφτη.
ΥΓ 2: Κάποιοι λένε τι ΕΛΑΜ, τι ΔΗΣΥ; Αν έχεις πραγματικά αυτή την απορία πιάσε πέννα και χαρτί και τραβά τη γραμμή και άρχισε να γραφής. Άλλα κάνει το ΝΑΤΟ και αλλά η Ε.Ε.
ΥΓ 3: Ο άλλος εχτές είπε ότι δεν είχαν χρηματοδότηση όπως τα αλλά κόμματα και ακόμα λιο να το πιστέψει.