Χαμένος: Η καλύτερη διέξοδος από τα χρέη


xamenos st' oneiro

Χαμένος στ’ όνειρο: Η καλύτερη διέξοδος από τα χρέη

Γεια σας αδέρφια ΟΜΟΝΟΙΑτες και ΟΜΟΝΟΙΑτισσες,
συχνά η επικαιρότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κινείται γύρω από τις οικονομικές εκστρατείες και τις ενέργειες των διοικήσεων αλλά και των φιλάθλων της ομάδας για λύσεις στα χρέη που βαραίνουν το Σωματείο. Εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις, προϊόντα, αγορές, εισφορές και ότι άλλο σκεφτεί κανείς είναι στο επίκεντρο κάθε χρόνο, και δεν βλέπουμε να αλλάζει το σκηνικό. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν λύσεις και άτομα που έχουν καλές προθέσεις να βοηθήσουν το σωματείο, όμως το μέγεθος του προβλήματος μπαίνει συχνά εμπόδιο σε όποια προσπάθεια.

Η καλύτερη διέξοδος ωστόσο υπάρχει για την ΟΜΟΝΟΙΑ και είναι η επένδυση στις δικές της δυνατότητες της και στην ακαδημία της. Με την απόλυτη στήριξη στον προπονητή γέννημα θρέμμα του Σωματείου μας και με την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας χρειαστεί ο Καϊάφας, πιστεύουμε πως υπάρχει τρόπος να ξεφύγει οριστικά η ΟΜΟΝΟΙΑ από τον βραχνά των κριτηρίων.

Καταρχήν η διοίκηση φαίνεται και με τις δηλώσεις της αλλά και τις πράξεις της πως στηρίζει τον προπονητή της ομάδας. Η ηρεμία που δίνει η τακτική αυτή του Δ.Σ είναι πρωτόγνωρη τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τα αποδυτήρια και πάνω σε αυτό το σημείο πρέπει να κτίσουμε την αντεπίθεση μας και την διέξοδο από τα χρέη. Σε αυτό τεράστιο ρόλο παίζει τους τελευταίους 5 μήνες το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές είναι πληρωμένοι μέχρι το τελευταίο σεντ. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν αξίζει να αναλυθεί περισσότερο τώρα σε αυτό το άρθρο, όμως σχετίζεται πλήρως με τα πιο κάτω.

Αν η ΟΜΟΝΟΙΑ ακολουθήσει κάποια απλά αλλά ουσιαστικά βήματα θα βγει νικήτρια από αυτή την συνεχόμενη μάχη με το χρήμα και το χρόνο. Το πρώτο και πιο σημαντικό που υστερούμε είναι στον σχεδιασμό του προϋπολογισμού της κάθε περιόδου. Όταν τα έξοδα του Σωματείου (συμπεριλαμβανομένων βέβαια και των δόσεων για τα χρέη) ξεπερνούν ή ισούνται με τα έσοδα, τότε δεν υπάρχει καμία διέξοδος, αντίθετα το πρόβλημα διογκώνεται και η ζημιά είναι μεγαλύτερη χρόνο με το χρόνο. Είναι τόσο απλό όσο τα μαθηματικά της πρώτης τάξης χρησιμοποιώντας απλά μεγαλύτερους αριθμούς.

Δεν μπορεί κανένα Σωματείο με έσοδα 5 και έξοδα 3+2 να αντεπεξέλθει και να καλύψει χρέος 20. Για αυτό λοιπόν προτείνουμε να είναι αυτό το πρώτο βήμα για την οικονομική σωτηρία του Σωματείου μας. Πως; Σχεδιάζοντας από σήμερα τον προϋπολογισμό της νέας περιόδου, βασισμένο σε αυστηρά μελετημένα και συγκρατημένα νούμερα. Χωρίς να υπολογίζουμε έσοδα από παράγοντες που θέλουν τύχη, χωρίς να υπολογίζουμε σε τίποτα έξτρα. Προϋπολογισμό βασισμένο αποκλειστικά στα καθαρά έσοδα του Σωματείου. Όσο δύσκολο και να είναι, πρέπει να γίνει ξεκινώντας τους υπολογισμούς και τις πράξεις από σήμερα για την νέα περίοδο που αρχίζει στο τέλος Ιουνίου.

Αν φτιάξουμε ένα προϋπολογισμό με έξοδα 2 και έσοδα 3 τότε όλα τα έξτρα έσοδα από εισιτήρια αγώνων, εκδηλώσεις, προϊόντα, μάρκετινγκ , Ευρώπη ή ότι άλλο πιθανόν να φέρει έσοδα στο Σωματείο θα πάνε κατευθείαν στα χρέη. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ μπορεί να σταματήσει το ψυχοφθόρο κάλεσμα στον ΟΜΟΝΟΙΑτη για εισφορές. Πρέπει επιτέλους να δούμε τον κόσμο της ομάδας ως πολύτιμο αγαθό για το Σωματείο και όχι ως πελάτη.

Φιλικά και ομονοιάτικα
Χαμένος στ’ όνειρο | [email protected]