Βήμα Φιλάθλου: Η λύση είναι μόνο μία


kosmos omonoia 2

Άποψη αναγνώστη

Αγαπητοί συν-Ομονοιάτες,

Το βράδυ του Σαββάτου βρεθήκαμε, για πολλοστή φορά, στο ίδιο έργο θεατές, με μια Ομόνοια περίεργη, ανήμπορη, προβληματική, αγχώδη, απειθάρχητη, μια ομάδα που απέχει πολύ από την ΟΜΟΝΟΙΑ που περιμένουμε χρόνια να δούμε.

Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο παιγνίδι, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο χάθηκαν οι βαθμοί, δεν χρίζει ιδιαίτερου σχολιασμού. Εκτός αυτού, μιλώντας μεμονωμένα για ένα παιγνίδι της Ομόνοιας, ενός οικοδομήματος, το οποίο νοσεί για τουλάχιστον τριάντα και πλέον χρόνια, είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα τεράστιο δάσος που έχει πάρει φωτιά και προσπαθείς να αντιληφθείς, πώς κάηκε ένα μικρό δεντράκι.

Πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους:

Κεφάλαιο Διοίκηση – Πρόεδρος

Πρόεδρε μικραίνουμε.. Κατ’ ακρίβεια μας μικραίνετε με τους ίδιους κακούς χειρισμούς, οι οποίοι αποτέλεσαν την αρχή του μαρασμού του τριφυλλιού, είκοσι και τριάντα χρόνια πριν, δίνοντας την ευκαιρία σε μη παραδοσιακές δυνάμεις του νησιού, να ασελγούν στις πλάτες μας.

Στην τελευταία εκλογική συνέλευση καταφέρατε ένα μικρό θαύμα..

Ενώ ΔΕΝ είχατε αναλύσει κάποιο πλάνο, συγκριτικά με τον (κατ’ εμένα) τελευταίο οραματιστή Ομονοιάτη, Νικόλα Χριστοδούλου, εντούτοις η γενιά του 1930 και του 1940, (το «Ανώτατο Σοβιέτ», όπως τη χαρακτηρίζω χαριτολογώντας), αρνούμενη για πολλοστή φορά να αντιληφθεί ότι οι καιροί αλλάζουν, στη ζωή και στο ποδόσφαιρο, σας έδωσε σε λευκή επιταγή τις τύχες της πολυαγαπημένης μας ομάδας. Είναι κάτι τέτοιες περιπτώσεις που με κάνουν να αμφισβητώ την ουσία της Δημοκρατίας. Αυτό, όμως , είναι ένα άλλο κεφάλαιο που δεν είναι της παρούσης να αναλυθεί περισσότερο.

Και συνεχίζω..

Έπειτα από την πανηγυρική σας επιστροφή και τί δεν είπατε! Μιλήσατε για αψίδες της προσφοράς του Λαού, για τεχνικούς διευθυντές, μιλήσατε για μη επανάληψη των λαθών που μας έφεραν στη δύσκολη αυτή κατάσταση.. Θα, θα, θα.. (θα σας ζήλευαν μέχρι και οι πολιτικοί).

Κύριε Σεραφείμ, κύριοι της Διοίκησης, έχετε δυστυχώς αποτύχει για πολλοστή φορά. Στα κεφάλαια που ακολουθούν θα αναλυθούν κάκιστοι χειρισμοί σας.

Κεφάλαιο Τεχνικός Διευθυντής

Αν μας έχει διδάξει κάτι η τελευταία πενταετία στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο, είναι πως το συγκεκριμένο μοντέλο και οι πιστές του αντιγραφές μπορούν να κάνουν θαύματα. Αρκεί να τηρείται ευλαβικά και να μην επεμβαίνει ο ένας στο χωράφι του άλλου. (Παράδειγμα της ΑΕΚ Λάρνακας, μιας ομάδας με μικρή ιστορία και  πολύ λίγο κόσμο)

Για να είμαι, βέβαια, ειλικρινής, θα αναφέρω το γεγονός ότι προχωρήσατε πριν λίγους μήνες στην πρόσληψη ΤΔ. Για να είμαι, όμως, ακόμη πιο ειλικρινής, οφείλω να δηλώσω, πως με τα εμπόδια που βρήκε μπροστά του ο ΤΔ που προσλάβατε, χωρίς να μπορεί να βρει κοινή γραμμή πλεύσης μαζί σας, πιο χρήσιμος θα ήταν ένας κάκτος από τον κήπο της γιαγιάς μου, παρά ο ΤΔ που είχατε προσλάβει, έτσι, για το θεαθήναι.

Αξίζει να δηλώσω, πως σε μερικές περιπτώσεις, η πρόσληψη ΤΔ δεν είναι αναγκαία, φτάνει ο προπονητής να είναι από μόνος του ένα μείγμα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, του Γκουαρδιόλα και του Μουρίνιο, δηλαδή ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο, το οποίο αποδεδειγμένα μπορεί να λειτουργήσει από μόνο του.

Λυπάμαι, αλλά, ο αγαπητός μας Κώστας Καϊάφας, δεν έχει τέτοιες δυνατότητες και χρειάζεται εκτός από στήριξη, τεχνογνωσία, εμπειρία και ποδοσφαιρικό «μάτι», κάποιον να «σφίγγει τα κολάνια» (αλήθεια, πήρε πρόστιμο ο Καϊάφας που σε περίπτωση που παίξει του χρόνου στην Ευρώπη η Ομόνοια θα χάσει τα πρώτα πέντε παιγνίδια;).

Όση ιστορία και να έχει ο Κώστας Καϊάφας στην Ομόνοια, δεν έχει το δικαίωμα να αποτελεί τον μοναδικό άρχοντα του «Ηλίας Πούλλος». Πρέπει να κριθεί και ο ίδιος.. αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν υπάρχει ΤΔ που να αποτελεί αφεντικό της ομάδας.

Ότι είδαμε από τα πρώτα ευρωπαϊκά παιγνίδια μέχρι και το παιγνίδι με τη Δόξα, είναι απόρροια του κάκιστου προγραμματισμού εσάς και του προπονητή. Αυτή η φαρσοκωμωδία πρέπει να σταματήσει.

Κεφάλαιο Προγραμματισμός 2015-16

Θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς σαν τον «χειρότερο προγραμματισμό όλων των εποχών». Ανακύκλωση παιχτών, παίχτες που παίζουν παντού εκτός από τη φυσική τους θέση και από το επικό, πλέον, «ΔΕΝ θα γίνουν άλλες μεταγραφές, έξι νέες ανακοινώσεις για να προλάβουμε να σώσουμε ότι σώζεται (σε ομάδα, κόμμα κτλ κτλ).

Δεν λέω ότι οι τελευταίοι έξι παίχτες που αποκτήθηκαν δεν είναι καλοί. Αντιθέτως κάποιοι είναι εξαιρετικές περιπτώσεις.. Παρ’ όλα αυτά είναι ανέτοιμοι να αγωνιστούν και να ηγηθούν της τεράστιας προσπάθειας που πρέπει να γίνει στο φετινό πρωτάθλημα, όχι για να το κατακτήσουμε, (προέχει ακόμη η οικονομική εξυγίανση στο κατά Σεραφείμ Ευαγγέλιο), αλλά για να βγούμε στην Ευρώπη.

Εγώ κρίνω ότι φταίει κυρίως ο προπονητής, αλλά και οι διοικούντες, οι οποίοι ενώ αποδεδειγμένα δεν το κατέχουν το τόπι, δίνουν το ελεύθερο σε έναν νεαρό και άπειρο προπονητή να κάνει πειράματα με την Ομόνοια.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μεταφέρω κάτι στον Ματίας Πέρες:

Ματίας πάρε μας και τα σώβρακα, έχεις κάθε δικαίωμα. Δεν γίνεται να είσαι η Ομόνοια και να προσπαθείς να αποδεσμεύσεις παίχτη μετά τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, αφήνοντας έναν επαγγελματία ξεκρέμαστο. Καλά να μας κάνει.

Ο Λαός, δόξα σοι ο Λαός, έκανε πάλι το θαύμα του.. Μέχρι και Χριστοφή σας πήρε, ενώ προηγουμένως γέμισε τρεις φορές το ΓΣΠ και αγόρασε σε χρόνο ρεκόρ τα πακέτα για τα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιγνίδια.

Ένα μεγάλο παράπονο που έχουμε όλοι, είναι που ακόμη και την επιστροφή του Χριστοφή ΔΕΝ μας αφήσατε να χαρούμε.

Κεφάλαιο Αψίδα «Ηλίας Πούλλος»

Άλλη μια πονεμένη ιστορία, με το Λαό να δίνει και πάλι από το υστέρημα του για να σωθεί η ομάδα, με τη διοίκηση να του πουλά ακόμη φούμαρα, πως ετοιμάζεται αψίδα για να τιμηθούν αυτοί που έσωσαν την Ομόνοια. Κατα τ’άλλα σας πειράζει που στο ίντερνετ λένε πολλοί κοροϊδευτικά ότι το γήπεδο της ΑΕΚ Λάρνακας θα χτιστεί πολύ πριν την αψίδα.

Ξέρετε, ο καθρέπτης είναι κάτι πολύ καλό για αυτούς που είναι όμορφοι.. Για αυτούς που είναι άσχημοι, ας τα να πάνε..

Φίλοι, όπως αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας, τα προβλήματα που ταλανίζουν το σωματείο μας είναι πολλά. Είχαμε ήδη μια ευκαιρία για αλλαγή, αλλά το Ανώτατο Σοβιέτ την πέταξε στο καλάθι των αχρήστων, χωρίς λόγο και αιτία. Ίσως λόγω του ότι ο Νικόλας Χριστοδούλου δεν προέρχεται από οικογένεια μπολσεβίκων. Άλλη εξήγηση εγώ προσωπικά δεν βρίσκω. Πώς είναι δυνατόν να επιλέγεις το «Όραμα Μηδέν» από το «Όραμα»;
Φυσικά, για την εκλογή του συνδυασμού Σεραφείμ, δεν ευθύνεται μόνο το Ανώτατο Σοβιέτ. Ευθύνονται επίσης:

ΟΛΟΙ όσοι φωνάζουν για αλλαγή, αλλά δεν γίνονται μέλη για να ψηφίζουν.

ΟΛΟΙ όσοι γίνονται μέλη, αλλά δεν πληρώνουν τις συνδρομές τους, με φυσικό επακόλουθο να μην έχουν δικαίωμα ψήφου.

ΟΣΟΙ δεν μπαίνουν καν στον κόπο να στείλουν αίτηση, διότι «δεν θα την κάνουν δεκτή επειδή δεν είμαι μέλος του ΑΚΕΛ».

(Δεν είμαι μέλος του ΑΚΕΛ, αλλά είμαι μέλος της Ομόνοιας εδώ και δύο χρόνια – Αν και το άρθρο είναι ανώνυμο, μπορείτε μέσω του trifylli.net να μου αποστείλετε τις αιτήσεις σας και να σας προτείνω με ακόμα ένα φιλικό μου πρόσωπο – μέλος της Ομόνοιας, για μέλη του σωματείου)

Αν, όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που οι αιτήσεις απορρίφθηκαν παράτυπα, ή ακόμη μπήκαν στα συρτάρια λόγω αμέλειας του ΔΣ, τότε στείλτε τις σε Ομονοιάτικες σελίδες για να τις δημοσιεύσουν. Πιστέψτε με, για όλα μπορούν να βρουν δικαιολογίες οι διοικούντες εκτός από αυτό. Το σούσουρο που θα προκαλέσει κάτι τέτοιο δεν περιγράφεται.

Οι δικαιολογίες είναι πολλές – Η λύση είναι μία


ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

Υ.Γ. 1: Πρόεδρε, οι κακοί σας χειρισμοί έχουν πλέον δικαιώσει ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ήταν εναντίον σας, όχι πριν δύο χρόνια, αλλά και πριν 10 χρόνια. Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες. Εμείς γνωρίζουμε ποιος σπέρνει. Εσείς γνωρίζετε πόσες γενιές θα θερίζουν;
Το ορθό θα ήταν να παραιτηθείτε.. Τί άλλο πρέπει να πάει στραβά για να το πάρετε απόφαση πως δεν κάνετε για το πόστο που κατέχετε; Γιατί πρέπει να ακούμε και να ξανα ακούμε τα ίδια και τα ίδια; Τί διάολο, τόσο πολύ σας αρέσει η εξουσία; Μπείτε πιο ενεργά στο κόμμα και την Ομόνοια αφήστε την να ανασάνει.
Εγώ και πολλοί άλλοι σας παρακαλούμε, αν σκέφτεστε το καλό της Ομόνοιας, να παραιτηθείτε και να την αφήσετε να μπει σε έναν πιο ίσιο δρόμο. Εσείς δεν μπορείτε πλέον. Ο καιρός περνά επικίνδυνα και κάποιοι άλλοι δεν θα σας παρακαλέσουν να αποχωρήσετε, όπως κάνω εγώ.

Υ.Γ. 2: Κώστα, εγώ τον αρχηγό μου τον θέλω αλήτη, όχι όμως και τον προπονητή μου. Για να είσαι προπονητής της Ομόνοιας, πρέπει να μπορείς πρεσβεύεις το τριφύλλι που φοράς. Πρέπει να αντιληφθείς πως δεν είσαι πλέον ο Κωστάκης που πριν δέκα χρόνια έδειχνε το μεσαίο δάκτυλο στους Αποελίστες.

Α.Α. | Για το ‘Βήμα Φιλάθλου’ | Οι απόψεις σας στο [email protected]