ΘΥΡΑ 9: Και φέτος παρών στις εκδηλώσεις της 1ης Μαϊου


gate 9

Αδέρφια της ΘΥΡΑΣ 9, περήφανε πράσινε λαέ

1η Μαίου σε λίγες μέρες και για άλλη μια χρονιά οι αδικοσκοτωμένοι εργάτες του Σικάγο έρχονται δειλά και πικρά στην μνήμη μας. Μας ψιθυρίζουν χαμογελαστά από τον άλλο κόσμο πως οι αγώνες και οι κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος και της εργατιάς δυστυχώς πάντα συνοδεύονταν με μπόλικο αίμα και πόνο. Πόνο και αίμα όμως που πάντα έδινε απλόχερα η τάξη μας στο πάλεμα και στον αγώνα, για μια καλύτερη ζωή για μια καλύτερη δουλειά, για ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον πιο ανθρώπινο και πιο βιώσιμο από την σαπίλα του τέρατος του καπιταλισμού που πλανάται εδώ και χρόνια πάνω στον πλανήτη. Απέναντι στα πολυβόλα της αστυνομίας άντρες γυναίκες και παιδιά βροντοφώναξαν και διεκδίκησαν μέχρι θανάτου το 8άωρο που τόσο στα χαλαρά παίρνουμε στις μέρες μας αδέρφια, που τόσο δεδομένο το έχουμε που ούτε καν το χωράει ο νους μας πως άνθρωποι πέθαναν μόνο και μόνο γιατί διεκδίκησαν το αυτονόητο. Να μην δουλεύουν δηλαδή από την ανατολή του ήλιου μέχρι τη δύση, να μην είναι απλά γρανάζια σε μια ανθρωποφάγο μηχανή παραγωγής κέρδους που αλέθει ανθρώπινες ζωές για πρώτες ύλες.

Μαζί τους και οι καπνεργάτες της Ελλάδας λίγο αργότερα, μεγάλωσαν με το αίμα τους το ρυάκι της εργατιάς μέχρι να γίνει χείμαρρος ολάκερος, ένωσαν τις φωνές τους με την μνήμη της αντίστασης και κοκκίνισαν ακόμα περισσότερα τα τιμημένα λάβαρα της εργατιάς. Και λίγα χρόνια αργότερα, οι τιμημένοι 200 της Καισαριανής το 44’ ύψωσαν το ανάστημα τους και την γροθιά τους κόντρα στις σφαίρες του εκτελεστικού ναζιστικού αποσπάσματος θυμίζοντας σε όλους πως η μάχη απέναντι σε κεφάλαιο και φασισμό ήταν είναι και θα είναι πάντοτε κοινή. Γιατί το ένα γεννάει το άλλο, γιατί το ένα προστατεύει το άλλο από την αρχή των χρόνων. Μπορεί να άφησαν την ζωή τους εκεί οι τιμημένοι λεβέντες της Καισαριανής μα η ψυχή τους πέρασε πάνω από τον τοίχο του σκοπευτηρίου και άγγιξε χιλιάδες καρδιές ανά το παγκόσμιο, και τις έκανε να χτυπάνε ακόμα πιο αριστερά και ακόμα πιο δυνατά με σίγουρο και σταθερό τέμπο.

1η του Μάη λοιπόν αδέρφια και όπως κάθε χρόνο η οργανωμένη μας κερκίδα θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής. Στις 5 το απόγευμα μαζευόμαστε όλοι στο κεντρικό σύνδεσμο όπου αναχωρούμε για το Υπουργείο Οικονομικών και από εκεί πορευόμαστε μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο αλλά πάντοτε στο δικό μας συγκροτημένο και οργανωμένο μπλοκ που πρέπει να είναι μαζικό γεμάτο παλμό και ζωντάνια. Το οφείλουμε στους τιμημένους νεκρούς αλλά και στα παιδιά μας, τέτοιοι αγώνες δεν πρέπει να σβήσουν στους αιώνες και στα χρονοντούλαπα της ιστορίας αλλά πρέπει να βρουν άλλους αντάξιους συνεχιστές του έργου των πρωτοπόρων. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων το καθιερωμένο pre game στο σύνδεσμο με έντονα εορταστικό χαρακτήρα μας περιμένει.

 

Για το ντέρμπι

Όσο για το Σάββατο δεν χρειάζονται πολλά. Από νωρίς το πρωί οι καρδιές μας θα χτυπάνε στους ρυθμούς του αιώνιου ντέρμπι όπως κάθε φορά. Ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο σημαιοστολισμένος σύνδεσμος με τηλεοράσεις και προτζέκτορ, παγωμένες μπύρες και φαγητό περιμένει όλο τον πράσινο λαό να μαζευτεί και να στηρίξει την αποχή που συνεχίζει μόνος του ο σύνδεσμος κόντρα στο πιο σάπιο ποδοσφαιρικό κατεστημένο και στις επιβουλές του Ιωνά και των βαλτών του.

Παίχτες του τριφυλλιού αποδείξτε μια φορά πως σέβεστε αυτό τον ανυπέρβλητο κόσμο σας. Φτύστε τα σωθικά σας, βγάλτε τα πνευμόνια σας, ξεριζώστε τις καρδιές σας με τα ίδια σας τα χέρια και ξελαρυγγιαστείτε μαζί μας σε κάθε γκολ που πετυχαίνουμε. Να μην μείνει κύτταρο του κορμιού σας που να μην αποζητά σε κάθε δευτερόλεπτο την νίκη, να είναι λες και γεννήθηκε για αυτό, λες και αυτός είναι ο μοναδικός σκοπός της ύπαρξης του. Να μην μείνει ο παραμικρός χώρος στο μυαλό σας να χωρέσει και να δικαιολογήσει οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, καμία αμφιβολία και καμιά δειλία. Κανένας φόβος δεν χωράει στο γήπεδο παρά μόνο ο δικός τους που μύρισε ήδη. Νικήστε τους στο πιο καθοριστικό σημείο, στην πιο απότομη στροφή του πρωταθλήματος πατήστε γκάζι και σπάστε τα φρένα όπως τα έσπασε εδώ και χρόνια ο άρρωστος λαός σας και πάει ανεξέλεγκτος. Γονατίστε τους και περάστε στην αντεπίθεση και όπου μας βγει. Κάντε μια φορά την υπέρβαση επιτέλους, οι καλές εμφανίσεις κόντρα στον εχθρό δεν είναι αρκετές. Ποτέ δεν ήταν. Ποτέ δεν θα είναι. Ταπεινώστε τους μπροστά στον αχάριστο λαό τους, μπροστά στον φλώρο που περιμένει μια φιέστα για να κατέβει στο γήπεδο και αυτή με δωρεάν εισιτήριο και πρόσκληση. Ταπεινώστε τους, ξεφτιλίστε τους, κάντε τους να συρθούν σαν σκουλήκια προς τα αποδυτήρια και εσείς γεμάτη περηφάνια βροντοφωνάξτε στη μέση του γηπέδου ΟΜΟΝΟΙΑ μέχρι να σας ακούσουμε στο σύνδεσμο! Και να είστε σίγουροι πως οι φωνές μας θα φτάσουν πίσω πιο δυνατές και πιο περήφανες από ποτέ άλλοτε.

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΘΥΡΑ 9

Υ.Γ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Υ.Γ 2 ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ