ΘΥΡΑ 9: Από ποιους περιμένουμε αντάρτικο;


omonoia apollonas gate 9

Αδέρφια της Θύρας 9, περήφανε πράσινε λαέ

Αλήθεια δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε από τα χιλιοειπωμένα, κουράστηκε βλέπετε το στόμα να μιλάει. Κουράστηκαν και τα μάτια να κοιτάνε τα χιλιοειδωμένα.

Δεν βρισκόμαστε κάθε φορά στο ίδιο έργο θεατές. Δεν είμαστε καν θεατές. Ούτε το έργο δεν βλέπουμε πλέον παρά μόνο το αναγκαστικό και βαρετό διάλειμμα διαφημίσεων. Κουραστήκαμε ρε να φωνάζουμε στους γαμημένους ιδιοκτήτες του σινεμά « Πατήστε το play ρε», « αφήστε το έργο να παιχτεί μια φορά στα ίσια». Τα ίδια και τα ίδια. Γεμίστε το σινεμά αφήστε τα λεφτουδάκια σας σαν καλοί Ομονοιάτες που είστε και τραβάτε μετά για το σπίτι. Το έργο είναι για άλλους, εσάς μόνο για την κατανάλωση σας θέλουμε. Και σιωπή, όταν τις τρώμε δεν μιλάμε και το πιάτο μας κοιτάμε…….με τα αποφάγια και τα κόκκαλα που περίσσεψαν από τα πλουσιοπάροχα τσιμπούσια.

Για πρώτη φορά στα χρονικά αυτής της παγκόσμιας σε βρωμιάς σκευωρίας φάνηκε να υπάρχει μια σανίδα σωτηρίας. Μέσα σε αυτό το βόθρο που πνίγει τις ζωές μας οι δηλώσεις Παναγή έδειχναν να μπορούν να φέρουν την αλλαγή σε αυτό το τόσο βασανισμένο άθλημα του νησιού. Μια σανίδα σωτηρίας όμως που έτρεξαν τα λογής λογής βόδια του κάθε συλλόγου να καταποντίσουν με το βάρος τους και τα ίδια τα σκατά τους. Γιατί τόσο πνιγμένοι είναι και οι ίδιοι στο βούρκο, τόσο βολεύτηκαν στη σαπίλα που τους περιτριγυρίζει που μια απλή βόλτα στον καθαρό αέρα τους φέρνει αναγούλα. Δεν τον καταλαβαίνει ο οργανισμός τους τον καθαρό αέρα, γουστάρουν βρωμιά μες τα πνευμόνια. Οι αναθυμιάσεις βλέπετε κρατάνε τον κόσμο κοιμισμένο.

Ταΐζουν ψέματα και ψεύτικες ελπίδες τον πράσινο λαό, του πουλάνε φούμαρα και απόλυτη αφοσίωση στο σύλλογο με γνώμονα την σωτηρία του, την ίδια ώρα που προσκυνημένα τον ξεπουλάνε στους αφέντες του σιχαμερού θιάσου με γνώμονα την παντοτινή υποδούλωση του. Την ίδια ώρα που το παρασκήνιο μιλάει με βδελυγμία στα κινητά του για τους κουμμούναρους και τα νεαρά παιδιά των ακαδημιών μας η διοίκηση μας απαντά με.. «θέσεις» και «προτάσεις» για την καταπολέμηση αυτών των απαράδεκτων φαινομένων. Είδαμε και τις «θέσεις» και τις «προτάσεις» και την Κυριακή στο γήπεδο. Τις είδε και ο Ποτέ τις ένοιωσε στα πλευρά του. Ρίχνει και μια καταγγελία διαιτητή στα…..πάντοτε «αρμόδια σώματα» και ξεμπέρδεψαν. Την ώρα που ο πράσινος λαός ο μοναδικός και παντοτινός υπηρέτης της Ομονοιάτικης Ιδέας τρίζει τα δόντια και απαιτεί να κηρυχθεί ο πόλεμος στους απίστους, η διοίκηση στέλνει καραβάνια ευγενείς, Γραμματείς και Φαρισσαίους να διαπραγματευτούν και να προσφέρουν την ειρήνη στους αφεντάδες της παράγκας! Δεν υψώνει ούτε τον τόνο της φωνής της εκεί που δεν θα έπρεπε να της έχει μείνει λαρύγγι για λαρύγγι. Δεν σφίγγει καν την γροθιά της εκεί που θα έπρεπε ήδη να την έχει σπάσει στα μούτρα κάποιου φασισταρά παράγοντα της παράγκας. Παρατάσσει χαρτούρα και νερόβραστες ανακοινώσεις εκεί που θα έπρεπε να είχε παρατάξει τα κανόνια! Για ποια κανόνια σας μιλάμε άραγε, τι περιμένουμε από δαύτους. Που στη πρώτη τουφεκιά θα λέρωναν τα βρακιά τους. Τι περιμένουμε από αυτούς που έμαθαν να κινούνται μέσα στα πλαίσια και τους κανόνες. Τι περιμένουμε από αυτούς που όλους όσους παρεκκλίνουν από την πορεία που αυτοί προδιαγράφουν τους βαφτίζουν αλήτες επικίνδυνους και αιρετικούς. Από ποιους περιμένουμε αντάρτικο; Από αυτούς που δεν ξάπλωσαν ούτε μια νύχτα κάτω από τα δέντρα? Από ποιους περιμένεις την επανάσταση λαέ? Από τους γελωτοποιούς των βασιλιάδων? Έλα και πάρτην μόνο σου την λευτεριά, με τραγούδια όπλα και σπαθιά!

Αυτή είναι πράσινε λαέ η διοίκηση σου. Χαρείτε την. Καμαρώστε την. Δουλειά της δεν είναι να σταματήσει αυτό που πονάει την καρδιά σου. Δουλειά της είναι να κάνει τον πόνο σου όσο πιο ανώδυνο και υποφερτό γίνεται, να σε γεμίσει παυσίπονα και προπάντων να χαμηλώνει την ένταση της φωνής σου εκεί που πας να πεις « Δεν αντέχω άλλο».

Όσο για εμάς ένα θα σας πούμε. Όπως είπε και ο Βολταίρος…..είναι επικίνδυνο να έχεις δίκαιο όταν η κυβέρνηση έχει άδικο. Και συνήθως όταν μας πνίγει το δίκαιο και αντιδράμε εμεις καταλήγουμε στα κελιά. Στα κελιά για ένα ξεπουλημένο πόλεμο, που ήδη οι «εκλεχτοί» διοικούντες μας έχουν συνθηκολογήσει και υπογράψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Δεν μας νοιάζει. Θα τον παλέψουμε τον πόλεμο εμείς, θα δώσουμε την μάχη. Ας αναλογιστεί όμως ολόκληρος ο πράσινος λαός τις ευθύνες του. ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ με τους βασανιστές μας! ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ με τα κοράκια που μας σφάζουν συνεχόμενα και ασταμάτητα. ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ με τους υπαίτιους για την κατάντια της ένδοξης ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Δώστε τους φόβο, δώστε τους κόλαση να έχουν. Όταν μάθεις πράσινε λαέ να μην ξεχνάς ίσως τότε να μάθεις και να πολεμάς. Με πιο πολύ λύσσα. Με πιο πολύ πάθος. Με πιο πολύ δίψα για την τελική δικαίωση.
VENCEREMOS.

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΘΥΡΑ 9
www.gate9.com.cy